Headlines News :

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Celeste Holm.

Δημοσίευση από Art and City | Τρίτη 17 Ιουλίου 2012 7:54 π.μ.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός του Θεάτρου και του κινηματογράφου Celeste Holm έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 χρονών στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στον Τύπο η ανιψιά της, Amy Phillips. 

Η ηθοποιός είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα, αλλά ο σύζυγος της φρόντισε για την επιστροφή της στο σπίτι πριν από λίγες ημέρες. «Έφυγε από τη ζωή γαλήνια, έχοντας στο πλευρό της τον άντρα της, τους φίλους της και την οικογένεια της», δήλωσε χαρακτηριστικά στο τηλεοπτικό δίκτυο του CNN η Amy Philips.

H Holm άρχισε να ασχολείται με την υποκριτική από τα μαθητικά της κιόλας χρόνια, ενώ συνέχισε με σχετικές σπουδές στο κολλέγιο προτού γίνει επαγγελματίας ηθοποιός. Ο πρώτος της μεγάλος ρόλος στο Broadway ήρθε το 1940, με την παράσταση «The Time of Your Life», στην οποία πρωταγωνιστούσε με τον πρωτοεμφανιζόμενο τότεGene Kelly. Μέχρι το 1943 η Holm είχε κερδίσει την αναγνώριση του κοινού. Όπως πολλές ηθοποιοί, η ίδια πρωταγωνίστησε και στον κινηματογράφο κερδίζοντας Όσκαρ Β' γυναικείου ρόλου για τη συμμετοχή της στην ταινία του σκηνοθέτη Elia Kazan (Ηλίας Καζαντζόγλου) «Gentleman's Agreement» (1947).

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, η Celeste Holm πρωταγωνίστησε επίσης σε τηλεοπτικές σειρές των δεκαετιών του '70 και του '80. Ανάμεσα σε αυτές οι, «Fantasy Island», «Falcon Crest» και «Archie Bunker's Place».
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.