Παρουσιάστηκε την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.
«Τραγουδούσαμε εμείς το χορό της βροχής. Έλα – έλα να χαρείς» …
Τους παραπάνω στίχους άκουσαν, τραγούδησαν και χάρηκαν πραγματικά, χτες μια βροχερή Τρίτη βράδυ, όσοι τυχεροί βρέθηκαν στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας για να παρακολουθήσουν τη νέα δισκογραφική δουλειά των Λαρισαίων δημιουργών Θωμά και Ευριπίδη Μπέκου με τον γενικό τίτλο «Quark!». Την παρουσίαση του CD έκαναν ο αναπληρωτής διευθυντής προγράμματος της ΕΡΑ και μουσικός παραγωγός, Πάνος Χρυσοστόμου η διευθύντρια του «Θεσσαλία TV» Ράνια Αλεξίου, ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Δημοτικού Ρ/Δ Λάρισας, Πάνος Καραΐσκος και ο εικαστικός Λάκης Μουρατίδης, ενώ τη βραδιά συντόνιζε ο δημοφιλής ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πάνος Χρυσοστόμου λέγοντας: «…ευχαριστώντας όλους τους εμπλεκομένους σ’ αυτή τη βραδιά, κυρίως τους πρωταγωνιστές, την οικογένεια Μπέκου γιατί είναι ο Θωμάς ο Ευριπίδης, ο Θέμης και η Αυγή. Θέλω να μεταφέρω το μήνυμα του Γενικού Διευθυντή κ. Παπαδημητρίου και να πω ότι το «Δεύτερο Πρόγραμμα» είναι χορηγός επικοινωνίας του «Quark», και είναι ένα πρόγραμμα παράλληλο με μια ραδιοφωνική εκπομπή που θα μεταδίδεται από τη «Φωνή της Ελλάδας» σε ολόκληρο τον κόσμο, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα σε όλους ότι στην Ελλάδα της κρίσης και όλων αυτών των προβλημάτων που όλοι βιώνουμε, γίνονται πράγματα με αγάπη, με ενδιαφέρον εδώ στη Λάρισα, στην περιφέρεια γενικότερα και είμαστε πάρα πολύ αποφασισμένοι, όλοι μας νομίζω, όλοι οι εμπλεκόμενοι όπως είπα, να συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτά τα θετικά μηνύματα».
Παίρνοντας το λόγο ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης είπε: «Δεν είμαι από τη Λάρισα, είμαι από τον Έβρο, αλλά νοιώθω εδώ σαν να γυρνάω στην πατρίδα μου, έχουμε πάρα πολλά κοινά με τη Λάρισα. Και σήμερα περπάταγα στη βροχή μόνος μου και σκεφτόμουν πόσο όμορφη πόλη είναι και πως έρχομαι εδώ και ξαναέρχομαι. Αφορμή το CD της οικογένειας Μπέκου. Η αλήθεια είναι ότι η εμπλοκή μου στην ιστορία αυτή ξεκίνησε από τον Πάνο Χρυσοστόμου, ο οποίος μου τηλεφώνησε και μου είπε, πρέπει να ακούσεις κάτι είναι καταπληκτικό, είναι κάτι που δημιουργείται χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις, χωρίς «πλάτες», είναι κάποιοι καλλιτέχνες στη Λάρισα που πραγματικά αξίζουν και αποδεικνύουν ότι αν υπάρχει έμπνευση και ανάγκη για δημιουργία ο καλλιτέχνης βρίσκει το δρόμο του και τον βρίσκει μέχρι και το κρατικό ραδιόφωνο, που το «Δεύτερο Πρόγραμμα» καταφέρνει να κάνει παραγωγό τον Πάνο. Ίσως κάποιοι δεν ξέρετε ότι ο Πάνος Χρυσοστόμου είναι ο πιο πετυχημένος διευθυντής ραδιοφώνου που έχουμε στην Ελλάδα, φέρνει υψηλές ακροάσεις πανελληνίως και επίσης δείχνει ότι η Αθήνα δεν είναι πια κέντρο, είναι ένα από τα κέντρα και η Λάρισα είναι ένα από αυτά».
Για το εξώφυλλο του «Quark» μίλησε στη συνέχεια ο εικαστικός Λάκης Μουρατίδης τονίζοντας ότι: «με το άκουσμα του «Quark» αισθάνθηκα ότι η απόπειρα να αποθανατίσεις μια τέτοια προσπάθεια μουσική, θέλει πολύ ρίσκο. Σ΄ αυτή λοιπόν την βαρύτητα που μου δόθηκε ήθελα να προσεγγίσω δύο έννοιες, την έννοια του τίποτα και την έννοια του ελάχιστου. Έτσι, λοιπόν, μπλέκω τις ιστορίες των ανθρώπων που μπορεί να είναι σημαντικές ή ασήμαντες, των κοινωνιών, των πολιτικών συστημάτων, των προσωπικών ακόμα αιτιών που τα προκαλούν, έτσι ώστε όταν κανείς έχει την τρέλα να μιλήσει για αυτές, παίρνει ένα ρίσκο γιατί όλες αυτές δεν έχουν το ίδιο περιεχόμενο… Παρ’ όλα αυτά, λοιπόν, επιδίωξα να σκιαγραφήσω λίγο την οικογένεια Μπέκου, βάζοντας σε μία κατ’ αρχάς ελληνική αντίληψη κατά την άποψή μου φωτεινού χρώματος, μιλάμε για την Ελλάδα για πολλά μποφόρ και τον εξαιρετικό ήλιο. Και αρχίζω να σας περιγράφω για πιο λόγο η συγκεκριμένη σκιαγράφηση αφορά τη συγκεκριμένη οικογένεια. Υπάρχει ένα επίπεδο στα τρία διηρημένο που μοιάζει να είναι ένα επίπεδο βάσης, δηλαδή ο πατέρας, στο οποίο είναι τοποθετημένο στη μία του πλευρά ένα χωνάκι, από αυτά που είχαν οι λαδάδες, από αυτά που χρησιμοποιούσαν παλιά στα νοικοκυριά, το οποίο χωνάκι είναι ακριβώς ευθυγραμμισμένο πάνω από ένα σύννεφο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου ο πανσές – ο μπαμπάς είναι ανθοπώλης – να αυγατίσει για να γίνει ας πούμε η οικονομικά βάση από την οποία θα προκύψει ότι έχει προνέψει για τη σπουδή αυτών των παιδιών. Από την άλλη μεριά το μαντηλάκι είναι το εύρημα το οποίο πήρα αφορμή από τη συνήθεια που είχαμε στο παρελθόν οι γονείς μας να μας δίνουν ένα μαντιλάκι που συμβολίζει την μητέρα, την φροντίδα της οικογένειας και φυσικά ο πιανίστας που είναι γερμένος».
Για το CD μίλησε στη συνέχεια η διευθύντρια του «Θεσσαλία TV» Ράνια Αλεξίου λέγοντας: « Με το Θωμά Μπέκο συνεργαζόμαστε περίπου δέκα χρόνια. Είναι μια αξιόλογη προσπάθεια του Θωμά Μπέκου, ο οποίος με την στήριξη της συζύγου του Αυγής ξεκίνησε να κυκλοφορεί τα τραγούδια του σε CD. Με πολύ κόπο και σκληρή δουλειά στο ανθοπωλείο του από το πρωί μέχρι το βράδυ, στον ελεύθερο χρόνο που δεν διαθέτει, γράφει τραγούδια και χρηματοδοτεί ο ίδιος την προσπάθεια που κάνει από την περιφέρεια. Η μεγάλη του αγάπη για τη μουσική μεταδόθηκε και στα παιδιά του Ευριπίδη και Θεμιστοκλή. Όπως μου έλεγε η γυναίκα του Αυγή, έχουμε περάσει την μισή μας ζωή εδώ μέσα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Αυτό το ωδείο και η αγάπη του Θωμά και της Αυγής έβγαλε τον Ευριπίδη, έβγαλε ένα ανερχόμενο αστέρι της μουσικής όπως φαίνεται και από τα τραγούδια του, γιατί ο Ευριπίδης δίνει σάρκα και οστά μέσα από τη μουσική του, στους στίχους του πατέρα του. Από τα τραγούδια του Θωμά ξεχώρισα τη «Λίμνη», ένα τραγούδι καθαρά αυτοβιογραφικό, γιατί μιλάει για τη λίμνη που αποξηράθηκε στο χωριό του και μαζί με αυτήν κάποια στιγμή ένοιωσε πως στέγνωσαν και τα αισθήματά του, συναίσθημα που τελικά δεν αποδείχτηκε αληθινό. Καταπληκτικό κατά τη γνώμη μου σαν μουσική και σαν ερμηνεία ο «Νάρκισσος» με το Ψαραντώνη, ασυνήθιστο το «Quark» με τον Ζουγανέλη. Το «Quark» των Θωμά και Ευριπίδη Μπέκου, είναι εκείνο το σωματίδιο της ύλης που συνυπάρχει μόνο μαζί με άλλα είναι λοιπό και η δική τους απάντηση στη σημερινή κρίση, δηλαδή από το ατομικό θα περάσουμε στο συλλογικό. Η καλλιτεχνική δημιουργία στον καιρό της κρίσης θα είναι πάντα εμπνευσμένη από τα θάνατο του παλαιού και την αναζήτηση του νέου».
Ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Δημοτικού Ρ/Δ Λάρισας, Πάνος Καραΐσκος κάνοντας στη συνέχεια έναν όμορφο διάλογο με το Ρένο Χαραλαμπίδη κατέληξε λέγοντας : «Απαντώντας στο Ρένο αλλά και όλους σας θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω τη χαρά ενός ραδιοφωνικού παραγωγού, ενός ανθρώπου που αγαπάει τη μουσική και την ψάχνει, τη χαρά όταν μοιράζεται την αγωνία ενός δημιουργού. Ήμουν από αυτούς που μαζί με τον Θωμά και τον Ευριπίδη Μπέκο, άκουσα τα τραγούδια εν τη γενέση τους. Με μια κιθάρα σε ένα χώρο που ο Θωμάς κάθετε και δημιουργεί ατελείωτες νύχτες. Ήμουνα από τυχερούς που διάβασα τους στίχους, τους στίχους που τους έχω εκθειάσει, τους στίχους που αγάπησα και παροτρύνω όλους σας να τους αγαπήσουν. Διαβάστε τους, ακούστε τους μαζί με τα τραγούδια, ακούστε τους μαζί με τις υπέροχες μελωδίες του Ευριπίδη, ενός παιδιού, που όπως τόνισαν και οι προηγούμενοι ομιλητές, έχει τόση ωριμότητα, έχει τόση μαγεία στο παίξιμό του και στην ενορχήστρωσή του. Προσωπικά είμαι από αυτούς που αγάπησαν πάρα πολύ το «Quark» σαν σύνθεση, το τραγούδι «Quark» και στο σύνολό του το άλμπουμ… Είναι επίσης πολύ σημαντικό πράγμα μέσα από ένα τοπικό ραδιόφωνο, όπως το Δημοτικό της Λάρισας, να στηρίζουμε παραγωγές της πόλης μας, του τόπου μας. Είμαι από τους τυχερούς που εδώ και 23 χρόνια έχουμε στηρίξει πολλές τέτοιες παραγωγές. Πριν από μερικά χρόνια στον ίδιο χώρο, με ένα άλλο πάνελ στηρίζαμε την προηγούμενη δουλειά των Θ. & Ε. Μπέκου, εκείνο το υπέροχο «Περί μπάζων και λοιπών απορριμμάτων», τραγούδια που ήδη έχουν προδιαγράψει την πορεία τους, που έχουν αγαπηθεί, που έχουν τραγουδηθεί και νομίζω θα μείνουν για πάντα. Τώρα είναι η εποχή του «Quark», χωρίς να σβήνουμε όλα τα υπόλοιπα. Θωμά δεν σβήνουμε κι εκείνα τα παλιά τα «πειραματικά…».
Για το CD και ειδικότερα για τον Ευριπίδη Μπέκο μίλησε στο τέλος της εκδήλωσης και ο Γιάννης Ιωάννου. Ήταν μια μουσική εκδήλωση την οποία καταχειροκρότησαν θερμά όσοι βρέθηκαν χτες βράδυ, 20 Νοέμβρη 2012, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.
Στην εκδήλωση τραγούδησαν οι: Θοδωρής Κοτονιάς, Έλσα Μουρατίδου, Κώστας Θωμαΐδης, Καλλιόπη Βέττα και ο Ψαραντώνης.
Για την ιστορία να πούμε ότι η πρώτη δημόσια εμφάνιση κάποιων τραγουδιών του «Quark» έγινε στον Τύρναβο στην παρουσίαση του βιβλίου του Πάνου Χρυσοστόμου με τον τίτλο «Είμαι … Blogger και είμαι καλά», την Κυριακή 10 Απρίλη 2011, ενώ την πρώτη ραδιοφωνική παρουσίαση έκανε ο Πάνος Καραΐσκος στο Δημοτικό Ραδιόφωνο πριν από μερικές εβδομάδες.
Εμείς να κλείσουμε αισιόδοξα εδώ όχι τόσο για την πετυχημένη πορεία του CD, που θεωρείτε δεδομένη αλλά γράφοντας το ρεφρέν ενός τραγουδιού που τραγούδησε ο μικρός της οικογένειας, ο Θεμιστοκλής Μπέκος συνοδευόμενος από τα κορίτσια της χορωδίας Καρβούνη μαζί με τη δασκάλα τους: «Νέα γενιά – νέα γενιά, μη βολεύεσαι άλλο πια»!
Το ρεπορτάζ είναι του Δημήτρη Ζ. Γουγουλιά και είναι αναρτημένο εδώ.
«Τραγουδούσαμε εμείς το χορό της βροχής. Έλα – έλα να χαρείς» …
Τους παραπάνω στίχους άκουσαν, τραγούδησαν και χάρηκαν πραγματικά, χτες μια βροχερή Τρίτη βράδυ, όσοι τυχεροί βρέθηκαν στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας για να παρακολουθήσουν τη νέα δισκογραφική δουλειά των Λαρισαίων δημιουργών Θωμά και Ευριπίδη Μπέκου με τον γενικό τίτλο «Quark!». Την παρουσίαση του CD έκαναν ο αναπληρωτής διευθυντής προγράμματος της ΕΡΑ και μουσικός παραγωγός, Πάνος Χρυσοστόμου η διευθύντρια του «Θεσσαλία TV» Ράνια Αλεξίου, ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Δημοτικού Ρ/Δ Λάρισας, Πάνος Καραΐσκος και ο εικαστικός Λάκης Μουρατίδης, ενώ τη βραδιά συντόνιζε ο δημοφιλής ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πάνος Χρυσοστόμου λέγοντας: «…ευχαριστώντας όλους τους εμπλεκομένους σ’ αυτή τη βραδιά, κυρίως τους πρωταγωνιστές, την οικογένεια Μπέκου γιατί είναι ο Θωμάς ο Ευριπίδης, ο Θέμης και η Αυγή. Θέλω να μεταφέρω το μήνυμα του Γενικού Διευθυντή κ. Παπαδημητρίου και να πω ότι το «Δεύτερο Πρόγραμμα» είναι χορηγός επικοινωνίας του «Quark», και είναι ένα πρόγραμμα παράλληλο με μια ραδιοφωνική εκπομπή που θα μεταδίδεται από τη «Φωνή της Ελλάδας» σε ολόκληρο τον κόσμο, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα σε όλους ότι στην Ελλάδα της κρίσης και όλων αυτών των προβλημάτων που όλοι βιώνουμε, γίνονται πράγματα με αγάπη, με ενδιαφέρον εδώ στη Λάρισα, στην περιφέρεια γενικότερα και είμαστε πάρα πολύ αποφασισμένοι, όλοι μας νομίζω, όλοι οι εμπλεκόμενοι όπως είπα, να συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτά τα θετικά μηνύματα».
Παίρνοντας το λόγο ο ηθοποιός Ρένος Χαραλαμπίδης είπε: «Δεν είμαι από τη Λάρισα, είμαι από τον Έβρο, αλλά νοιώθω εδώ σαν να γυρνάω στην πατρίδα μου, έχουμε πάρα πολλά κοινά με τη Λάρισα. Και σήμερα περπάταγα στη βροχή μόνος μου και σκεφτόμουν πόσο όμορφη πόλη είναι και πως έρχομαι εδώ και ξαναέρχομαι. Αφορμή το CD της οικογένειας Μπέκου. Η αλήθεια είναι ότι η εμπλοκή μου στην ιστορία αυτή ξεκίνησε από τον Πάνο Χρυσοστόμου, ο οποίος μου τηλεφώνησε και μου είπε, πρέπει να ακούσεις κάτι είναι καταπληκτικό, είναι κάτι που δημιουργείται χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις, χωρίς «πλάτες», είναι κάποιοι καλλιτέχνες στη Λάρισα που πραγματικά αξίζουν και αποδεικνύουν ότι αν υπάρχει έμπνευση και ανάγκη για δημιουργία ο καλλιτέχνης βρίσκει το δρόμο του και τον βρίσκει μέχρι και το κρατικό ραδιόφωνο, που το «Δεύτερο Πρόγραμμα» καταφέρνει να κάνει παραγωγό τον Πάνο. Ίσως κάποιοι δεν ξέρετε ότι ο Πάνος Χρυσοστόμου είναι ο πιο πετυχημένος διευθυντής ραδιοφώνου που έχουμε στην Ελλάδα, φέρνει υψηλές ακροάσεις πανελληνίως και επίσης δείχνει ότι η Αθήνα δεν είναι πια κέντρο, είναι ένα από τα κέντρα και η Λάρισα είναι ένα από αυτά».
Για το εξώφυλλο του «Quark» μίλησε στη συνέχεια ο εικαστικός Λάκης Μουρατίδης τονίζοντας ότι: «με το άκουσμα του «Quark» αισθάνθηκα ότι η απόπειρα να αποθανατίσεις μια τέτοια προσπάθεια μουσική, θέλει πολύ ρίσκο. Σ΄ αυτή λοιπόν την βαρύτητα που μου δόθηκε ήθελα να προσεγγίσω δύο έννοιες, την έννοια του τίποτα και την έννοια του ελάχιστου. Έτσι, λοιπόν, μπλέκω τις ιστορίες των ανθρώπων που μπορεί να είναι σημαντικές ή ασήμαντες, των κοινωνιών, των πολιτικών συστημάτων, των προσωπικών ακόμα αιτιών που τα προκαλούν, έτσι ώστε όταν κανείς έχει την τρέλα να μιλήσει για αυτές, παίρνει ένα ρίσκο γιατί όλες αυτές δεν έχουν το ίδιο περιεχόμενο… Παρ’ όλα αυτά, λοιπόν, επιδίωξα να σκιαγραφήσω λίγο την οικογένεια Μπέκου, βάζοντας σε μία κατ’ αρχάς ελληνική αντίληψη κατά την άποψή μου φωτεινού χρώματος, μιλάμε για την Ελλάδα για πολλά μποφόρ και τον εξαιρετικό ήλιο. Και αρχίζω να σας περιγράφω για πιο λόγο η συγκεκριμένη σκιαγράφηση αφορά τη συγκεκριμένη οικογένεια. Υπάρχει ένα επίπεδο στα τρία διηρημένο που μοιάζει να είναι ένα επίπεδο βάσης, δηλαδή ο πατέρας, στο οποίο είναι τοποθετημένο στη μία του πλευρά ένα χωνάκι, από αυτά που είχαν οι λαδάδες, από αυτά που χρησιμοποιούσαν παλιά στα νοικοκυριά, το οποίο χωνάκι είναι ακριβώς ευθυγραμμισμένο πάνω από ένα σύννεφο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί προκειμένου ο πανσές – ο μπαμπάς είναι ανθοπώλης – να αυγατίσει για να γίνει ας πούμε η οικονομικά βάση από την οποία θα προκύψει ότι έχει προνέψει για τη σπουδή αυτών των παιδιών. Από την άλλη μεριά το μαντηλάκι είναι το εύρημα το οποίο πήρα αφορμή από τη συνήθεια που είχαμε στο παρελθόν οι γονείς μας να μας δίνουν ένα μαντιλάκι που συμβολίζει την μητέρα, την φροντίδα της οικογένειας και φυσικά ο πιανίστας που είναι γερμένος».
Για το CD μίλησε στη συνέχεια η διευθύντρια του «Θεσσαλία TV» Ράνια Αλεξίου λέγοντας: « Με το Θωμά Μπέκο συνεργαζόμαστε περίπου δέκα χρόνια. Είναι μια αξιόλογη προσπάθεια του Θωμά Μπέκου, ο οποίος με την στήριξη της συζύγου του Αυγής ξεκίνησε να κυκλοφορεί τα τραγούδια του σε CD. Με πολύ κόπο και σκληρή δουλειά στο ανθοπωλείο του από το πρωί μέχρι το βράδυ, στον ελεύθερο χρόνο που δεν διαθέτει, γράφει τραγούδια και χρηματοδοτεί ο ίδιος την προσπάθεια που κάνει από την περιφέρεια. Η μεγάλη του αγάπη για τη μουσική μεταδόθηκε και στα παιδιά του Ευριπίδη και Θεμιστοκλή. Όπως μου έλεγε η γυναίκα του Αυγή, έχουμε περάσει την μισή μας ζωή εδώ μέσα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Αυτό το ωδείο και η αγάπη του Θωμά και της Αυγής έβγαλε τον Ευριπίδη, έβγαλε ένα ανερχόμενο αστέρι της μουσικής όπως φαίνεται και από τα τραγούδια του, γιατί ο Ευριπίδης δίνει σάρκα και οστά μέσα από τη μουσική του, στους στίχους του πατέρα του. Από τα τραγούδια του Θωμά ξεχώρισα τη «Λίμνη», ένα τραγούδι καθαρά αυτοβιογραφικό, γιατί μιλάει για τη λίμνη που αποξηράθηκε στο χωριό του και μαζί με αυτήν κάποια στιγμή ένοιωσε πως στέγνωσαν και τα αισθήματά του, συναίσθημα που τελικά δεν αποδείχτηκε αληθινό. Καταπληκτικό κατά τη γνώμη μου σαν μουσική και σαν ερμηνεία ο «Νάρκισσος» με το Ψαραντώνη, ασυνήθιστο το «Quark» με τον Ζουγανέλη. Το «Quark» των Θωμά και Ευριπίδη Μπέκου, είναι εκείνο το σωματίδιο της ύλης που συνυπάρχει μόνο μαζί με άλλα είναι λοιπό και η δική τους απάντηση στη σημερινή κρίση, δηλαδή από το ατομικό θα περάσουμε στο συλλογικό. Η καλλιτεχνική δημιουργία στον καιρό της κρίσης θα είναι πάντα εμπνευσμένη από τα θάνατο του παλαιού και την αναζήτηση του νέου».
Ο ραδιοφωνικός παραγωγός του Δημοτικού Ρ/Δ Λάρισας, Πάνος Καραΐσκος κάνοντας στη συνέχεια έναν όμορφο διάλογο με το Ρένο Χαραλαμπίδη κατέληξε λέγοντας : «Απαντώντας στο Ρένο αλλά και όλους σας θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω τη χαρά ενός ραδιοφωνικού παραγωγού, ενός ανθρώπου που αγαπάει τη μουσική και την ψάχνει, τη χαρά όταν μοιράζεται την αγωνία ενός δημιουργού. Ήμουν από αυτούς που μαζί με τον Θωμά και τον Ευριπίδη Μπέκο, άκουσα τα τραγούδια εν τη γενέση τους. Με μια κιθάρα σε ένα χώρο που ο Θωμάς κάθετε και δημιουργεί ατελείωτες νύχτες. Ήμουνα από τυχερούς που διάβασα τους στίχους, τους στίχους που τους έχω εκθειάσει, τους στίχους που αγάπησα και παροτρύνω όλους σας να τους αγαπήσουν. Διαβάστε τους, ακούστε τους μαζί με τα τραγούδια, ακούστε τους μαζί με τις υπέροχες μελωδίες του Ευριπίδη, ενός παιδιού, που όπως τόνισαν και οι προηγούμενοι ομιλητές, έχει τόση ωριμότητα, έχει τόση μαγεία στο παίξιμό του και στην ενορχήστρωσή του. Προσωπικά είμαι από αυτούς που αγάπησαν πάρα πολύ το «Quark» σαν σύνθεση, το τραγούδι «Quark» και στο σύνολό του το άλμπουμ… Είναι επίσης πολύ σημαντικό πράγμα μέσα από ένα τοπικό ραδιόφωνο, όπως το Δημοτικό της Λάρισας, να στηρίζουμε παραγωγές της πόλης μας, του τόπου μας. Είμαι από τους τυχερούς που εδώ και 23 χρόνια έχουμε στηρίξει πολλές τέτοιες παραγωγές. Πριν από μερικά χρόνια στον ίδιο χώρο, με ένα άλλο πάνελ στηρίζαμε την προηγούμενη δουλειά των Θ. & Ε. Μπέκου, εκείνο το υπέροχο «Περί μπάζων και λοιπών απορριμμάτων», τραγούδια που ήδη έχουν προδιαγράψει την πορεία τους, που έχουν αγαπηθεί, που έχουν τραγουδηθεί και νομίζω θα μείνουν για πάντα. Τώρα είναι η εποχή του «Quark», χωρίς να σβήνουμε όλα τα υπόλοιπα. Θωμά δεν σβήνουμε κι εκείνα τα παλιά τα «πειραματικά…».
Για το CD και ειδικότερα για τον Ευριπίδη Μπέκο μίλησε στο τέλος της εκδήλωσης και ο Γιάννης Ιωάννου. Ήταν μια μουσική εκδήλωση την οποία καταχειροκρότησαν θερμά όσοι βρέθηκαν χτες βράδυ, 20 Νοέμβρη 2012, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.
Στην εκδήλωση τραγούδησαν οι: Θοδωρής Κοτονιάς, Έλσα Μουρατίδου, Κώστας Θωμαΐδης, Καλλιόπη Βέττα και ο Ψαραντώνης.
Για την ιστορία να πούμε ότι η πρώτη δημόσια εμφάνιση κάποιων τραγουδιών του «Quark» έγινε στον Τύρναβο στην παρουσίαση του βιβλίου του Πάνου Χρυσοστόμου με τον τίτλο «Είμαι … Blogger και είμαι καλά», την Κυριακή 10 Απρίλη 2011, ενώ την πρώτη ραδιοφωνική παρουσίαση έκανε ο Πάνος Καραΐσκος στο Δημοτικό Ραδιόφωνο πριν από μερικές εβδομάδες.
Εμείς να κλείσουμε αισιόδοξα εδώ όχι τόσο για την πετυχημένη πορεία του CD, που θεωρείτε δεδομένη αλλά γράφοντας το ρεφρέν ενός τραγουδιού που τραγούδησε ο μικρός της οικογένειας, ο Θεμιστοκλής Μπέκος συνοδευόμενος από τα κορίτσια της χορωδίας Καρβούνη μαζί με τη δασκάλα τους: «Νέα γενιά – νέα γενιά, μη βολεύεσαι άλλο πια»!
Το ρεπορτάζ είναι του Δημήτρη Ζ. Γουγουλιά και είναι αναρτημένο εδώ.
0 σχόλια:
Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...