Headlines News :

Rampage project.

Δημοσίευση από Art and City | Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 7:56 π.μ.

(ρήμα): τρέχω – θορυβώ - αφινιάζω
(ουσιαστικό): ΕΞΑΨΗ.

 
Η σύλληψη της ιδέας έγινε τον Νοέμβριο του 2011.
Το Rampage project αποτελεί μια καλλιτεχνική έξαψη απέναντι στα οικονομικοπολιτικά δρώμενα της εποχής αλλά και τις προεκτάσεις που έχουν στον κοινωνικό τομέα. 


Είναι η αφύπνιση των βαθύτερων συναισθημάτων του ανθρώπου σε κάθε ηλικία.


Του παιδιού που δεν παίρνει την επαρκή μόρφωση.


Του νέου που έρχεται αντιμέτωπος με ένα μέλλον αβέβαιο χωρίς επαγγελματική αποκατάσταση.
Των ανθρώπων που χάνουν τις δουλειές τους, εν μία νυκτί και καθενός από εμάς χωριστά που δίνει καθημερινά τον δικό του αγώνα.

Θεωρώντας πως ακόμη και σήμερα, στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε όλοι, η τέχνη έχει θέση και αποτελεί μέσο έκφρασης, δημιουργήθηκε το Rampage project

Με γνώμονα την βασική αρχή του καλλιτέχνη πως η τέχνη δεν περιορίζεται αλλά είναι παντού δημιουργήθηκε μια σειρά έργων που αποτελούνται από πίνακες ζωγραφικής διακοσμητικά είδη – έπιπλα και ρούχα.

Η αρχική ιδέα ήταν να δημιουργηθούν πίνακες 3m X 3m και στη συνέχεια κομμάτια των πινάκων να χρησιμοποιηθούν σαν μεταξοτυπία στα υφάσματα των ρούχων.

Παράλληλα δημιουργήθηκαν διάφορα εικαστικά αλλά και έπιπλα ως επί το πλείστον από παλιά αντικείμενα και ανακυκλώσιμα είδη.

Το Rampage project είναι μία αντίθεση.

Από την μια απεικονίζεται η πίεση, όπως στις προσωπογραφίες ( 4 πίνακες 3m X 3m ), η παρομοίωση των ανθρώπων με ζώα (10 πίνακες 60cm X 80cm) και με ρομπότ - αγωνιστές.

Από την άλλη, μέσα από τα έντονα χρώματα και τις διαφορετικές τεχνοτροπίες ο καλλιτέχνης προσπαθεί να περάσει ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για κάτι καλύτερο.

Σε αυτή την ιδέα και με κοινό όραμα συνεργάστηκαν μουσικοί χορευτές φωτογράφοι και γραφίστες της πόλης, κάνοντας πραγματικότητα το Rampage projet.

Info:

RAMPAGE project..! 
Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012.
BLock 33, Θεσσαλονίκη.
Είσοδος: 5 €.


Περισσότερα εδω.

Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.