Headlines News :

Εκπαιδευτικά προγράμματα στη Ραψάνη.

Δημοσίευση από Art and City | Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 8:02 π.μ.

Το Μουσείο οίνου και αμπέλου Ραψάνης, που ξεκίνησε την λειτουργία του στα τέλη Αυγούστου, επισκέφτηκαν σχολεία της Λάρισας (33ο, 3ο & 41ο Δημοτικό) τις προηγούμενες εβδομάδες καθώς και εκδρομείς από άλλες περιοχές της Ελλάδας που επισκέφτηκαν την Ραψάνη. 

Αυτές τις ημέρες έχει ξεκινήσει ο τρύγος και το μουσείο δίνει την δυνατότητα στους μικρούς κυρίως μαθητές, μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος που εκπονείται, να παρακολουθήσουν όλα τα στάδια της καλλιέργεια του αμπελιού, την διαδικασία του τρύγου, της οινοποίησης και της απόσταξης. 

Παράλληλα, η περιήγηση ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στο μνημείο του μεγάλου λογοτέχνη Μ. Καραγάτση και στη Δημοτική βιβλιοθήκη Ραψάνης, που τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ραψάνη: ιστορία, πολιτισμός και οίνος στους πρόποδες του Ολύμπου» διαρκείας 2 ωρών απευθύνεται σε παιδιά κάθε ηλικίας και προσαρμόζεται ανάλογα με τις απατήσεις κάθε σχολείου. 

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2495061259 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση mouseiorapsanioinou@yahoo.gr ή rapsanilibrary@yahoo.gr. Το μουσείο είναι ανοιχτό για το κοινό κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τα παραπάνω στοιχεία, καθημερινές και τα σαββατοκύριακα.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.