Headlines News :

Ο Γιαννάκης.

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012 7:48 π.μ.

Για όσους αγαπούν τα παραμύθια.

Θέατρο Νέου Κόσμου, Κεντρική Σκηνή.

Από 28 Οκτωβρίου 2012 & κάθε Κυριακή στις 12μμ.

Ένα παραμύθι, βασισμένο στη λαϊκή παράδοση της Ελλάδας, που ταξιδεύει τους θεατές σε μια εποχή όπου η αγνή καρδιά και η αγάπη της οικογένειας, η αλήθεια και η πίστη προστατεύονται ως θεία δώρα και νικούν το ψέμα, την πονηριά, την φιλαργυρία και τον εγωισμό. Μουσική, εμπνευσμένη από παραδοσιακά ακούσματα και παντρεμένη με φυσικούς ήχους, πλαισιώνει ευγενικά το παραμύθι, χαρίζοντάς του ζωηρό ρυθμό. 


Το σκηνικό περιβάλλον φροντίζει ώστε η απλότητα μιας λαïκής ιστορίας να αναδιπλωθεί και να γίνει άμεσα αντιληπτή. Τριχρωμία, προερχόμενη από στοιχεία λαïκής τέχνης, ντύνει με φαντασία τους ήρωες και τονίζει με ακρίβεια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Μια παρουσίαση που τιμά την παράδοση της χώρας μας και συστήνεται στους θεατές με διαδραστικό τρόπο εντάσσοντάς τους στο παραμύθι.


«Μέσα από τα παραμύθια της γιαγιάς γνωρίζουμε τον Γιαννάκη. Ένα παιδί δώδεκα χρόνων που ήρθε στη ζωή απ’ τα δάκρυα μιας τσοπάνισσας. Ο τσοπάνος πατέρας του, με την τρυφερότητά του, του δίνει το εισητήριο για το μεγάλο παλάτι και την αγκαλιά του βασιλιά. Όμως, ο Γιαννάκης παρακούει την μητέρα του κι έτσι στο δρόμο προς το παλάτι μπλέκεται σ’ ένα κουβάρι που μόνο θεïκή δύναμη μπορεί να λύσει. Ώσπου να βρεθεί η λύση, ο Γκρινιάρης και τα κακόβουλα σχέδιά του, έρχονται να ταράξουν τον φίλο μας και να του χαρίσουν τρομερές ταλαιπωρίες. Πηγάδια, κήποι που μοιάζουν φυλακές, στοιχήματα αγωνίας, μέλισσες, αετοί, μερμύγκια βρίσκονται στον δρόμο του Γιαννάκη. Μια μεγάλη αλήθεια σφραγίστηκε με όρκο να μην αποκαλυφθεί. Το μυστικό φυλάγεται καλά στα χέρια του Γκρινιάρη αλλά όχι για πολύ».


Συντελεστές:
Κειμενογράφος: Γιοβάννα Μακκά
Σκηνοθέτης: Νικολέττα Βλαβιανού
Μουσικός: Κωνσταντίνος Ψάλλας
Φώτα - Κοστούμια - Σκηνικά - Παραγωγή: Καλλιτεχνική εταιρεία art.
Ομάδα art: Δημήτρης Γκουτζαμάνης, Ελένη Καρβέλη, Γιοβάννα Μακκά, Ρεγγίνα Παντελίδη, Τάσος Πυργιέρης και η Νικολέττα Βλαβιανού
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.