Headlines News :

Παντέχνου πυρός σέλας.

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012 7:54 π.μ.

Λαμπερές ιστορίες φωτιάς.

Πέμπτη 11 & Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012, 10:00 – 14:00.

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Διοργάνωση ΛΔ΄Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Την άνοιξη του 2008 το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού εγκαινίασε μια επικοινωνιακή δράση πανελλαδικής εμβέλειας με τίτλο «Περιβάλλον και Πολιτισμός» και κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην προστασία του πολιτιστικού και φυσικού πλούτου της χώρας.

Την πρώτη διετία του εορτασμού (2008 & 2009) θεματικός άξονας των εκδηλώσεων υπήρξε «το Δένδρο της Ζωής σε Τέσσερις Εποχές», συμπυκνώνοντας έτσι με τρόπο συμβολικό τα τέσσερα στοιχεία τις φύσης. Η επόμενη διετία (2010-2011) αφιερώθηκε στη θεματική του πρώτου από τα στοιχεία, του νερού. Στις πιο πάνω δράσεις η ΛΔ΄ ΕΠΚΑ συμμετείχε ενεργά διοργανώνοντας ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές σχολείων.

Έτσι και φέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά η ΛΔ΄ ΕΠΚΑ στα πλαίσια της πανελλαδικής δράσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Τουρισμού με τίτλο: «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2012. που είναι αφιερωμένη στο στοιχείο της φωτιάς και έχει τίτλο «Παντέχνου πυρός σέλας-Λαμπερές ιστορίες φωτιάς» σας προσκαλούν να συμμετέχετε σε εκπαιδευτικά προγράμματα που θα πραγματοποιηθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας. Τα προγράμματα θα διαρκέσουν από την Πέμπτη 11 έως και την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012, με ώρες διεξαγωγής 10.00-14.00 και απευθύνονται σε μαθητές ηλικίας 9 -12 ετών.

Τίτλος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι « Φως εκ φωτός: Η αέναη διαδρομή μιας φλόγας», που θα διεξαχθεί σε συνεργασία με τον Τέχνης χώρο θέατρο Όψεις και το Δημοτικό Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Καρδίτσας. Οι συμμετέχοντες μέσα από θεατρικά δρώμενα, προβολές, αφηγήσεις μύθων και αναζήτηση αντικειμένων που σχετίζονται με τη φωτιά από την μόνιμη έκθεση του Μουσείου θα μυηθούν στην διαχρονική πορεία της φωτιάς και του ανθρώπινου πολιτισμού. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος παράλληλα με τις θεματικές ξεναγήσεις θα διανέμεται δωρεάν έντυπο υλικό της Εφορείας μας με πληροφορίες και δραστηριότητες για τα παιδιά. Τέλος, θα αναπτύξουν τις δημιουργικές τους ικανότητες στα δελτάρια του Υ.ΠΑΙΘ.Π.Α εμπνεόμενα από τις βιωματικές τους δραστηριότητες.
 
 
info:
Διάρκεια του προγράμματος: 1 ώρα ανά ομάδα.
Aριθμός ατόμων ανά ομάδα: 25.
To πρόγραμμα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ.
Για τη συμμετοχή απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 2441061564. Θα ακολουθηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
 
Διοργάνωση ΛΔ΄Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων, Λουκιανού 1, Καρδίτσα.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.