Headlines News :

Θα μαγνητίσουν φέτος τα «Ξωτικά».

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012 8:02 π.μ.

Εξακόσιες χιλιάδες κόσμο, έναντι διακοσίων ογδόντα χιλιάδων πέρυσι, περιμένει φέτος ο «Μύλος των Ξωτικών»!

Μάλιστα η καταγραφή των επισκεπτών θα πιστοποιείται ψηφιακά, μέσω φωτοκύτταρου, κατά τρόπο ώστε κάθε ένας που θα περνάει την κεντρική πύλη να προστίθεται στον συνολικό αριθμό που θα προβάλλεται μόνιμα σε μια ηλεκτρονική γιγαντοοθόνη. 


Ο έχων το γενικό πρόσταγμα, Οδυσσέας Ράπτης, κεφαλαιοποιώντας την περσινή εμπειρία, ετοιμάζει μια ανανεωμένη πρόταση η οποία αν πετύχει θα θεσμοποιήσει τον «Μύλο των Ξωτικών» ως έναν μόνιμο προορισμό στη Θεσσαλία όπως είναι π.χ. το καρναβάλι της Πάτρας. Τις μεγάλες δυνατότητες προβολής που προσφέρει η Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Μύλο, συμμερίζονται και γνωστές εταιρείες - χορηγοί που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, όπως είναι η playmobil ή η Goodys η οποία όχι μόνο θα εγκαταστήσει κατάστημα εντός του Μύλου, αλλά θα κατασκευάσει και προϊόντα ειδικά για τον «Μύλο των Ξωτικών»! 

Το μεγάλο πανηγύρι στην κατανάλωση αναμένεται πάντως να συμβεί με τους μικρότερους παραγωγούς οι παράγκες των οποίων δεν χωράνε στην περιοχή του Ματσόπουλου και ως εκ τούτου, για πρώτη φορά, θα υπάρξει ειδικός χώρος για περίπτερα με ζαχαρωτά και άλλα, μέσα στην πόλη και συγκεκριμένα από το τέλος του πεζόδρομου της Ασκληπιού μέχρι την κεντρική πλατεία.

Μεγαλύτερος θα είναι όμως και ο ωφέλιμος χώρος όπου θα στηθούν τα περίπτερα και τα καταστήματα στην περιοχή του πάρκου. Μάλιστα οι κατασκευές θα επεκταθούν και στο πίσω μέρος του κτηρίου όπου στεγάζεται ο Μύλος, όπως για παράδειγμα ο Άη Βασίλης ο οποίος θα τοποθετηθεί μέσα στον Αγιαμονιώτη ποταμό. Ειδική μέριμνα θα ληφθεί και για το κυκλοφοριακό. Τα πάρκινγκ θα κατασκευαστούν ακόμα πιο έξω, έτσι ώστε να εξοικονομηθούν χώροι για την καλύτερη πρόσβαση των πεζών. Ως προς το τελευταίο υπάρχουν σκέψεις, η κυκλοφορία των οχημάτων της οδού Τρικάλων - Πύλης να εκτρέπεται πριν από τον σιδηροδρομικό σταθμό, ώστε να δοθεί περισσότερος χώρος στους πεζούς.

Εκπλήξεις αναμένονται και στο καλλιτεχνικό μέρος. Η μεγάλη τηλεοπτική προβολή που γνώρισαν πέρυσι τα «Ξωτικά» και οι πετυχημένες συναυλίες του Μαρτάκη και της Τάμτα, έχουν δημιουργήσει ...ουρά γνωστών ονομάτων που θέλουν να έρθουν και να τραγουδήσουν στις φετινές εκδηλώσεις.

Εν τέλει, οι πυρετώδεις προετοιμασίες αλλά και οι προσδοκίες για τον φετινό «Μύλο των Ξωτικών» είναι αντιστρόφως ανάλογες με την περιρρέουσα οικονομική και κοινωνική μιζέρια η οποία παραμένει διάχυτη, όχι μόνο στα Τρίκαλα, αλλά σε ολόκληρη τη χώρα. Έ, αυτό δεν είναι λίγο για μια πόλη...
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.