Headlines News :

Μουσείο «Μίκης Θεοδωράκης» στη Λαμία!

Δημοσίευση από Art and City | Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 7:46 π.μ.

Το Μουσείο «Μίκης Θεοδωράκης» στη Λαμία άνοιξε τις πύλες του για το κοινό χθες Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012, παρουσία του συνθέτη της «Ρωμιοσύνης».

Το όραμα του πολυτάλαντου Έλληνα ζωγράφου, γλύπτη, αρχιτέκτονα και ακαδημαϊκού Ευθύμη Βαρλάμη πήρε τελικά σάρκα και οστά.


Το πρώτο βήμα έγινε όταν ο Βαρλάμης παρουσίασε ένα πολυθέαμα στο οποίο συνδύαζε με έναν ιδιαίτερο τρόπο τη μουσική του μεγάλου μας δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη με τους πίνακες ζωγραφικής που είχε φιλοτεχνήσει ο διεθνής εικαστικός, στους οποίους απεικόνιζε τον συνθέτη με έναν δικό του ξεχωριστό τρόπο. Τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Ευθύμη Βαρλάμη ενώνει το στοιχείο της «κυριαρχίας της ελληνικότητας», όπως σχολίασε ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης σε επιστολή που έστειλε στον δήμαρχο Λαμιέων Γεώργιο Κοτρωνιά.

«Κι αυτή η κυριαρχία της Ελληνικότητας δεν χαρακτηρίζει μόνο το έργο, αλλά τις σκέψεις, τον χαρακτήρα, την ψυχή, με μια λέξη το "είναι" μας» επισημαίνει ο Μίκης Θεοδωράκης κάνοντας λόγος για τον απεριόριστο θαυμασμό που έτρεφε στο πρόσωπο του Ευθύμη Βαρλάμη.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.