Headlines News :

"Αταξία" με Ελληνικές συμμετοχές.

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012 8:00 π.μ.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης υποστήριξε τους δύο από τους τρεις νέους Έλληνες καλλιτέχνες, οι οποίοι εκπροσώπησαν τη χώρα μας στην πρώτη έκθεση με τίτλο «World Event Young Artists», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Nottingham έως σήμερα (Πολιτιστική Ολυμπιάδα). 

Για το σκοπό αυτό, συνεργάστηκαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης – Διεύθυνση Πολιτισμού – η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Παύλου Μελά «ΙΡΙΣ». 

Κεντρικός θεματικός άξονας της έκθεσης είναι η έννοια της «Αταξίας». 

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Σπύρος Πέγκας, τονίζει το γεγονός ότι «ο Δήμος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της στρατηγικής ενίσχυσης του σύγχρονου πολιτισμού και της εξωστρέφειας που επιδιώκει, είχε τη χαρά να υποστηρίξει δύο από τους τρεις καλλιτέχνες που τελικώς επιλέχθηκαν από μία πενταμελή ελληνική κριτική επιτροπή, σε συνεργασία με τους Ιταλούς επιμελητές της έκθεσης στο Nottingham, Marco Trulli και Claudio Zecchi. 

Οι καλλιτέχνες που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στη διοργάνωση «World Event Young Artists» είναι οι: 
• Γιαμπουλντάκη Ζωή (Δήμος Θεσσαλονίκης) 
• Εφέογλου Δημήτρης (Δήμος Θεσσαλονίκης) και 
• Κακλαμάνος Αλέξανδρος (Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς) 

Η Ζωή Γιαμπουλντάκη συμμετέχει με το έργο της «Hoisting» (ξύλο, μάρμαρο, καθρέφτης, συνθετικό υλικό, φωτογραφίες, διάσταση 51x36x38 εκ.). Το έργο του Δημήτρη Εφέογλου συμμετέχει με τέσσερα άτιτλα σχέδια του 2011 (σινική μελάνη σε χαρτί, 30X42εκ., 50X70εκ., 70X100 εκ. και 70X100εκ.) Το βίντεο του Αλέξανδρου Κακλαμάνου με τον τίτλο «Turn», εκφράζει την ιδέα του υπότιτλου στο κομμάτι «Disorder» των Joy Division, “it’s getting faster, moving faster now, it’s getting out of hand ”. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση θα βρείτε στον ιστότοπο bjcem.org/disorder/.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.