Headlines News :

Mουσική συνάντηση.

Δημοσίευση από Art and City | Κυριακή 12 Αυγούστου 2012 7:50 π.μ.

Αφιερωμένη στην Τζίνα Μπαχάουερ.

Αχίλλειον Κέρκυρας.

Η μεγάλη πιανίστρια Τζίνα Μπαχάουερ (1913 - 1976) υποκλινόμενη στο κοινό που την ακολουθούσε πιστά, σε ένα από τα αθηναϊκά ρεσιτάλ της στη δεκαετία του ’60.

Λίγες μορφές από τον χώρο της μουσικής έχουν δώσει τόσα πολλά στην Ελλάδα, όσο η Τζίνα Μπαχάουερ, η σπουδαία πιανίστρια που κέρδισε τη διεθνή αναγνώριση χωρίς ποτέ να ξεχάσει την πατρίδα της. Εχουν περάσει 36 χρόνια από τον θάνατό της, όταν έφυγε πρόωρα από τη ζωή στα 63 της χρόνια, αλλά οι αναρίθμητοι φίλοι της δεν την ξεχνούν.


Η προσφορά της, όχι μόνο η μουσική αλλά και η ανθρώπινη, καθώς η ευγένεια της ψυχής της είχε αναγάγει τον αλτρουισμό και την αλληλεγγύη σε λόγο ύπαρξης και φιλοσοφία ζωής, μένει παρακαταθήκη στον μουσικό πολιτισμό αυτού του τόπου.

Ευτυχώς υπάρχουν κεφάλαια πολιτισμού, όπως η Τζίνα Μπαχάουερ, που μας υπενθυμίζουν ότι αυτός ο τόπος γεννάει και υψηλή τέχνη.

Εδώ και αρκετά χρόνια, ήδη από το 1979, έχει ιδρυθεί το Διεθνές Μουσικό Σωματείο Gina Bachauer με νυν πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Π. Καράμπελα-Σγούρδα, ο οποίος κάθε χρόνο πασχίζει να διατηρεί τη μνήμη της Τζίνας Μπαχάουερ ζωντανή.

Σε λίγες ημέρες, το Σωματείο σε συνεργασία με το Διεθνές Μουσικό Σωματείο C. V. Alkan-P.J. G. Zimmerman διοργανώνουν στις 24 Αυγούστου μια ξεχωριστή μουσική βραδιά σε έναν ξεχωριστό τόπο, στο Αχίλλειον της Κέρκυρας. Εκεί, υπό το σεληνόφως, νέοι βραβευμένοι σολίστ (καθώς και τα δύο Σωματεία ενθαρρύνουν τους νέους μουσικούς), υπότροφοι του Διεθνούς Μουσικού Σωματείου Gina Bachauer και νικητές του Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου C. V. Alkan - P. J. G. Zimmerman και του Πανελληνίου Μουσικού Διαγωνισμού Μαρίας Χαιρογιώργου - Σιγάρα (αξέχαστη δασκάλα) θα παρουσιάσουν στο κοινό ένα ωραίο πρόγραμμα με αγαπημένες μελωδίες Σούμπερτ, Σοπέν, Παγκανίνι, Βέρντι, Πουτσίνι, κ.ά. Δύσκολο να περιγράψει κανείς πιο θαυμαστά τον ορισμό μιας ρομαντικής και πολιτισμένης βραδιάς.

Συμμετέχουν οι νέοι σολίστ Mark Viner, Γεωργία Αργυροπούλου, Δημήτρης Αλεξανδρίδης, Αλέξανδρος Βελώνης, Σπύρος Λευθεριώτης, Γιώργος Καβάσιλας, Μιχάλης Κανατίδης και Σωτήρης Λουίζος. Στο πιάνο, θα συνοδεύει τους τραγουδιστές η Μαρλένα Ελούλ. Την καλλιτεχνική διεύθυνση αυτής της ωραίας βραδιάς έχει ο Κωνσταντίνος Π. Καράμπελας-Σγούρδας και τον γενικό συντονισμό η Μαριάννα Φουρλή.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό και η βραδιά δίνεται και προς υποστήριξη των σκοπών της ΕΨΥΠΕ (Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου).



info:
Αγαπημένες μουσικές υπό το σεληνόφως.
Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012, 9μμ.
Αχίλλειο, Κέρκυρα.
Είσοδος Ελεύθερη.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.