Headlines News :

Υπό το φως της Πανσέληνου.

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012 7:54 π.μ.

Στην Καρδίτσα, ποδηλατοβόλτα προς τον ιερό χώρο του ναού του Απόλλωνα στη Μητρόπολη.


Ποδηλατώντας από τη κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, συναντούμε τη πανσέληνο στον ειδυλλιακό χώρο του ναού Απόλλωνα στη Μητρόπολη.

Αναχώρηση απο κεντρική πλατεία Καρδίτσας στις 20.00 (φώτα στα ποδήλατα και νερό).

Η Εκδήλωση έχει ως εξής:

Το «μπλε φεγγάρι» είναι το ίδιο λαμπερό με κάθε άλλη Πανσέληνο, με την διαφορά ότι είναι σπάνιο φαινόμενο που συμβαίνει κάθε 2,72 χρόνια. Τα περισσότερα έτη έχουν δώδεκα πανσελήνους, συνήθως μια κάθε μήνα. Λόγω του ότι κάθε ημερολογιακό έτος περιλαμβάνει δώδεκα σεληνιακούς κύκλους και έντεκα ημέρες κάθε δύο ή τρία χρόνια έχουμε μία επιπλέον πανσέληνο. Η πανσέληνος αυτή που συμβαίνει σε ασυνήθιστη χρονική στιγμή αποκαλείται «μπλε φεγγάρι».


Αυτή την ξεχωριστή μέρα του χρόνου το προσωπικό της ΛΔ΄ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασσικών Αρχαιοτήτων θέλει να την μοιραστεί μαζί σας και σας προσκαλεί στον Αρχαϊκό Ναό του Απόλλωνα στην Μητρόπολη την Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012 και ώρα 9μμ, με Ελεύθερη Είσοδο σε ένα Μουσικό ταξίδι «Υπό το φώς της Πανσελήνου» με την ορχήστρα του Ωδείου Καρδίτσας – Κ. Ευθυμιάδη και Συναυλία Κλασικής Μουσικής των Franz Schubert, Gabriel Fauré, Philippe Gaubert και Giulio Briccialdi, από τις διακεκριμένες σολίστ Dragana Djordjevic και Αnjela Bratic.
Πρόγραμμα Εκδηλώσεων

Από 9:00μμ έως 10:30μμ: Έντεχνη Ελληνική Μουσική με την ορχήστρα του Ωδείου Καρδίτσας – Κ. Ευθυμιάδη και την προβολή σε video-wall εικόνες και βίντεο Ελλήνων μουσικοσυνθετών.


Από τις 10:45 την ώρα που το φεγγάρι αρχίζει να πλησιάζει προς την γη, Συναυλία Φλάουτου με την Angela Bratič και συνοδεία πιάνου με τη Dragana Giorgevic.


info:
Υπό το φως της Πανσέληνου.
Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012, 9μμ.
Ιερός χώρος Ναού του Απόλλωνα, Μητρόπολη, Καρδίτσα.
Είσοδος Ελεύθερη.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.