Headlines News :

Σε δημοπρασία αντικείμενα της Γκρέτα Γκάρμπο.

Δημοσίευση από Art and City | Κυριακή 26 Αυγούστου 2012 7:55 π.μ.

Τη δημοπρασία 853 αντικειμένων που ανήκαν στην ηθοποιό Γκρέτα Γκάρμπο ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012 ο οίκος Julien's Auctions. Το γεγονός θα λάβει χώρα στο Μπέβερλι Χιλς στις 14 και 15 Δεκεμβρίου 2012. 

Φορέματα, ταγέρ, τσάντες, έργα τέχνης, έπιπλά, ακόμα και το κρεβάτι οπού κοιμόνταν η -φημισμένη για την ομορφιά και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της– καλλιτέχνης θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν συλλέκτες, αν φυσικά εκτός από το θαυμασμό για τη Γκάρμπο διαθέτουν και τα απαραίτητα χρήματα. Ανάμεσα στα αντικείμενα και το φόρεμα με το οποίο εμφανίστηκε η ηθοποιός στο δείπνο της με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζον Κένεντι, αλλά και ένας φουσκωτός χιονάνθρωπος που διακοσμούσε το καθιστικό της.

Σύμφωνα με τον Ντέρεκ Ράισφιλντ, ανιψιό της Γκάρμπο, η απόφαση για τη δημοπράτηση των προσωπικών της αντικειμένων πάρθηκε από τους συγγενείς της το 2004, όταν εκείνοι ετοιμάζονταν να γιορτάσουν τα 100 χρόνια από τη γέννησή της και αποφάσισαν να «μοιραστούν» με τον κόσμο τα δικά της πολύτιμα πράγματα.

Η Σουηδή ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα της στο Χόλιγουντ σε ταινίες του βωβού κινηματογράφου. Ωστόσο ήταν από τις λίγες που πέρασαν με επιτυχία και στον ομιλώντα κινηματογράφο, καταφέρνοντας να γίνει «είδωλο» για γενιές κινηματογραφόφιλων και όχι μόνο. Η ίδια υπήρξε τέσσερις φορές υποψήφια για Όσκαρ Α΄ γυναικείου ρόλου, αλλά δεν το κέρδισε ποτέ. Το 1954 της απονεμήθηκε ένα τιμητικό Όσκαρ.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.