Headlines News :

Γιορτή κρασιού Αμπελώνα 2012.

Δημοσίευση από Art and City | Σάββατο 25 Αυγούστου 2012 7:46 π.μ.


30 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2012.

Ο Δήμος Τυρνάβου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας - Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας συνδιοργανώνουν την 53η Γιορτή Κρασιού από την 30 Αυγούστου έως την 2 Σεπτεμβρίου 2012 στον φιλόξενο χώρο του άλσους του Αγίου Γεωργίου στον Αμπελώνα. 

Με δωρεάν είσοδο...


Δοκιμάζουμε εξαιρετικής ποιότητας τοπικό κρασί και παραδοσιακά εδέσματα φτιαγμένα με κόπο και μεράκι από παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου. Επισκεπτόμαστε τα περίπτερα των συλλόγων, φορέων και καλλιτεχνών για να γίνουμε κοινωνοί της σημαντικής κοινωνικής και πολιτιστικής τους δράσης. Ταξιδεύουμε μελωδικά με καταξιωμένους καλλιτέχνες αναζητώντας παλαιότερες και σύγχρονες μορφές μουσικής έκφρασης.

Έτσι συναντούμε τον παραγωγό με το προϊόν του, τον καλλιτέχνη και το έργο του και τον επισκέπτη με τη διάθεσή του για γνώση και διασκέδαση και όλοι μαζί συνομιλούμε ατενίζοντας το μέλλοντου τόπου με την ανθρώπινη και παραγωγική οπτική.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012:
9:00μμ. Στο Άλσος του Αγίου Γεωργίου μπροστά από το παρεκκλήσι του Αγίου η τελετή των εγκαινίων της 53ης διοργάνωσης της Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα 2012.
9:40μμ. Στην κεντρική εξέδρα θα ακολουθήσει επίδειξη δημοτικών χορευτικών συγκροτημάτων πολιτιστικών συλλόγων του νέου Δήμου Τυρνάβου και της ευρύτερης περιοχής με δημοτική ορχήστρα υπό τους ήχους του κλαρίνου του γνωστού ερμηνευτή Βαγγέλη Πέγιου.Στη συνέχεια θα ακολουθήσει για το κοινό λαϊκοδημοτικό γλέντι.

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012:
8:00μμ. Κλόουν, ταχυδακτυλουργοί και διαδραστικά παιχνίδια με το θίασο του Θάνου Καλιάκη. Ταυτόχρονα στη μεγάλη εξέδρα ομάδα νέων ταλαντούχων ερμηνευτών θα "τραγουδήσουν το σενάριο" υπό την διεύθυνση του γνωστού μαέστρου Θέμη Σαμαντζή.
10:00μμ. Στην κεντρική εξέδρα, ο γνωστός βιρτουόζος του κλαρίνου Νίκος Φιλιππίδης (Γεννήθηκε το 1950 στο Κεράσοβο της Κόνιτσας του νομού Ιωαννίνων και προέρχεται από μουσική οικογένεια. Παίζει κυρίως κλαρίνο. Από μικρή ηλικία έπαιζε φλογέρα, σαντούρι, βιολί και δεύτερο
κλαρίνο σε περιοδείες που έκανε με τον πατέρα του σε διάφορα πανηγύρια της Ελλάδας.Στα δεκαέξι του μετακόμισε στην Αθήνα όπου συνέχισε τις σπουδές του, ενώ παράλληλα εμφανιζόταν σε διάφορες συναυλίες. Έχει συνεργαστεί επί μακρόν με το θέατρο "Δόρα Στράτου". Με το συγκρότημα του έχει συμμετάσχει σε πολλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, συναυλίες, θεατρικές, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και ηχογραφήσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει στη δισκογραφία πολλών Ελλήνων ερμηνευτών, ενώ ασχολείται και με την κατασκευή χειροποίητων κλαρίνων)με την πολυμελή του δημοτική ορχήστρα θα συνεχίσει το γλέντι μέχρι πρωίας.

Σάββατο 1 Σεπτέμβρη 2012:
8:00μμ. Στη μικρή εξέδρα τους μικρούς επισκέπτες περιμένει ο γνωστός ερμηνευτής, επί σειρά ετών, Θάνος Καλιάκης και η ομάδα του να τους διασκεδάσει με την παραδοσιακή καλλιτεχνική έκφραση που προσφέρει το θέατρο Σκιών.
10:00μμ. Στη μεγάλη εξέδρα ο γνωστός ερμηνευτής του ποιτικού λαϊκού τραγουδιού Δημήτρης Μπάσης και το καλλιτεχνικό του επιτελείο θα δώσουν μια μοναδική συναυλία για το κοινό. Ο Δημήτρης Μπάσης, παράλληλα με τις καλοκαιρινές συναυλίες με την Μελίνα Ασλανίδου, αποφασίζει να συνυπάρξει επί σκηνής με τέσσερις κορυφαίους μουσικούς, τον Γιάννη Παπαζαχαριάκη, στις ενορχηστρώσεις και τις κιθάρες, τον Γιάννη Σινάνη, στο μπουζούκι, τον Αντρέα Τράπαλη στο βιολί και τον Γιώργο Κατσίκα στα κρουστά. Ο Δημήτρης Μπάσης, έχει χαρακτηριστεί ως ο σημαντικότερος ερμηνευτής της γενιάς του. Σε μια σημαντική στιγμή της καριέρας του, τραγουδά με την παιδεία του στην βυζαντινή μουσική, με τα διδάγματα του από τις σημαντικές του συνεργασίες, την πείρα του από το λαϊκό πάλκο αλλά και με την μαθητεία του ως ερμηνευτής των έργων του Μίκη Θεοδωράκη, μας υπόσχεται ότι θα μας παρασύρει σε μια όμορφη μουσική διαδρομή. Με τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του , (από τα "Χαμοπούλια" ως τους "Ψίθυρους καρδιάς" και από το "Τώρα μένω μόνος μου" μέχρι τη "Ζωή" και το "Σπασμένο καράβι") και με τις δύο τελευταίες του δουλείες το "Δημήτρης Μπάσης Live", το οποίο έχει ήδη γίνει διπλά πλατινένιο, και το τελευταίο του cd σε μουσική του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τίτλο "Η συννεφιά περνάει με παρέα", αλλά και με τραγούδια που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της Ελληνική μουσικής σκηνής: παραδοσιακά, σμυρναίικα, ρεμπέτικα, παλιά λαϊκά αλλά και λαϊκά τραγούδια του σήμερα, μας υπόσχονται μια βραδιά, με απρόβλεπτες επιλογές, εκρηκτικές ερμηνείες, συγκίνηση, αυτοσχεδιασμό και πάνω από όλα σεβασμό και αγάπη στην μουσική, στο τραγούδι και στους θεατές.

Κυριακή 2 Σεπτέμβρη 2012:
8:30μμ. Στην κεντρική εξέδρα η Γιολάντα Δαναού με πολυμελή ορχήστρα και κεντρικό μέλος τον σολίστα του μπουζουκιού Αρη Κούκο.
10:00μμ. Το γνωστό συγκρότημα Τα Παιδιά της Πάτρας θα προσφέρουν επί τρεις ώρες ένα πρόγραμμα καλύπτοντας όλο το φάσμα του Ελληνικού λαϊκού και ελαφρολαικού τραγουδιού.

Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.