Headlines News :

Λυσιστράτη.

Δημοσίευση από Art and City | Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012 7:55 π.μ.

Ανοίγει η Αυλαία στο Θέατρο Όψεις την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012 και ώρα 9.30μμ με την Κωμωδία του Αριστοφάνη ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ, που γράφτηκε και παίχτηκε το 411π.χ και θεωρείται ένα από τα παλιότερα και χαρακτηριστικότερα αντιπολεμικά έργα. 
 
Η υπόθεση του έργου, μας μεταφέρει στην αρχαία Αθήνα όπου η Λυσιστράτη συγκαλεί συνέλευση των γυναικών για να σταματήσουν τον πόλεμο και να ξαναφέρουν την ειρήνη στον τόπο τους, μέχρι οι άντρες να αποφασίσουν τη λήξη του πολέμου.

Το σχέδιο της Λυσιστράτης παίρνει σάρκα και οστά σφραγίζοντας  την απόφαση με όρκο πάνω στο κρασί και στη συνέχεια οι γυναίκες  καταλαμβάνουν την ακρόπολη. Οι άντρες εξοργισμένοι από την ανταρσία των γυναικών απειλούν  να κάψουν την ακρόπολη. Στο τέλος όμως η Λυσιστράτη πετυχαίνει την συμφιλίωση και το αίσιο τέλος σφραγίζεται με συμπόσιο μέσα σε μια αποθέωση από τραγούδια και χορούς.  

Πρόκειται για μια εξαιρετική  και πολυπρόσωπη παράσταση με καταπληκτικές χορογραφίες, πρωτότυπη μουσική, κοστούμια, σκηνικά και μία ανατρεπτική σκηνοθεσία και εκπληκτικές ερμηνείες. 

Τους ρόλους ερμηνεύουν: 
Βάσω Μακρή, Παύλος Βησσαρίου, Μαρία Τσιούμα, Βασίλης Καρμίρης, Κατερίνα Κωνσταντέλου, Σωτηρία Χρυσικοπούλου, Ανδρέας Ζυγογιάννης, Γεωργία Καλογήρου, Βίκτωρας Πέτσας, Κατερίνα Τασιοπούλου, Αποστόλης Γιαννούλας, Μαρία Αντάρα, Παναγιώτης Μπονώτης, Χριστίνα Γκαβαλέκα, Κυριάκου Ευτυχία, Βάσω Βαλαράκου, Ευανθία Γκαραγκούνη, Σωτήρης Κούτσικος. 

Σκηνοθεσία - Προσαρμογή - Σκηνικά: Παύλος Βησσαρίου
Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Αδάμος
Χορογραφίες: Αντιγόνη Καραπάνου
Διδασκαλία Χορικών: Περικλής Καρακωνσταντόγλου
Κοστούμια: Ευγενία Βησσαρίου
Θεατρολογική Μελέτη Κειμένου: Ανδρέας Ζυγογιάννης.

Παραστάσεις: 6-7-8-10-11-12 Ιουλίου, ώρα 9.30μμ. 

Τιμή εισιτηρίου: 8€ κανονικό και 5€ για άνεργους, πολύτεκνους, φοιτητές, μαθητές και συνταξιούχους. 

Πληροφορίες κρατήσεις καθημερινά Γαρδικίου 8 ( Πίσω από το Παυσίλυπο)  και στο τηλ. 24410-80971 από 11-2 και 6-9.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.