Headlines News :

Μουσείο της Ελιάς - Λαδιού.

Δημοσίευση από Art and City | Τρίτη 24 Ιουλίου 2012 7:59 π.μ.

Στην Πάργα.

Ένα μοναδικό για τα τοπικά δεδομένα της Ηπείρου Μουσείο άνοιξε πρόσφατα τις πόρτες του στην Πάργα δίνοντας στους επισκέπτες του τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα μυστικά της Ελιάς και του λαδιού.

«Σκεφτήκαμε ότι έπρεπε να συνδέσουμε το αγροτικό προϊόν της περιοχής μας με κάτι το οποί θα ήθελαν και οι τουρίστες», δήλωσε σχετικά ο Ηλίας Λιακρης, δημιουργός Μουσείου. Ο ίδιος μαζί με τη σύζυγό του έκαναν το όραμα τους πραγματικότητα και αναβίωσαν μια ιστορία, άρρηκτα συνδεδεμένη με τον τόπο και τους κατοίκους του.

Η ιστορία του χώρου ξεκινάει το 1929, όταν οι αδελφοί Γρηγόριος και Ηλίας Λέκκας ίδρυσαν το πρώτο μηχανοκίνητο ελαιοτριβείο στην περιοχή της Πάργας. Εκτός από πόλος έλξης των επισκεπτών, το μουσείο γίνεται και ένας φορέας πληροφόρησης, αλλά και διατήρησης ης παράδοσης που έχει η πόλη γύρω από το λάδι, ανέφερε ο δήμαρχος Πάργας, Θανάσης Λιόλιος.

Ο χώρος του Ελαιοτριβείου διαμορφώθηκε από την αρχή και έχει κατασκευαστεί έτσι, ώστε να προσφέρει στους επισκέπτες του μουσείου βασικές γνώσεις για την παραγωγή και την επεξεργασία της Ελιάς.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.