Headlines News :

Ο Νέμο επιστρέφει...

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012 7:58 π.μ.

Με τη συνέχεια της περιπέτειας του γνωστού, μικροσκοπικού πορτοκαλί ψαριού, που ακούει στο όνομα «Νέμο» θα επιστρέφουν οι υπεύθυνοι το στούντιο της Pixar (Disney). 

Συγκεκριμένα ο σκηνοθέτης Andrew Stanton, που είχε βάλει την υπογραφή του και στην πρώτη υπερεπιτυχημένη ταινία κινουμένων σχεδίων πρόκειται να εργαστεί για περίπου τέσσερα χρόνια, προκειμένου να ετοιμάσει τη συνέχεια της περιπέτειας των «παραμυθένιων» ηρώων του βυθού.

Ο ίδιος ο Stanton είχε εργαστεί στο παρελθόν και ως ένας από τους σεναριογράφους σε εξίσου επιτυχημένες ταινίες κινουμένων σχεδίων της Pixar, όπως οι τριλογία «Toy Story», «A Bug's Life» και «Monsters Inc» («Μπαμπούλας Α.Ε.»). Η σκηνοθετική του δουλειά στις ταινίες «Ψάχνοντας το Νέμο» και «Wall –E» ήταν που του χάρισε τελικά δύο Όσκαρ για τις καλύτερες ταινίες κινουμένων σχεδίων το 2003 και το 2008 αντίστοιχα. Να σημειωθεί ότι, το πρώτο μέρος της ταινίας με πρωταγωνιστή το ψαράκι «Νέμο» έφερε στα ταμεία εισπράξεις 867 εκατομμυρίων δολαρίων όταν κυκλοφόρησε.

Στην προσπάθεια του να επαναλάβει την εμπορική επιτυχία, ο Andrew Stanton ανέλαβε πρόσφατα τη σκηνοθεσία της ταινίας επιστημονικής φαντασίας «John Carter» για λογαριασμό της Disney-Pixar, η απόπειρα του αυτή ωστόσο θεωρήθηκε αποτυχημένη, δεδομένου ότι το φίλμ δεν κατάφερε τελικά να παρουσιάσει το αναμενόμενο εισπρακτικό κέρδος από την προβολή του στις κινηματογραφικές αίθουσες. Σκοπεύοντας λοιπόν να κερδίσει το «χαμένο έδαφος», ο Andrew Stanton ετοιμάζει τώρα τη συνέχεια της ιστορίας του «Νέμο», το σενάριο της οποίας θα γράψει (σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας του BBC) η Victoria Strouse.

Μέχρι ο «Νέμο» να ξαναβγεί «στ' ανοιχτά της θάλασσας» πάντως, η Pixar έχει στα σκαριά και άλλες πρωτότυπες ταινίες, όπως το «Good Dinosaur», καθώς και μια άλλη που εμπνέεται από το έθιμο του Μεξικού για τον εορτασμό της «Ημέρας των νεκρών» («Dia de los muertos»). Το άλλο αναμενόμενο φίλμ της Pixar με τίτλο «Brave» θα προβάλλεται στους κινηματογράφους του Ηνωμένου Βασιλείου από τον επόμενο μήνα. Κατά την προβολή της στους κινηματογράφους ανά τον κόσμο, η ταινία έχει ως τώρα σημειώσει συνολικές εισπράξεις 244 εκατομμυρίων δολαρίων.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.