Headlines News :

Το νέο μπεστ σέλερ.

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012 7:48 π.μ.

Ξεπέρασε σε πωλήσεις τον Χάρι Πότερ!!!

«50 αποχρώσεις του γκρι»

Το “hot” εκδοτικό φαινόμενο της δεκαετίας...

Αν ρωτήσεις οποιοδήποτε εκδότη για το ποιο είναι το πιο πετυχημένο βιβλίο της δεκαετίας, το πιο πιθανό είναι να ακούσεις δύο ονόματα «Κώδικας Ντα Βίντσι» ή «Χάρι Πότερ». 

Δεν είναι όμως έτσι εδώ και κάποιες εβδομάδες. Την πρώτη θέση στις κυκλοφορίες παγκοσμίως κατέχει πλέον η τριλογία της E.L. James, «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι».

Η μεσήλικη συγγραφέας εκτοξεύθηκε σε φήμη και κυκλοφορία με την πρώτη της συγγραφική προσπάθεια. Δεν θα βρείτε ούτε ένα μάγο, ούτε έναν αρχαιολόγο, ούτε έναν παπά στις σελίδες των τριών βιβλίων της. Ούτε βέβαια δολοφόνους και βαμπίρ. 

Μέσα σε 700 σελίδες, περιγράφεται η σχέση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας. 

Η υπόθεση:
Δεν είναι όμως μια απλή ιστορία αγάπης. Η σχέση αυτή είναι σαδομαζοχιστική, με πολλές πορνογραφικές σχεδόν περιγραφές, για τις σεξουαλικές συνευρέσεις μιας νεαρής φοιτήτριας με έναν έξυπνο και όμορφο επιχειρηματία. Η φοιτήτρια λογοτεχνίας Αναστάζια Στιλ παίρνει συνέντευξη, για το περιοδικό του Πανεπιστημίου, από τον επιτυχημένο επιχειρηματία Κρίστιαν Γκρέυ, τον οποίο ερωτεύεται με την πρώτη ματιά. Πεπεισμένη ότι η συνάντησή τους δεν πήγε καλά, προσπαθεί να τον βγάλει από το μυαλό της — ώσπου εκείνος εμφανίζεται αναπάντεχα στο μαγαζί όπου δουλεύει και της προτείνει να βγουν. H Αναστάζια συνειδητοποιεί πόσο πολύ τον επιθυμεί από το πρώτο ραντεβού αλλά εκείνος την προειδοποιεί να μείνει σε απόσταση, καθώς βασανίζεται από σκοτεινές επιθυμίες και μια ανάγκη να εξουσιάζει. Παρ’ όλα αυτά ξεκινούν μια παθιασμένη ερωτική σχέση, που έχει όμως πολλά σκοτεινά σημεία. 

700 σελίδες χρειάζονται για να περιγράψουν όλα αυτά που ο γοητευτικός επιχειρηματίας επιβάλλει στην ερωμένη του, σε σημείο να ελέγχει την ζωή της. Και αυτά μόνο στο πρώτο βιβλίο… Υπάρχουν άλλα δύο για να «γεμίσουν» ακόμα περισσότερο τα μυαλά του αναγνώστη με σεξουαλικές φαντασιώσεις. 

Το εκδοτικό φαινόμενο έχει πουλήσει πάνω από 31 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως και όλα αυτά μέσα σε έξι μήνες. Στην Αμερική χαρακτηρίστηκε ως «το πορνό της μαμάς», πολλές φεμινίστριες το καταδίκασαν ως «σκουπίδι» αλλά ακόμα και το Hollywood έδειξε ενδιαφέρον και στις 10 Ιουλίου του 2012 ανακοινώθηκε ότι η τριλογία να γυριστεί σε ταινία και μάλιστα με τους βετεράνους παραγωγούς (εγγύηση για κινηματογραφικό blockbuster) Michael de Luca και Dana Brunetti. 

Το πραγματικό όνομα της συγγραφέως είναι Erika Leonard (εξ’ ου και τα αρχικά E.L.) και είχε μέχρι πρόσφατα… πρότερο έντιμο βίο. Πως έφτασε όμως μια μητέρα δύο έφηβων αγοριών να γίνει η πιο περιζήτητη συγγραφέας ερωτικής λογοτεχνίας;

Η κυρία Leonard δούλευε ως παραγωγός στην τηλεόραση και η ίδια έχει δηλώσει ότι το βιβλίο αυτό ήταν στην ουσία «το ξέσπασμα της μέσης ηλικίας». Όλες τις οι φαντασιώσεις, όλα τα σεξουαλικά της απωθημένα βγήκαν μέσα από αυτό το βιβλίο. 

Δεν έχει η γραφή της τη χάρη της Anais Nin, ούτε την διαβολική κομψότητα του Μαρκησίου Ντε Σαντ, αλλά ίσως ακριβώς επειδή γράφει απλά, είναι τόσες πολλές οι γυναίκες που ενώ ντρέπονται να ομολογήσουν τις φαντασιώσεις τους, βρίσκουν καταφύγιο στις σελίδες των βιβλίων της χωρίς να ντραπούν να το διαβάσουν στο μετρό, το λεωφορείο ή την παραλία.

Και από ότι ακούμε, ίσως είναι οι πιο γρήγορες εφτακόσιες σελίδες που διαβάσατε ποτέ.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.