Headlines News :

Στοά του Αττάλου.

Δημοσίευση από Art and City | Κυριακή 22 Ιουλίου 2012 7:54 π.μ.

Aνοιχτός και πάλι ο εκθεσιακός χώρος.

Μετά από τριάντα χρόνια, άνοιξε την περασμένη Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012 ο εκθεσιακός χώρος στον πρώτο όροφο της Στοάς του Αττάλου. 

Τμήμα του έργου «Αναβιώνοντας την Αρχαία Αγορά, τον τόπο που γεννήθηκε η Δημοκρατία» αποτελεί η ανακαίνιση του χώρου της Στοάς και η έκθεση γλυπτών στον πρώτο όροφο. Υπεύθυνοι για την υλοποίηση της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας είναι: Η Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών και η Α΄Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Το έργο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μέτρου Διαφύλαξης της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με οικονομική ενίσχυση από το Χρηματοδοτικό Μηχανισμό του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου 2004 - 2009 και το υπουργείο Οικονομικών. Η επίσημη παρουσίαση του θα γίνει το Σεπτέμβριο.

Τα γλυπτά μικρής κλίμακας, καθώς και, η συλλογή ρωμαϊκών πορτραίτων της Αθηναϊκής Αγοράς αποτελούν το «θησαυρό» της έκθεσης που παρουσιάζεται σε έξι ενότητες, μέσα από τις μορφές των Θεών, τα πορτρέτα των πλούσιων αστών της Αθήνας και των δημόσιων λειτουργών, τα Ρωμαϊκά πορτραίτα ιδιωτών και επιφανών πολιτών της ρωμαϊκής Αθήνας κά. Προπλάσματα των αρχαιολογικών χώρων της Αγοράς, της Ακρόπολης και της Πνύκας εμπλουτίζουν επίσης την έκθεση. Με σχετικά κείμενα που λειτουργούν επεξηγηματικά ως προς το περιεχόμενο της, οι επισκέπτες πληροφορούνται για την ιστορία της αττικής γλυπτικής, από τον 4ο αιώνα π.Χ. έως την ύστερη αρχαιότητα.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.