Headlines News :

Μικρό Φεστιβάλ Χορού Ύδρας.

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012 7:48 π.μ.

Η Κινηματογραφική Λέσχη της Ύδρας σε συνεργασία με ανεξάρτητους καλλιτέχνες οργανώνουν το 1ο Μικρό Φεστιβάλ Χορού Ύδρας, 27 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2012. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στο οποίο οι χορευτές συμμετέχουν αφιλοκερδώς και οι παραστάσεις θα είναι ανοιχτές στο κοινό. Το φεστιβάλ στοχεύει στη μετάδοση της τέχνης του χορού, στην επαφή του κοινού με το χορευτή και το χορό, καθώς και στην ανταλλαγή και συνδημιουργία μεταξύ των καλλιτεχνών.

 
Έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Σκουλά:
Από 4 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2012, οι καλύτερες φωτογραφίες μιας 24χρονης πορείας, ατενίζουν το γραφικό λιμάνι από το δεύτερο όροφο του Ιστορικού Αρχείου Μουσείο Ύδρας.  Η έκθεση παρουσιάστηκε με επιτυχία στην Αθήνα στο Black Duck, καθώς και στο Ίδρυμα Κακογιάννη το χειμώνα του 2012. "Το ζητούμενο μου ήταν να κάνω μία χορευτική φωτογραφία. Κινούμενη χωρίς να είναι κουνημένη. Κι έτσι βρήκα πώς παντού μέσα στην τέχνη του χορού υπάρχει μία αποφασιστική στιγμή" - Γιάννης Σκουλάς
info: Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας │  Ώρες λειτουργίας καθημερινά 09.00-16.00 και 19.30-21.30


Προβολές Ταινιών Χορού:
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, η ομάδα Τeam Progressive με συντονίστρια τη Χρυσάνθη Μπαδέκα θα παρουσιάσει αποσπάσματα έργων video dance, τα οποία θα προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια του Athens Video Dance Project 2011, στην Αθήνα.
info: Θερινός κινηματογράφος Ύδρας │ δωρεάν είσοδος  │ 27, 28 και 29/08 │ ώρα 21.00  |  Επίσης την Τετάρτη 29/08, ώρα 21.30 θα προβληθεί η ταινία χορού "Rhythm is it" των Thomas Grube και Εnrique Sanchez Lansch.

 
Διήμερο Σεμινάριο Χοροθεραπείας:
29/08/12 - 30/08/12
Το σεμινάριο χοροθεραπείας θα αφορά στη μετα-κίνηση. Θα δια-πλεύσουμε μέσα και έξω από το ρυθμό, θα δια-νύσουμε την απόσταση μεταξύ μας, θα δια-περάσουμε τα όρια της κινητικής φόρμας. Μέσα (και έξω) από την τεχνική της Πρωτόγονης Έκφρασης θα κάνουμε ένα κινητικό ταξίδι με προορισμό ...την Ύδρα.
Εισηγήτριες: Ευρώπη Σταυροπούλου (Χοροθεραπεύτρια), Ελένη Φορτώση (Χορογράφος - Χοροδιδάσκαλος)
info: άνω αίθουσα του Ιστορικού Αρχείου - Μουσείου Ύδρας |  ώρα 19:00-20:15  |  Kόστος συμμετοχής και για τις δύο ημέρες 20 €.
 

Σεμινάριο Τεχνικής Alexander:
28/08/12 - 01/09/12
Στα πλαίσια του Μικρού Φεστιβάλ Ύδρας διοργανώνεται το σεμινάριο τεχνικής Alexander με το Νίκο Μαστροκοστώπουλο. Το σεμινάριο είναι ανοιχτό και ωφέλιμο σε ανθρώπους ανεξαρτήτως επαγγέλματος και σωματότυπου, καθώς και χορευτικής, ή αθλητικής εμπειρίας. Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα (μπλουζάκι που να καλύπτει τις μασχάλες, φόρμα ή σορτσάκι) και να έχουν μαζί τους ένα ζευγάρι κάλτσες.
H τεχνική Αλεξάντερ ανακαλύφθηκε από τον Φρεντερίκ Ματίας Αλεξάντερ πριν από περίπου 110 χρόνια. Η τεχνική πραγματεύεται συνειδητότητα της κίνησης μέσα από απλές εγκεφαλικές και σωματικές διαδικασίες. Είναι ιδανική για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν μυοσκελετικά προβλήματα και προβλήματα στήριξης του αυχένα. Είναι επίσης ιδανική για ανθρώπους που το σώμα τους είναι εργαλείο για τη δουλειά τους πχ. μουσικούς, ηθοποιούς και χορευτές.
Ο Νίκος Μαστροκοστώπουλος σπούδασε κόντρα μπάσο και τεχνική Αλεξάντερ στο Βερολίνο και δουλεύει εδώ και 14 χρόνια σε διάφορα καλλιτεχνικά ιδρύματα διδάσκοντας κόντρα μπάσο και τεχνική Αλεξάντερ.
info: αίθουσα του Μουσείου Ύδρας | Ώρες σεμιναρίου 10.00-13.00 από Τρίτη 28/08/12 μέχρι 01/09/12 |  Κόστος σεμιναρίου για τις 15 ώρες διδασκαλίας είναι 75 € το άτομο | Για τους συμμετέχοντες (μέχρι 20 άτομα) του σεμιναρίου διατίθεται δωρεάν διαμονή. Τα έξοδα μεταφοράς για Ύδρα με επιστροφή είναι στα 50€  (flying dolphin), αν όμως υπάρχει μια ομάδα που θα ταξιδέψει την ίδια στιγμή, υπάρχουν δύο προτάσεις για πιο οικονομικό ταξίδι: α) η έκπτωση που κάνει η Hellenic Seaways για ομάδες των 25 ατόμων, β) να ταξιδέψετε με αυτοκίνητο μέχρι το Μετόχι και από εκεί με καράβι που περνάει στην Ύδρα με 6,50 € το άτομο. Επίσης έχουμε εξασφαλίσει εκπτωτικά γεύματα σε δύο ταβέρνες για τους συμμετέχοντες του σεμιναρίου. | Για τους ενδιαφερόμενους, θα χρειαστεί να μας ενημερώσετε μέχρι της 31/07/12, καταθέτοντας μια προκαταβολή των 25€ στον λογαριασμό 480/48005671 της Εθνικής Τράπεζας (Κινηματογραφική Λέσχη Ύδρας). Παρακαλούμε να αναφέρετε το όνομα σας.  |  Για δηλώσεις συμμετοχής στο 6938141131 & e-mail: hydrafestival@gmail.com.


ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΧΟΡΟΥ:
*Δημήτρης Σωτηρίου - "Ο μεγάλος Κουραμπιές"
Σύλληψη / χορογραφία / ερμηνεία: Δημήτρης Σωτηρίου

*Χάμιλτον Μοντέιρο - "1nflow"
Χορογραφία - Χάμιλτον Μοντείρο
Ερμηνεύουν - Εμμανουέλα Κορκή, Χάμιλτον Μοντείρο

*Ομάδα Saltador - “Near”
Ερμηνευτές: Καρούλης Γιάννης, Κοϊμτζή Νικόλ

*Yelp danceco - “A-M I”
Σύλληψη: Μαριέλα Νέστορα
Χορευτές: Μαριέλα Νέστορα, Ιωάννα Αποστόλου

*Βασιλική Τσαγκάρη - “Καρδιά Γουρουνιού”
Σύλληψη-ερμηνεία: Βασιλική Τσαγκάρη
 
*Τίμος Ζέχας,  Βιβιάννα Γιαννάκη - “Ο θρήνος της Παναγιάς”
Σύλληψη: Βιβιάννα Γιαννάκη
Χορογραφία: Τίμος Ζέχας
Ερμηνεία: Βιβιάννα Γιαννάκη - τραγούδι, Τίμος Ζέχας - χορός

*Belleville to Suez - “Mηλαλιά”
Σύλληψη, χορογραφία, ερμηνεία: Χρυσάνθη Μπαδέκα, Βιτόρια Κωτσάλου

*Αχιλλέας Χαρήσκος - “E” (εψιλον)
Σύλληψη / Ερμηνεία: Aχιλλέας Χαρήσκος
 
*Δάφνη Ασημακοπούλου
Παρουσίαση Χορών της Δυτικής Αφρικής
Χορός: Δάφνη Ασημακοπούλου
Κρουστά: Νίκος Πολυχρονίδης.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.