Headlines News :

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012 7:58 π.μ.


Στο Βόλο.

Χθες Κυριακή 8 Ιουλίου 2012, άνοιξε τις εκθέσεις του στο κοινό το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου. Το Μουσείο έχει ως γενικό σκοπό τη συγκέντρωση, προστασία, επιστημονική μελέτη, ανάδειξη και προβολή των στοιχείων Φυσικής Ιστορίας της ευρύτερης περιοχής του Βόλου και γενικότερα της Ελλάδας. 

Οι ιδρυτές του, ο υπ. Διδάκτωρ γεωλογίας Μάρκος Βαξεβανόπουλος και η γεωλόγος Αγγελική Ρεϊζοπούλου οργάνωσαν και συντόνισαν αυτό το πολλά υποσχόμενο Μουσείο. Οι εκθέσεις του λειτουργούν υπό την αιγίδα και την επιστημονική επίβλεψη του τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Στις αίθουσες του Μουσείου περιλαμβάνονται πετρώματα και ορυκτά της Ελλάδας, καθώς και απολιθώματα ηλικίας εκατομμυρίων ετών. Στη συλλογή του περιέχονται απολιθώματα σπονδυλωτών ζώων, που έχουν βρεθεί στη Θεσσαλία, όπως προβοσκιδωτά (πρόγονοι ελεφάντων), ύαινες, αρκούδες, άλογα, γαζέλες κ.α. Η τελευταία αίθουσα του Μουσείου περιλαμβάνει την εξέλιξη του ανθρώπου, από τον αυστραλοπίθηκο μέχρι το σημερινό Homo sapiens.
Το Μουσείο βρίσκεται στην οδό Μικρασιατών 1 με Ζάχου και θα είναι ανοιχτό Κυριακές από 10:00 έως 16:00 και από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 9:00 έως τις 15:00. Εκτός των εκθέσεων στο Μουσείο θα λειτουργήσουν από τέλη Αυγούστου, εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά, αλλά και ενήλικες.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.