Headlines News :

Διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας.

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012 7:47 π.μ.


Σε προσκόπους.

Στο Κέντρο «Ελευθερία» Καλλιπεύκης.

Θερινό πρόγραμμα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας θα υλοποιηθεί φέτος το καλοκαίρι στους προσκόπους του Κατασκηνωτικού Κέντρου «Ελευθερία» στην Καλλιπεύκη του Δήμου Ολύμπου.

Το πρόγραμμα σχεδίασε και συντονίζει, με την ιδιότητά της ως Λέκτορας Ελληνικής Γλώσσας και Γλωσσολογίας του Παιδαγωγικού Τμήματος της Σχολής Επιστημών Ανθρώπου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη.
Συγκεκριμένα και σε συνεργασία με το 2ο Σύστημα Προσκόπων Λάρισας του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων θα πραγματοποιηθεί ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα διδασκαλίας μαθημάτων ελληνικής γλώσσας και επικοινωνίας με τον τίτλο «Παίζοντας και μαθαίνοντας ελληνικά» στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα της Κατασκήνωσης Προσκόπων Περιφερειακής Εφορίας Λάρισας. Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 Ιουλίου, ενώ για την εφαρμογή του έχουν ήδη προηγηθεί συναντήσεις της οργανώτριας με τους κ. Νίκο Κόρκα, Γιάννη Αρβανίτη, Βασίλη Ακριβόπουλο από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.
Οι πρόσκοποι διδάσκονται μέσα στο καταπράσινο περιβάλλον της Καλλιπεύκης την ελληνική γλώσσα και αναλαμβάνουν εργασίες για την καλλιέργεια της γλώσσας και της επικοινωνίας με παιγνιώδη μορφή, με ανάγνωση παραμυθιών, επίλυση σταυρολέξων, σύνταξη ποιημάτων και μικρών κειμένων. Πρόκειται για δράσεις που βοηθούν στη βελτίωση του γλωσσικού επιπέδου των παιδιών μέσα από το παιχνίδι σε ένα πράσινο τοπίο, όπως αυτό της κατασκήνωσης. Το πρόγραμμα που θα εκτελεστεί στην Καλλιπεύκη θα παρουσιαστεί σε συνέδριο ως πρόταση για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας με παιγνιώδη μορφή σε παιδικές κατασκηνώσεις και στο πλαίσιο του προσκοπισμού. Τα παιδιά θα βραβευτούν για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για μία αφιλοκερδή προσφορά της Νικολέττας Τσιτσανούδη προς τους μαθητές όλων των ηλικιών από τα νήπια μέχρι και τα 15 έτη.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.