Headlines News :

Το «Μπλε Αστέρι».

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 7:59 π.μ.

Του Miro.

Στην κορυφή για πολλά εκατομμύρια.


Ο πίνακας του Joan Mirο με τίτλο «Μπλε αστέρι» (Etoile Bleue) πωλήθηκε χθές (Τρίτη 19/6), σε δημοπρασία του οίκου Sotheby's στο Λονδίνο, για το ποσό των 23,5 εκατομμυρίων λιρών. Η τιμή αποτελεί ρεκόρ για την αγορά έργου του Ισπανού ζωγράφου, αν λάβει μάλιστα κανείς υπόψη ότι είναι η τριπλάσια από αυτή για την οποία είχε πουληθεί το ίδιο έργο το 2007. Επιπλέον, η τιμή αυτή αποτελεί την υψηλότερη που σημειώθηκε εφέτος σε δημοπρασία στο Λονδίνο μέχρι σήμερα.

Το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί με την πώληση πίνακα του Miro σε δημοπρασία ήταν αυτό του Φεβρουαρίου, όταν το έργο του με τίτλο «Poem» («Ποίημα») «χτυπήθηκε» για 16, 8 εκατομμύρια λίρες. Το έργο της πρόσφατης δημοπρασίας πάντως ανήκει στη συλλογή του ζωγράφου με τίτλο «ζωγραφιές ονείρου» και η πώληση του σε μια τιμή πάνω από την προσδοκώμενη, σηματοδοτεί – σύμφωνα με την υπεύθυνη του οίκου Sotheby's, Helena Newman – το ότι οι αγοραστές (έργων τέχνης) εξακολουθούν να ζητούν τα καλύτερα «κομμάτια» από την τέχνη του 20ου αιώνα.
Στην δεύτερη θέση των πιο ακριβοπληρωμένων έργων της χθεσινής δημοπρασίας ήρθε το έργο του Pablo Picasso, με τίτλο «Homme Assis». Το πορτραίτο του «καθισμένου άντρα» πωλήθηκε για 6,3 εκατομμύρια λίρες.
Το γλυπτό του Henry Moore («Μητέρα και παιδί με μήλο») έφτασε στην τρίτη θέση της λίστας των πιο ακριβοπληρωμένων έργων, καθώς δημοπρατήθηκε για 3,7 εκατομμύρια λίρες. Η δημοπρασία του οίκου Sotheby's ήταν η πρώτη αυτής της «γεμάτης» (στην αγορά έργων τέχνης) εβδομάδας, καθώς θα ακολουθήσει και άλλη από τον οίκο Christie's.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.