Headlines News :

Έφυγε από τη ζωή ο ζωγράφος LeRoy Neiman.

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 7:56 π.μ.


Στα 91 του χρόνια έφυγε πρόσφατα από τη ζωή ο Αμερικάνος «ζωγράφος των Ολυμπιακών Αγώνων», LeRoy Neiman. 


Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε στον Τύπο εκπρόσωπος του, ο καλλιτέχνης άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη. Ωστόσο, τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν, ως τώρα, διευκρινιστεί.
Τα έργα του Neiman έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και ξεχωρίζουν όσο ξεχώριζε και ο ίδιος χάρη στο μουστάκι του. Στην ιστορία της σύγχρονης τέχνης, ο ζωγράφος έμεινε γνωστός για τους πίνακες του, που συχνά παρουσιάζουν πρωταθλητές σε δράση. Ο ίδιος υπήρξε επί πέντε φορές ο επίσημος ζωγράφος των Ολυμπιακών Αγώνων. Ωστόσο με το πινέλο του απαθανάτισε σκηνές και από άλλα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, όπως το Αμερικάνικο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και οι Αγώνες ιππασίας στη Βρετανία. Ακόμη, ο LeRoy Neiman είχε ζωγραφίσει και για το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών.
Το πορτραίτο το πυγμάχου, Muhammad Ali, αλλά και όσα άλλα ζωγράφιζε επιτόπου, την ώρα που παρακολουθούσε τα διάφορα αθλήματα και τα πολιτιστικά γεγονότα, καθιέρωσαν τον Neiman ως ένα από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της τέχνης του. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο ίδιος συνεργάστηκε με το Αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο CBS, αλλά και με το γνωστό περιοδικό «Playboy».
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.