Headlines News :

Ο Γιώργος Γελαράκης στο A&C...

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012 5:45 μ.μ.


"… ο ήλιος μας θα σβήσει,  αν δεν βάλουμε ξανά στις ελπίδες μας φωτιά…"


Κυρίες και Κύριοι ο Γιώργος Γελαράκης!!!


... ένα νέο πρόσωπο στο χώρο της μουσικής και του τραγουδιού, με αρκετές εμφανίσεις και αξιοσημείωτες συνεργασίες κυρίως στη Βόρεια και στην Κεντρική Ελλάδα!!!


Αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται και ο νέος του προσωπικός δίσκος με τίτλο «Ονειροποιός» που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του έτους…


Εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να τον συναντήσουμε και πάλι από κοντά στις 7 Ιουλίου στην Ελασσόνα, αλλά και στις 2 Σεπτεμβρίου στο 2ο Φεστιβάλ Νέων Ολύμπου!!! 

Α&C: Πως ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με το τραγούδι και πως εξελίχθηκε με το χρόνο; 

Γ. Γ.: Η ενασχόλησή μου με το τραγούδι και τη μουσική γενικότερα, ξεκίνησε πολύ αυθόρμητα στα 10 μου περίπου χρόνια. Πραγματοποιώ μαθήματα στο ωδείο της πόλης μου (Βέροια) και σιγά σιγά μες στα χρόνια φτιάχνω δειλά δειλά τα πρώτα μου τραγούδια... 


Α&C: Τι είναι το τραγούδι για σένα; 

Γ. Γ.: Καταρχήν να σας πω ότι δε δηλώνω τραγουδιστής... Αν πρέπει να περιαυτολογήσω, νομίζω ότι η ιδιότητα μου είναι μουσικός που δημιουργεί τα δικά του τραγούδια, και εκφράζεται απόλυτα μέσα από αυτό και τις ζωντανές εμφανίσεις. 


Α&C: Πως θα σε χαρακτήριζες με μια λέξη; 

Γ. Γ.: Νομίζω ότι αυτό που με χαρακτηρίζει είναι οι αυθόρμητες αποφάσεις όσον αφορά τη μουσική μου πορεία... Πάντως σίγουρα οι περισσότερες, αν όχι όλες, μου βγήκαν σε καλό...


Α&C: Πόσο δύσκολο είναι για ένα νέο καλλιτέχνη να κάνει τα πρώτα του βήματα σε μια τέτοια οικονομική συγκυρία; 

Γ. Γ.: Δεν είναι καθόλου δύσκολο! Ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει πλέον τη μουσική του, με πολύ πιο οικονομικά μέσα απ’ ότι παλιότερα. Εξαρτάται με το τι αποζητά ο καθένας από τη μουσική του πορεία... Η οικονομική συγκυρία επηρεάζει τη μουσική βιομηχανία, όχι τη μουσική καθαυτή... 


Α&C: Η πειρατεία και το ίντερνετ είναι ένας τεράστιος «γολγοθάς» για τη δισκογραφία… που οφείλεις εσύ αυτή την κατάσταση; 

Γ. Γ.: Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω με το χαρακτηρισμό "γολγοθάς"... Όπως είπα και πριν, η μουσική βιομηχανία και η δισκογραφία είναι αυτή που έχει πληγεί στις μέρες μας και όχι η μουσική δημιουργία... Η δισκογραφία ήταν κάποτε το αποκλειστικό μέσο για να φτάσει στα αυτιά των ακροατών η μουσική. Εφόσον το ίντερνετ αντικατέστησε αυτήν την ανάγκη, ταυτόχρονα η ύπαρξη της δισκογραφίας τέθηκε σε κίνδυνο. Δε θεωρώ ότι το ίντερνετ επηρεάζει αρνητικά τη μουσική εξέλιξη, κάθε άλλο! Αυτή η ελευθερία μετάδοσης της μουσικής χωρίς δεσμευτικούς όρους, έχει επιτρέψει σε πολλά αριστουργήματα να βγουν στην επιφάνεια! 


Α&C: Με δεδομένο πάντα την κρίσιμη κατάσταση στην οποία επήλθε η χώρα, πως η Τέχνη μπορεί να επιδράσει στη βελτίωση των συνθηκών; 

Γ. Γ.: Η τέχνη μπορεί, όπως έχει δείξει και η ιστορία, να εμπνεύσει οποιονδήποτε άνθρωπο, ο οποίος δεν συμβιβάζεται με αυτό που του δίνουν, αποζητάει μια καλύτερη ζωή και νοιώθει την ανάγκη να αντιδράσει... 


Α&C: Ποιος στίχος αντιπροσωπεύει τη σημερινή πολιτική κατάσταση; 

Γ. Γ.: Θα σας παραθέσω ένα δικό μου στιχάκι από το τραγούδι "Στις ελπίδες μας φωτιά" 

"... Μας έχουν όλους υπνωτίσει, στο καναπέ τους μας φυτεύουν 

μας έχουν όλους πια κουρδίσει να ανατέλλουμε στη δύση 

και ο ήλιος μας θα σβήσει 

αν δεν βάλουμε ξανά 

στις ελπίδες μας φωτιά... " 


Α&C: Αν είχες τη δυνατότητα να κάνεις 3 μοναδικές ευχές, ποιες θα ήταν αυτές; 

Γ. Γ.: Να ξυπνήσω αύριο και να γίνει ξαφνικά ο κόσμος μας καλύτερος! Μόνο αυτή! 


Α&C: Ποια τα επόμενά σου επαγγελματικά σχέδια;

Γ. Γ.: Θα πραγματοποιηθούν εμφανίσεις σε πολλά φεστιβάλ μουσικής ανά την Ελλάδα, καθώς και σε χώρους που μας αντιπροσωπεύουν, ώστε να μπορέσουμε να αναδείξουμε τη δουλειά μας. Φτιάχνουμε βαλίτσες λοιπόν και πηγαίνουμε:

  • 29/6 ΑΡΝΑΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 
  • 06/7 AUTO MUSIC FESTIVAL – ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ ΣΕΡΡΩΝ 
  • 07/7 ΑUTO MOTO ΖΑΡΖΑΡΙΑ – ΕΛΑΣΣΟΝΑ 
  • 09/8 ERGOSTASIO RIVER PARTY – ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ ΔΡΑΜΑΣ 
  • 25/8 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ – ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ 
  • 02/9 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΟΛΥΜΠΟΥ – ΕΛΑΣΣΟΝΑ 

Αυτά ενδεικτικά, όμως ενδιάμεσα θα υπάρξουν διαφόρων ειδών εμφανίσεις! Εδώ θα είμαστε και θα τα λέμε!!!



ΒΙΟ:

O Γιώργος Γελαράκης γεννήθηκε στη Βέροια το 1985. Από το 2002 όπου και εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη έρχεται σε επαφή με ανθρώπους της μουσικής, προσπαθώντας να  αναπτύξει τα μουσικά μου κριτήρια. Παράλληλα με τη φοίτησή του στο τμήμα Μηχανολόγων μηχανικών του Πολυτεχνείου, συμμετέχει σε διάφορα μουσικά σχήματα με τα οποία πραγματοποιεί εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, καθώς και εμφανίσεις σε μεγάλα καλοκαιρινά φεστιβάλ Αliakmonas river youth festival (Βέροια), Rocking under the rocks (Καλαμπάκα), Βy the river party (Ηγουμενίτσα) κ.ά. ανοίγοντας συναυλίες καλλιτεχνών όπως Β. Παπακωνστανίνου, Π. Κατσιμίχας, Φ. Πλιάτσικας, Γ. Κούτρας και ο Μ. Ξυδούς. Επίσης πραγματοποιεί εμφανίσεις σε εκδηλώσεις του δήμων της Μακεδονίας καθώς και σε εκδηλώσεις κοινωνικού περιεχομένου.
Το καλοκαίρι του 2009 ωριμάζει μέσα του η ιδέα να ξεκινήσει την ηχογράφηση προσωπικού του υλικού, με αφορμή τη συμμετοχή του σε μουσικούς διαγωνισμούς. Έτσι τoν Απρίλιο του 2010, το τραγούδι "Σωπαίνουν αυτοί που αγαπούσαν" βραβεύτηκε με το 3ο βραβείο στο διαγωνισμό τραγουδιού του MUSICHEAVEN.GR ανάμεσα σε 250 τραγούδια και σε ένα site με 110.000 καταγεγραμμένα μέλη.            
Το τραγούδι αυτό ήταν η αφορμή για τη συνεργασία του με το συνθέτη Π. Σαπαλίδη και τη συμμετοχή στο 4ο Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών Κοζάνης.
To Nοέμβριο του 2011 το τραγούδι "Κι όλο γυρίζω" προκρίθηκε με κριτές το Β.Λέκκα και την Ευσταθία στο τελικό του Open live music festival της Κοζάνης και αναδείχθηκε πρώτο στην ψηφοφορία για το BIG BUZZ του musicwave.gr τον Νοέμβριο του 2011.

Την περίοδο αυτή έχει ολοκληρωθεί η ηχογράφηση της πρώτης του ολοκληρωμένης δισκογραφικής πρότασης με τίτλο ''Ονειροποιός" που αναμένεται μέσα στο 2012, δείγμα του οποίου μπορείτε να ακούσετε εδώ:

www.youtube.com/gelarios

http://www.jumpingfish.gr/gelarakisgiorgos

http://www.musicwave.gr/el/members/member_info.asp?cat_id=2&id=9180

Πρόκειται για τραγούδια σε δική του μουσική και στίχους, με σκοπό να εκφράσει συναισθήματα και προβληματισμούς καθώς και την αγάπη του προς τη μουσική.

Το Δεκέμβριο του 2011 επισημοποιήθηκε η συνεργασία του με το σχήμα "STAGE BAND" :
Aνθή Τζανέτου - Φωνητικά
Ιάκωβος 'Jai' Μαζαράκης - Ηλεκτρική κιθάρα
Στέργιος Χατζηιωαννίδης - Τύμπανα
Διαμαντής Στογιαννίδης - Mπάσο
Βασίλης Τσιάκαλος – Πλήκτρα

Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.