Headlines News :

Ανοίγει η Κεντρική Βιβλιοθήκη.

Δημοσίευση από Art and City | Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 8:00 π.μ.


Ιστορική στιγμή για το έργο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας, η προχθεσινή, της προσωρινής παράδοσής του, από την εταιρία «Ρόμβος» ΑΕΕΤΕ, που ανέλαβε την εργολαβία, στους εκπροσώπους της Διεύθυνσης Εφαρμογών Εκπαιδευτικών Σχεδίων (ΔΙΕΦΕΣ) του Υπουργείου Παιδείας, που ήρθαν στη Λάρισα, ουσιαστικά για τον έλεγχο της ολοκλήρωσης των τελευταίων εργασιών του κτιρίου.

Οι εκπρόσωποι της ΔΙΕΦΕΣ, αφού έλεγξαν την κατάσταση του κτιρίου και ενημερώθηκαν για τις εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί, ζήτησαν από την εταιρία «Ρόμβος» ΑΕΕΤΕ, να αποκαταστήσει φθορές που εντοπίστηκαν στο κτίριο, ώστε να το παραδώσει σε άρτια κατάσταση, στα τέλη Δεκεμβρίου, όπως ορίζει η σύμβαση και εκπνέει η προθεσμία της τελικής παραλαβής του έργου.

Ο έλεγχος έγινε κυρίως στη λειτουργία του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού της Βιβλιοθήκης (ανελκυστήρες, συναγερμός κ.ά.). Παράλληλα χθες έγινε και η παράδοση του κτιρίου, στη Διευθύντρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας κ. Γεωργία Τσιάνα, ανάβοντας το «πράσινο φως» στην εγκατάσταση της υπηρεσίας μετά την τελική παράδοσή του, παρουσία του προέδρου του Εποπτικού συμβουλίου κ. Κώστα Γιαννούλα και του μέλους του Συμβουλίου κ. Δημήτρη Καρβούνη.

ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ:
«Δώρο άδωρον» θα είναι η παράδοση του κτιρίου, τέλη του έτους, αν δεν μεριμνήσει το Υπουργείο Παιδείας μέχρι τότε, να έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση των λειτουργικών εξόδων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας, επισημαίνει ο κ. Γιαννούλας.
Παράλληλα σε εκκρεμότητα μένουν δύο σημαντικά θέματα της Βιβλιοθήκης, από τα οποία θα εξαρτηθεί η μελλοντική λειτουργία της στον νέο χώρο και για τα οποία αναμένονται απαντήσεις από το Υπουργείο Παιδείας.
Ειδικότερα αυτά είναι: η αποπληρωμή των χρεών της Βιβλιοθήκης σε ΔΕΚΟ, και η συστέγασή της στο νέο κτίριο με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, στη λογική της περικοπής δαπανών.
Σύμφωνα με την πρότασή τους η συστέγαση κρίνεται συμφέρουσα οικονομικά από την άποψη ότι το Υπουργείο Παιδείας θα εξοικονομήσει περί τα 60.000€ τον χρόνο, που σήμερα δίνει για τα ενοίκια των χώρων που στεγάζονται οι δύο φορείς, ενώ τονίζουν ότι οι αίθουσες στο νέο κτίριο της Βιβλιοθήκης, μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας και των δύο.
Συγκεκριμένα προτείνουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, να στεγαστεί στον δεύτερο όροφο του κτιρίου,αφού ολοκληρωθούν οι εργασίες, κονδύλι για τις οποίες θα πρέπει να κατατεθεί από το Υπουργείο.
Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι η κατασκευή του έργου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας, άρχισε τον Φεβρουάριο του 1999 και μέχρι σήμερα κόστισε περί τα 3 εκατομμύρια ευρώ (χωρίς ΦΠΑ).
ΠΗΓΗ: Εφ. Ελευθερία (Λένα Κισσάβου)
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.