Headlines News :

Ουτοπική πόλη στα Τρίκαλα

Δημοσίευση από Art and City | Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 7:47 π.μ.


Η έκθεση «Raising the Utopian Cities» της Μαρίας Καραχρήστου αποτελεί ένα πείραμα- δράση που αποσκοπεί στη δημιουργία χωρικών αφηγήσεων μέσα στην πόλη. 

Μέρη επιλέγονται -όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση το αρχιτεκτονικό γραφείο του Θάνου Οικονόμου, δίπλα στο ποτάμι- και λειτουργούν ως εγκιβωτισμοί της έμπνευσης και φαντασίας. Ο χώρος δημιουργεί την αφήγηση, την καινούρια ιστορία. Η εν λόγω έκθεση αποτελεί την πρώτη από μια σειρά αφηγήσεων της Μ.Κ που θα φιλοξενηθούν σε διαφορετικούς χώρους (Τhe walking gallery project).

«Raising the Utopian Cities»
Ουτοπικές πόλεις αντιγράφονται, ξαναδιαβάζονται, αποσπώνται, ανασκευάζονται, ή διασκευάζονται. Το βλέμμα στραμμένο στις ουτοπικές πόλεις του παρελθόντος, σχεδιασμένες κάτω από τις καλύτερες προθέσεις, που όμως δεν λειτούργησαν. Τμήματα αυτών συρράπτονται για την κατασκευή μιας καινούριας ουτοπίας. Σ’ αυτή την κατασκευή, επιχειρείται ο επανασχεδιασμός της μεθόδου που θα μας επιτρέψει να οραματιστούμε την πόλη του μέλλοντος. Διάτμηση και συρραφή προτείνονται ως μέσα για μια νέα αφήγηση.

info:
«Raising the Utopian Cities».
09/06/2012 έως 30/06/2012.
Αρχιτεκτονικό Γραφείο Θάνου Οικονόμου,
Ηπιόνης 1, Τρίκαλα.
Είσοδος Ελέυθερη.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.