Headlines News :

Παρουσίαση βιβλίου.

Δημοσίευση από Art and City | Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 7:57 π.μ.


Διεξοδικό Συντακτικό της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας.

Το βιβλίο του Κωνσταντίνου Τσιάρα «Διεξοδικό Συντακτικό της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας» θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Τρίτη 26 Ιουνίου στις 8.30μμ. στο θέατρο «Ουήλ» (Ανθίμου Γαζή και Κουμουνδούρου γωνία). Για το βιβλίο θα μιλήσουν η αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων ν. Λάρισας κ. Ελένη Φανάρα, ο φιλόλογος κ. Χαρίλαος Ντούλας και ο επίκουρος καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Αθανάσιος Ευσταθίου. Το «Διεξοδικό Συντακτικό της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας» γράφηκε για τη λύση ενός δύσκολού συντακτικού προβλήματος, για την κατανόηση ενός κειμένου και τη σωστή μετάφρασή του και για τον μαθητή και τον φοιτητή και τον φιλόλογο και τον αρχαιομαθή.

Η θέση του συγγραφέα είναι σαφής σε δυσκολίες που όλοι σχεδόν αποφεύγουν να θίξουν. Ενώ ανήκει στα περιγραφικά συντακτικά, σε πολλά σημεία δεν αποφεύγεται και η ερμηνεία κάποιων σημείων.
Ακόμη, καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια για τη διάταξη της ύλης του, ώστε να μην φοβίζει με τον όγκο του, αλλά να είναι εύχρηστο, ευχάριστο στην ανάγνωση, με ύλη εύληπτη παρά τις πολλές λεπτoμέρειες και υποσημειώσεις.
Την εκδήλωση διοργανώνουν το βιβλιοπωλείο «Prosperus» και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων ν. Λάρισας.



info:
«Διεξοδικό Συντακτικό της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας» του Κωνσταντίνου Τσιάρα.
Τρίτη 26 Ιουνίου 2012,  8.30μμ.
Θέατρο «Ουήλ», Ανθίμου Γαζή & Κουμουνδούρου, Λάρισα.
Είσοδος Ελεύθερη.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.