Headlines News :

Παράσταση κλασικού μπαλέτου.

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012 7:58 π.μ.


Την ετήσια παράσταση κλασικού μπαλέτου από τη σχολή της Νίκης Τηγανητάκη – Λυτροκάπη θα έχει την ευκαιρία να απολαύσουν οι θαυμαστές τις τέχνης του χορού στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας στις 29 Ιουνίου 2012 και ώρα 9μμ. Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.



Πιο συγκεκριμένα θα παρουσιαστούν ο «Δον Κιχώτης» και το «Παραμύθι με τις κούκλες».
Ο Δον Κιχώτης είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα του κλασικού ρεπερτορίου.
 Γεμάτο ρυθμούς, χρώματα και πλαισιωμένο από μεσογειακό ταμπεραμέντο καταφέρνει να συγκινήσει συνδυάζοντας κωμικά και ρομαντικά στοιχεία.
Ο Δον Κιχώτης του Μίνκους χορογραφήθηκε, για πρώτη φορά το 1869 από τον Μαριύς Πετιπά κι έκανε την πρεμιέρα του το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς στο Μπoλσόι. Η χορογραφία του Πετιπά περιλαμβάνει το Grand Pas de Deux, το οποίο συχνά παρουσιάζεται και ανεξάρτητα. Ο ρόλος της Κίτρι, βασικής ηρωίδας του έργου, είναι εξαιρετικά δημοφιλής μεταξύ των χορευτριών. Να σημειώσουμε ότι ήταν έναν από τους ρόλους που επέβαλε διεθνώς το μεγάλο αστέρι του Μπoλσόι, Μάγια Πλισέτσκαγια. Το μπαλέτο περιλαμβάνεται στο ρεπερτόριο όλων των μεγάλων χορευτικών συγκροτημάτων, ενώ παρουσιάζεται και σε εκσυγχρονισμένες εκδοχές, όπως εκείνες των Νουρέγιεφ, Μπαρίσνικοφ κ.ά.


info:
«Δον Κιχώτης» & το «Παραμύθι με τις κούκλες» από τη σχολή της Νίκης Τηγανητάκη – Λυτροκάπη.
Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012, 9μμ. 
Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.
Είσοδος ελεύθερη.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.