Headlines News :

Καλοκαιρινό Σχολείο Χορού.

Δημοσίευση από Art and City | Σάββατο 16 Ιουνίου 2012 7:58 π.μ.


Στη Σχολή Μπαλέτου Δαλαμάγκα.

Ένα νέο καλοκαιρινό σχολείο  με έμφαση στη χαρά του χορού μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν όσοι παραβρεθούν στα σεμινάρια που διοργανώνει η σχολή μπαλέτου Δαλαμάγκα στη Λάρισα από τη Δευτέρα 2 Ιουλίου έως την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012. 


Το σχολείο αφορά χορευτές και χορεύτριες αρχαρίου / μεσαίου επιπέδου από 11 ετών που επιθυμούν να βελτιώσουν την τεχνική τους  καθώς και σε μεγαλύτερης ηλικίας χορευτές που επιθυμούν να προετοιμαστούν για τις εισαγωγικές εξετάσεις σε επαγγελματικές σχολές χορού. Το καλοκαιρινό σχολείο περιλαμβάνει τρία σεμινάρια: 1)Σεμινάριο σύγχρονου χορού με την Πατρίτσια Λαζού από 02/07 έως 04/07, 2)Σεμινάριο κλασικού χορού επιπέδου Intermediate Foundation με τη Μαρία Δαλαμάγκα από 05/07 έως 13/07/2012 & 3)Σεμινάριο μοντέρνου  χορού επιπέδου Grade 5 από 05/07 έως 13/07 με τη Μαρία Δαλαμάγκα.

Αναλυτικά τα προγράμματα έχουν ως εξής:

Σεμινάριο σύγχρονου χορού και αυτοσχεδιασμού με την Πατρίτσια Λαζού Δευτέρα 02/07 έως Τετάρτη 04/07/12.
Διάρκεια σεμιναρίου: 12 ώρες, Κόστος: 65€.

Ένα βιωματικό σεμινάριο σύγχρονου χορού και contact improvisation σε 2 ενότητες.

Θα δουλέψουμε πάνω σε τρείς τομείς πρακτικής εξάσκησης και φυσικής ενδυνάμωσης με πυρήνα το σύγχρονο χορό και τις παραμέτρους του: Τεχνική σύγχρονου χορού, Αυτοσχεδιασμός - Στοιχεία Χορογραφίας, Contact Improvisation – τεχνική partnering.

1η ενότητα: Τεχνική σύγχρονου χορού Limón – based release και στοιχεία χορογραφίας.
2η ενότητα: Αυτοσχεδιασμός - Εισαγωγή στο contact improvisation με έμφαση στην τεχνική partnering. Λειτουργώντας επιμεριστικά συνθέτουμε το σύνολο.Solo, duet, unison. Επενδύοντας στην τεχνική, θα απελευθερώσουμε – ανακαλύπτοντας τες-, τις βαθύτερες ανάγκες προσωπικής έκφρασης και δημιουργίας προσωπικού κινητικού λεξιλογίου. Η σχέση μας με την έμπνευση και την δημιουργία, καθορίζεται από την γνώση και την κατανόηση των δυνατοτήτων του σώματος μας.
Αρχικά σχεδιάζοντας για τον εαυτό μας και εν συνεχεία ανταποκρινόμενοι στην αλληλεπίδραση, να το μοιραστούμε και να επικοινωνήσουμε μέσα στην ομάδα. 

Στο εργαστήρι θα μελετήσουμε: Τους ανατομικούς κανόνες που διέπουν την λειτουργία του σώματος, την ουσιαστική χρήση της αναπνοής και της βαρύτητας. Τρόπους μετακίνησης στο χώρο, διερεύνηση της κίνησης στα διαφορετικά επίπεδα, χρήση του πατώματος, χρήση του partner ως αφετηρία ισορροπίας και συμπληρωματικότητας. Τα σώματα ενδυναμώνονται καθώς πειραματίζονται με την δυναμική, την ποιότητα, την ταχύτητα και το εύρος των κινητικών και αισθητικών επιλογών που προκύπτουν από την έρευνα και την διαθεσιμότητα μας. Αναπτύσσοντας την τεχνική, εξελίσσουμε την αισθητική μας κατεύθυνση. Βασικό εργαλείο, η έμπνευση, η τόλμη και το ρίσκο. 
Το contact improvisation είναι ένα είδος σύγχρονου χορού που έχει τις ρίζες του στις αρχές του 1970. Εμπνευστής του είναι ο Steve Paxton.
Πρόκειται για αυτοσχεδιαστικό χορό με την ύπαρξη θέματος ή όχι – σχεδιασμό παρουσίασης με ανοιχτή δομή (χρήση του τυχαίου) – ποικίλες ασκήσεις τεχνικής ενδυνάμωσης, ισορροπίας, επαφής και ανταλλαγής βάρους με τον partner.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: 
4 ώρες καθημερινά.
18:00-20:00: Kυκλικό πρόγραμμα ενδυνάμωσης και τεχνικές σύγχρονου χορού Limon - Release. 15' διάλειμμα.
20:00-22:00: Αυτοσχεδιασμός - στοιχεία χορογραφίας εισαγωγή στο contact improvisation και στοιχεία partnering. 

Στο τέλος του σεμιναρίου θα γίνει παρουσίαση του έργου που θα δημιουργηθεί μέσα από την ομάδα, στη σχολή ή σε εξωτερικό χώρο της πόλης και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης. 

Σύντομο Βιογραφικό: 
Η Πατρίτσια Λάζου είναι χορεύτρια – χορογράφος και δασκάλα σύγχρονου χορού. Απόφοιτος της Κ.Σ.Ο.Τ και φοιτήτρια επί πτυχίο στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Έχει χορέψει με τις ομάδες χορού «Λάθος Κίνηση», «Χοροθέατρο Ροές», Χάρη Μανταφούνη, Αποστολία Παπαδαμάκη, «Εννιάμορφο» "Αίρεση και «Μικρό Χορευτικό Θέατρο». Συνεργάστηκε με τον Διονύση Σαβόπουλο, τον Νίκο Παπάζογλου, την Μελίνα Τανάγρη, την Μαρία Δημητριάδη, τον Νότη Μαυρουδή, τον Νίκο Πορτοκάλογλου και την Άννα Βίσση σε μουσικοχορευτικές παραστάσεις. Στο θέατρο έχει επιμεληθεί την κινησιολογία σε έργα της Ρούλας Πατεράκη, του Ανδρέα Στάικου, της Έλενας Πατρικίου κ.α. Με την ομάδα της το χοροθέατρο «Αλλού Εδώ Παντού» που ίδρυσε το 1996, έχει παρουσιάσει έργα της σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού. Διδάσκει από το 1998 σύγχρονο χορό, αυτοσχεδιασμό, χορογραφία, ανάλυση κίνησης και δημιουργικό χορό για παιδιά. Έχει διδάξει σε ερασιτεχνικές σχολές χορού και στις Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές, Μοριάνοβα - Τράστα, Πέτροβα και Μάντζιαρη.


Σεμινάριο κλασικού μπαλέτου τάξης NEW Intermediate Foundation RAD με τη Μαρία Δαλαμάγκα, από Πέμπτη 05/07 έως Παρασκευή 13/07/12
Διάρκεια Σεμιναρίου: 14 ωρών, Κόστος: 75€.

Ένα σεμινάριο που μας βοηθά να βιώσουμε τη χαρά του κλασικού μπαλέτου, σχετίζοντας τη  στρέψη των ποδιών (en dehors) με την αβίαστη φυσική κίνηση που προέρχεται από την παιδική μας ηλικία και τη ροή στην κίνηση με την καλή συνεργασία σώματος και πνεύματος σε άμεση σχέση με τη μουσική και το συναισθηματικό μας κόσμο. Δηλαδή μια ολιστική προσέγγιση του κλασικού χορού. Μέσα από την ύλη της νέας τάξης Intermediate Foundation της Royal Academy of Dance αλλά και με ελεύθερες ασκήσεις θα δώσουμε έμφαση στη σωστή και ασφαλή χορευτική τεχνική, τη θεατρικότητα και τη μουσικότητα, στοιχεία του σύγχρονου μπαλέτου. Επικεντρώνοντας στην ελευθερία της κίνησης σε σχέση με τη σωστή χρήση της αναπνοής θα βοηθήσουμε το σώμα μας να απελευθερωθεί από τις εντάσεις, αποφεύγοντας τραυματισμούς. Θα λύσουμε τις αρθρώσεις και τους μύες, βοηθώντας το σώμα να λειτουργήσει σωστά χωρίς να το τραυματίζουμε. Επίσης θα χρησιμοποιήσουμε την κιναισθητική αντίληψη (αντίληψη της κίνησής μας στο χώρο), και θα σχετίσουμε την κίνηση με εικόνες και σχήματα από την καθημερινή μας ζωή έτσι ώστε να βγαίνει αβίαστα την ώρα που χορεύουμε (18:00-20:00 καθημερινά). 


Αναλυτικό πρόγραμμα:
Πέμπτη 5/7: Barre/Technique, Παρασκευή 6/7: Center Practice & Port de Bras, Δευτέρα 9/7: Barre,demi - pointe work & pirouettes , Τρίτη 10/7: Center Practice and Allegro (free), Τετάρτη 11/7: Allegro set exercises and pointes, Πέμπτη 12/7: Dance A Dance B, Παρασκευή 13/7: όλη η ύλη (παρουσίαση) και απονομή πιστοποιητικών συμμετοχής.


Σεμινάριο μοντέρνου χορού τάξης Grade 5 ISTD με τη Μαρία Δαλαμάγκα, από Πέμπτη 05/07 έως Παρασκευή 13/07/12.
Διάρκεια Σεμιναρίου 14 ωρών, Κόστος: 75€.

Παράλληλα με το σεμινάριο κλασικού θα γίνει και σεμινάριο μοντέρνου χορού με την ύλη της τάξης GRADE 5 ISTD, στο οποίo περιλαμβάνονται διάφορα στυλ χορού: σύγχρονο Limon, μοντέρνο Graham, ρυθμική, στοιχεία Hip Hop και χορογραφία / αυτοσχεδιασμός. Απευθύνεται σε μαθήτριες πάνω από 13 ετών με κάποια εμπειρία στο κλασικό μπαλέτο ή το σύγχρονο χορό. Θα καλύψουμε την ύλη σε ενότητες: Limbering (ζέσταμα), Floor exercises (ασκήσεις και τεχνική πατώματος), standing exercises (ασκήσεις στην ορθή θέση), isolations (ασκήσεις απομόνωσης), rhythm (ασκήσεις ρυθμού), dance movements (χορευτικούς συνδυασμούς) και dances (χορούς). Θα δουλέψουμε επίσης πάνω στον αυτοσχεδιασμό με βάση τη μουσικότητα (ύφος και δυναμική της μουσικής) και τα επίπεδα στο χώρο. 

Στο τέλος του σεμιναρίου θα γίνει παρουσίαση της ύλης και θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής.


ΣΤΟΧΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ: να αποκτήσουν οι μαθήτριες ολοκληρωμένη χορευτική τεχνική με έμφαση στην χρήση της βαρύτητας, την αίσθηση του ρυθμού και των διαφορετικών στυλ κίνησης (legato/staccato). Επίσης να εξοικειωθούν με τη βασική τεχνική του σύγχρονου χορού στο πάτωμα και στην ορθή θέση και να μάθουν να χρησιμοποιούν σωστά το χώρο (αλλαγές κατεύθυνσης) και τα επίπεδα (χαμηλό, μεσαίο, ψηλό). 


ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: 
Πέμπτη 5/7:  Limbering / Floor, Παρασκευή 6/7: Standing Exercises, Arms, Isolations, Δευτέρα 9/7: Limbering, Floor and Rhythm, Τρίτη 10/7: Isolations and Rhythm with Dance Movements, Τετάρτη 11/7: Dance Movements: Turns, Spings, Leaps, Πέμπτη 12/7 & Παρασκευή 13/7: Dances / Free work / Improvisation ανοιχτό μάθημα / απονομή πιστοποιητικών.

Βιογραφικό: 
Η Μαρία Δαλαμάγκα είναι πιστοποιημένη καθηγήτρια και μέντορας της Βασιλικής Ακαδημίας Χορού με 20χρονη διδακτική εμπειρία πάνω στο κλασικό μπαλέτο και το μοντέρνο χορό / χορογραφία. Έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες χορευτές και καθηγητές χορού οι οποίοι έχουν αποκτήσει πτυχία και κάνουν καριέρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στη 10ετή λειτουργία της ομώνυμης σχολής της στη Λάρισα έχει ανεβάσει μεγάλες παραστάσεις κλασικού και σύγχρονου χορού με τα έργα: Coppelia, Snow Queen, Alice in Wonderland, Ariel the Mermaid, The Nutcracker κα. Είναι κάτοχος πανεπιστημιακού πτυχίου BA of Arts in Dance (Distinction), διπλωματούχος απόφοιτος επαγγελματικής σχολής χορού και υπήρξε αναπληρώτρια καθηγήτρια της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) το διάστημα 2002-2004. Κατέχει επίσης τους τίτλους RAD Teaching Diploma, Certificate in Dance Education ISTD  (Imperial Classical Ballet & Modern Theatre Dance), Associate IDTA in Classical Ballet, Modern Jazz & Theatre Craft.


info:
SUMMER DANCE SCHOOL 2012 at DALAMAGA BALLET SCHOOL.
2 - 13 Ιουλίου 2012, Λάρισα.
Τηλ: 2410.555615, e-mail:maniad@yahoo.com & www.dalamaga.gr & https://www.facebook.com/DalamagaBallet.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.