Headlines News :

Στο "Βig Dance" Έλληνες μαθητές.

Δημοσίευση από Art and City | Κυριακή 20 Μαΐου 2012 7:50 π.μ.


Το μεγαλύτερο πρόγραμμα χορού με τίτλο «Big Dance» θα διεξαχθεί σήμερα στην Αθήνα, με αφορμή την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στο Λονδίνο, στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας του Λονδίνου 2012. Σε αυτό το πρόγραμμα αναμένεται να πάρουν μέρος χιλιάδες μαθητές σχολείων της Ελλάδας. Στόχος του «Big Dance» είναι η προώθηση των ολυμπιακών ιδανικών, της καινοτομίας και της εκπαίδευσης. 


Διοργανώνεται και παρουσιάζεται από το Βρετανικό Συμβούλιο σε σχολεία όλου του κόσμου, ως πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Σήμερα λοιπόν, στις 3 μ.μ. ώρα Ελλάδας, χιλιάδες μαθητές στη Βρετανία, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο, θα προσπαθήσουν να καταρρίψουν το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη ομαδική χορογραφία, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα πεντάλεπτη χορογραφία του χορογράφου του βασιλικού μπαλέτου του Λονδίνου, Γουέιν Μακ Γκρέγκορ. Η χορογραφία του διάσημου Άγγλου χορογράφου είναι εμπνευσμένη από τα ολυμπιακά αθλήματα.

Το συγκεκριμένο ρεκόρ κατέχει σήμερα η Ολλανδία με 264.188 ανθρώπους και 1.472 τοποθεσίες. Μέχρι στιγμής στο «Big Dance» έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 200.000 παιδιά σε όλον τον κόσμο.

Στην Ελλάδα, η παρουσίαση της χορογραφίας θα γίνει από τα σχολεία της Αθήνας στη μεγάλη γιορτή χορού που θα στηθεί στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, και από τα σχολεία της Θεσσαλονίκης στην αυλή τους. Χορευτές και Ολυμπιονίκες θα διδάξουν στα παιδιά τη χορογραφία, ξεκινώντας στις 12 το μεσημέρι και στις 3 ακριβώς η χορογραφία θα παρουσιαστεί σε απευθείας σύνδεση με το Λονδίνο.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.