Headlines News :

“Από το θεατρικό κείμενο στη δραματοποίηση και στο divised theatre.”

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα 7 Μαΐου 2012 4:17 μ.μ.

Τρίτη 22 Μαΐου 2012, 11 πμ.
Χρήση μεικτών τεχνικών στο θέατρο.
Ο ρόλος της μουσικής.

Είσοδος Ελεύθερη.

Χορηγός επικοινωνίας:   artandcity.gr

Στα πλαίσια του 9ου  Πανελληνίου Φεστιβάλ Φοιτητικού Ερασιτεχνικού Θεάτρου, μια ενδιαφέρουσα παράλληλη δράση θα λάβει χώρα την Τρίτη 22 Μαϊου 2012 στις 11:00 π.μ. στο Αμφιθέατρο του 6ου  Λυκείου Λάρισας. Ένα σεμινάριο, εξελισσόμενο σε βιωματικό εργαστήρι.

Εκεί, είμαστε όλοι μια ομάδα, φέρνουμε ο καθένας ένα βίωμα, μια έντονη ανάμνηση, ενδεχομένως ένα αγαπημένο αντικείμενο, και οτιδήποτε άλλο σκεφτούμε, με απαραίτητο εφόδιο το χαμόγελο και τη φαντασία... Μαθαίνουμε πως ζωντανεύουν οι αράδες ενός θεατρικού κειμένου και μεταμορφώνονται σε δραματοποίηση, αναμιγνύουμε το προσωπικό μας στίγμα, και μεταπηδούμε στο divised theatre. 
Εξάλλου, το θέατρο είναι πολύπλευρο, κι έτσι θα μάθουμε να δίνουμε το στίγμα μας με μικτά μέσα και τεχνικές, αλλά και χρησιμοποιώντας με τον κατάλληλο τρόπο την μουσική μέσα σ' αυτό. Θα καθίσουμε όλοι γύρω απ' το πιάνο, και θα δώσουμε παλμό... Γιατί η εικόνα, ο ήχος και οι λέξεις, στη σωστή τους πάντα δοσολογία, είναι η τέλεια συνταγή για το θέατρο, που μπορεί να μας ενώσει, να μας ταξιδέψει, να μας διδάξει, να μας εμπνεύσει...

                           Συντονίζουν:      
Άκυς Μητσούλης, σκηνοθέτης
                                                         
Λίνα Νούτσου, μουσικός
                                                        
Ευλαμπία Ντούλα, μουσικός
                                                         
Παναγιώτης Μπαλανίκας, μουσικός.

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια του 9ου Πανελληνίου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Φοιτητικού Θεάτρου, που διοργανώνεται ύστερα από πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και των φοιτητικών θεατρικών ομάδων της Λάρισας (Θεατρική Ομάδα Ιατρικής και Βιοχημείας και θεατρική ομάδα «Κολάζ» του ΤΕΙ Λάρισας), και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Λαρισαίων και του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Επιστημών Λάρισας.
Το σεμινάριο-βιωματικό εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Μαϊου 2012 στο Αμφιθέατρο του 6ου λυκείου Λάρισας, 
(1ης Μεραρχίας 1, Νεάπολη)
Έναρξη 11:00 πμ, λήξη 15:00μμ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ(Πληροφορίες): 6979835615

Χορηγοί επικοινωνίας:   artandcity.gr
                                       artfools.gr
                                         Ήχος 91 radio
                                           Δημοτική ραδιοφωνία Λάρισας.


Βιογραφικά συντονιστών:
 
*  Ο Άκυς Μητσούλης γεννήθηκε στη Νίκαια της Λάρισας το 1971. Σπούδασε με υποτροφία υποκριτική και θέατρο (Μaster of arts) στο Trinity College - University of Dublin (Δουβλίνο, Ιρλανδία), και παραστατικές τέχνες (B.A. Honors) στο Πανεπιστήμιο του Κεντ (Αγγλία).
Σκηνοθετεί ανατρεπτικές παραστάσεις, που απέχουν παρασάγγας απο το συμβατικό θέατρο. Συγκεκριμένα, τα τελευταία δύο χρόνια σκηνοθετεί παραστάσεις στον πολυχώρο stage στη Λάρισα. Εκεί, σκηνοθέτησε το θρίλερ "Bug" του Tracy Letts, το έργο "Χοντροί άντρες με φούστες", του Nicky Silver, και το "Stand Up Tragedy", ένα συνδυασμό μονολόγων απο σύγχρονες τραγικές φιγούρες, -όλες τους παραστάσεις που ξεφεύγουν απο τους συμβατικούς θεατρικούς κανόνες- το "Αυτά που είδε ο Μπάτλερ", του Joe Orton, και την μουσικόθεατρική παράσταση της Φαίης Σούκου "Zouburlesque".
Δουλεύει χρόνια πάνω στις φόρμες του stand up comedy, τα τελευταία 3 χρόνια με την ομάδα stand up comedy "Jokers". Εργάζεται ως σκηνοθέτης από το 1993 σε συνεργασία με πολλές θεατρικές σκηνές και θεατρικά σχήματα στην Ελλάδα.
Τον Ιανουάριο του 2008 ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου της Λάρισας - «Θεσσαλικό Θέατρο. Δύο χρόνια νωρίτερα ανέλαβε τα ηνία της παιδική σκηνής του ιδίου θεάτρου. Συνεργάστηκε απο το 2002 ως το 2005 με το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο του Βόλου, στο οποίο σκηνοθέτησε έργα των Ντάριο Φο, Άκη Δήμου, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, Αριστοφάνη.
Επίσης, σκηνοθέτησε στο Δημοτικό Θέατρο Βορείου Αιγαίου ("Μέρες στα δέντρα", της Marguerite Duras), και σε πολλές άλλες θεατρικές σκηνές των Αθηνών (θεατρικά έργα όπως "Οι δούλες", του Jean Jenet, "Άμλετ II", του Sam Bobrick, και "Ο δίκρανος Ντίσνεϋ", του Philip Ridley).


*  Η Λίνα Νούτσου γεννήθηκε το 1991 στη Λάρισα. Ξεκίνησε τα μαθήματα πιάνου και θεωρητικών σε μικρή ηλικία, είναι απόφοιτη του Μουσικού Λυκείου Λάρισας, πτυχιούχος αρμονίας (Άριστα 9,92) του Ωδείου Γκουλέτσου- εν έτει 2007, σπούδασε μουσικολογία και μουσική παιδαγωγική στο Τμήμα Μουσικών σπουδών της σχολής καλών τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα είναι σπουδάστρια πιάνου (β'ανωτέρα) και αντίστιξης (γ' εξάμηνο). Κατα τα μαθητικά της χρόνια άρχισε να ασχολείται με το τραγούδι, και απέσπασε το δεύτερο βραβείο ατομικού τραγουδιού στους καλλιτεχνικούς μαθητικούς αγώνες το 2007, συμμετέχοντας σε εκδήλωση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.
Εχει στο ενεργητικό της εμφανίσεις με πολλά τοπικά μουσικά σχήματα , εμφανιζόμενη ζωντανά σε μουσικές σκηνές και πολυχώρους της Λάρισας και της ευρύτερης περιφέρειας καθώς και της Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε στις μουσικές παραστάσεις :"Μουσική και 7η τέχνη"-2010-stage/Λάρισα, "Πάθη στο κόκκινο"-2010-Χορίαμβος/Λάρισα. Συνεργάστηκε με τη Φιλαρμονική ορχήστρα Ελασσόνας,(2010), τραγούδησε στο θέατρο "Nae Leonard Musical Theater", Galati, Romania (2011), συμμετείχε στη Γιορτή Κρασιού του Αμπελώνα και σε παλαιότερα Φεστιβάλ Πηνειού.
Έχει εργαστεί ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη, σε παραστάσεις του Θεάτρου Όψεις στην Καρδίτσα και της πειραματικής ομάδας έρευνας παραστατικών τεχνών "Α4Μ" για τη site-specific promenade παράσταση "Project Οδύσσειες"(50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης), αντίστοιχα. Είναι συντάκτις του διαδικτυακού περιοδικού artfools.gr και μέλος της κριτικής και οργανωτικής επιτροπής στο 2ο-3ο&4ο artfools video festival(Λάρισα)


Η Ευλαμπία Ντούλα γεννήθηκε στη Λάρισα το 1986 και ξεκίνησε σε μικρή ηλικία την ενασχόλησή της με τη μουσική, με πιάνο, θεωρητικά και τραγούδι, στον τόπο καταγωγής της, την Ελασσόνα.
Το 2011 ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές της σπουδές στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών στο Βόλο, ενώ παράλληλα απέκτησε και το πτυχίο μονωδίας στο Ωδείο Φουντούλη στο Βόλο, υπό την διδασκαλία της Λίλης Βαρακλιώτη. Δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά από 10 ετών στα πολιτιστικά δρώμενα της Ελασσόνας, ούσα μέλλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Ελασσόνας (φλάουτο και τραγούδι) και διαφόρων μουσικών συνόλων της πόλης, με μαέστρο τον Δημήτρη Τσιαβέ, καθώς και της Δημοτικής Μικτής και Παιδικής χορωδίας Ελασσόνας, με μαέστρο τον Ορέστη Δαόπουλο και αργότερα τον Χρήστο Μπαλανίκα.
Έχει τραγουδήσει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού, συνεργάστηκε με τη Φιλαρμονική Δήμου Βόλου και το μουσικό σύνολο «Ενωδεία», με μαέστρο τον Δημήτρη Καρβούνη. Πρόσφατες καλλιτεχνικές δραστηριότητες είναι η συμμετοχή στα «100 χρόνια ελληνικής οπερέτας» στο Βόλο, «αφιέρωμα στη Σοφία Βέμπο» στο Βόλο και την Ελασσόνα, συναυλία με τραγούδια του ελληνικού θεάτρου στα πλαίσια της «Έκθεσης ενδυμασίας του Θεσσαλικού Θεάτρου» και «αφιέρωμα στον Γιώργο Μουζάκη».

Ο Παναγιώτης Μπαλανίκας γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1982. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο πιάνο στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με καθηγητή τον Απόστολο Αλεξίου. Στη συνέχεια σπούδασε στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Παν/μίου Μακεδονίας και αποφοίτησε το 2006 έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του στην Ευρωπαϊκή (Κλασσική) μουσική.(ειδίκευση στο πιάνο με καθηγητή τον Χρήστο Λενούτσο.)
Έχει δώσει ρεσιτάλ πιάνου στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Ελασσόνα, το Βόλο, και έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια πιάνου των διακεκριμένων σολίστ Δημήτρη Τουφεξή, Λάμπη Βασιλειάδη, Ντίνο Μαστρογιάννη και Δόμνας Ευνουχίδου. Παράλληλα ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα ανώτερα θεωρητικά και έχει λάβει τα πτυχία αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας.
Από το 2007 εργάζεται ως καθηγητής μουσικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και έχει ασχοληθεί με τη μουσική στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Το 2009 ενορχήστρωσε την μουσική της κινηματογραφικής ταινίας «Η νύχτα με τις πεταλούδες» και το 2010 συνεργάστηκε με το θέατρο «Υπʼατμόν» όπου και επένδυσε μουσικά τη θεατρική παράσταση «Αγωνίες με καμπύλες», αλλά και την παράσταση «Πάθη στο κόκκινο». Από το 2005 συνεργάστηκε με τη Δημοτική Μικτή χορωδία Ελασσόνας ως συνοδός πιανίστας και από το 2010 συνοδεύει στο πιάνο τη χορωδία συλλόγου Κερκυραίων Λάρισας.



Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.