Headlines News :

«Φιλαναγνωσία – Θέατρο – Εικαστικά»... στην Ελασσόνα.

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 10 Μαΐου 2012 7:45 π.μ.

Με ένα πλούσιο διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων κλείνει ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος «Φιλαναγνωσία – Θέατρο – Εικαστικά» του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελασσόνας, ταξιδεύοντας τα παιδιά στον όμορφο κόσμο της λογοτεχνίας, του θεάτρου, των εικαστικών.

Έτσι λοιπόν, την Κυριακή 13 Mαϊου 2012 και ώρα 7μμ, στην αίθουσα «Β. Φαρμάκη» οι μαθητές θα παρουσιάσουν το θεατρικό έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου «Οδυσσεβάχ».
Προσκεκλημένη του σχολείου θα είναι η Ελένη Δικαίου, συγγραφέας της διπλής σειράς με θέματα από την Ελληνική Μυθολογία για μικρά και μεγάλα παιδιά και του βιβλίου της σειράς «Το μεγάλο ταξίδι του Οδυσσέα », που τιμήθηκε με το κρατικό βραβείο. Θα πραγματοποιηθεί έκθεση δημιουργιών της «εικαστικής δράσης» των μαθητικών ομάδων του σχολείου και έκθεση βιβλίου με στόχο την ενίσχυση της Φιλαναγνωσίας.

Τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2012 το πρωί, η Ελένη Δικαίου συναντά τους μαθητές και τις μαθήτριες του 3ου Δημοτικού Σχολείου. Τα παιδιά θα συνομιλήσουν με την αγαπημένη συγγραφέα και θα γνωρίσουν τα πολυβραβευμένα έργα της που αναφέρονται στο περιβάλλον, τη σχολική βία, τη μυθολογία...
Η επίσκεψη της συγγραφέα πραγματοποιείται στα πλαίσια του προγράμματος «Φιλαναγνωσία: Καινοτόμες δράσεις ενίσχυσης της Φιλαναγνωσίας των μαθητών» που εξελίσσεται με πρωτοβουλία του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (Ε.ΚΕ. ΒΙ).
Συντελεστές: Υπεύθυνη φιλαναγνωσίας Στραβοκώστα Δέσποινα, Θεατρικής Αγωγής: Παπαδούλη Θεοδώρα, Εικαστικών: Πλουμιστός Σταμάτης και μουσική επιμέλεια: Μπίσπας Λάζαρος.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.