Headlines News :

Τουριστικός Οδηγός Θεσσαλίας από μαθητές.

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 18 Μαΐου 2012 7:53 π.μ.

Τον πρωτοποριακό τουριστικό οδηγό χάρτη, που δημιούργησαν μετά από σκληρή εργασία και εξονυχιστική έρευνα, παρουσίασαν, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε, χθες, στο αμφιθέατρο του σχολείου τους, στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, οι μαθητές του 6ου Λυκείου Λάρισας.
Βάζοντας και εκείνοι το δικό τους λιθαράκι στην τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς όλους όσοι δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, με τον χάρτη προσκαλούν κάθε νέο της Ευρώπης να επισκεφθεί τη Θεσσαλία και να απολαύσει τις ομορφιές της.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός δήλωσε «εντυπωσιασμένος από την επαγγελματική και πρωτότυπη εργασία των μαθητών» και συμπλήρωσε πως «η βαριά βιομηχανία της Θεσσαλίας είναι η γεωργία και ο τουρισμός και είναι οι τομείς που θα δώσουν νέες θέσεις εργασίας τώρα και στο μέλλον. Διαδώστε λοιπόν με όποιο τρόπο μπορείτε τις ομορφιές της Θεσσαλίας, μέσω των νέων τεχνολογιών και του ίντερνετ κι εμείς θα είμαστε αρωγοί» κατέληξε και καταχειροκροτήθηκε θερμά από τους μαθητές του σχολείου.
Ο οδηγός έχει ως αφετηρία το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, όπου ο τουρίστας προμηθεύεται τον τουριστικό χάρτη, από τον οποίο μπορεί αμέσως να βρει χρηστικές πληροφορίες για τη μετακίνησή του, τη διαμονή του, τα αξιοθέατα της περιοχής, αλλά κυρίως για τα δέκα σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να θαυμάσει ένας νέος που έρχεται στη Θεσσαλία.
Αυτά σύμφωνα με την έρευνα των μαθητών είναι: Στον νομό Λάρισας το Αρχαίο Θέατρο, ο Πηνειός ποταμός, τα Τέμπη - Κοιλάδα των Τεμπών, ο Όλυμπος και στην Ελασσόνα η Μονή Ολυμπιώτισσας. Στον νομό Μαγνησίας τα προτεινόμενα αξιοθέατα είναι η Αργώ, το Τρενάκι του Πηλίου, και φυσικά το ίδιο το Πήλιο. Στον νομό Τρικάλων το Σπήλαιο της Θεόπετρας, την Πύλη- Περτούλι, τα χωριά του Ασπροποτάμου και βέβαια το σημείο κατατεθέν της περιοχής τα Μετέωρα. Τέλος, στον νομό Καρδίτσας το Παυσίλυπο, τα Λουτρά Σμοκόβου, το εκπαιδευτικό δάσος «Μπελοκομύτη» και φυσικά τη λίμνη Πλαστήρα.
Σύμφωνα με τους μαθητές «στόχος της προσπάθειας αυτής είναι αυτός ο χάρτης να πάει στα χέρια κάθε νέου που καταφθάνει στο αεροδρόμιο της Αγχιάλου, αλλά και σε κάθε αεροδρόμιο που συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με τη Θεσσαλία».
Να σημειωθεί πως ο χάρτης έγινε υπό την επίβλεψη της υπεύθυνης καθηγήτριας Ι. Νεντούδη, με την αμέριστη στήριξη της λυκειάρχη του 6ου Λυκείου Κ. Αργυρακούλη, ενώ μεγάλη τεχνική βοήθεια και υποστήριξη στους μαθητές προσέφεραν οι Σπ. Τσαντόπουλος, Α. Ζαμπούλης, Ν. Θεοχαρούλη, Π. Μάντης, Β. Βουλάγκας.
ΠΗΓΗ: eleftheria.gr
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.