Headlines News :

Γίνε επιχειρηματίας της Πολιτιστικής κληρονομιάς...

Δημοσίευση από Art and City | Κυριακή 8 Απριλίου 2012 5:57 μ.μ.


Οι πολιτιστικές δραστηριότητες αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την εθνική ανάπτυξη, δημιουργία θέσεων εργασίας και την κοινωνική συνοχή. To πρόγραμμα Μάστερ στην Παγκόσμια Κληρονομιά και Πολιτιστικά Έργα για την Ανάπτυξη, αποσκοπεί στο να μεταδώσει τις απαραίτητες ικανότητες και δεξιότητες στους συμμετέχοντες στη διατήρηση και προώθηση τοποθεσιών της Παγκόσμιας Κληρονομιάς καθώς και στη σύλληψη βιώσιμων έργων, που έχουν σχεδιαστεί γύρω από ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων στα πεδία της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, τις δημιουργικές βιομηχανίες, τα μουσεία και τον τουρισμό.


Το πρόγραμμα παρέχει μια σταθερή βάση σε μια ποικιλία θεμάτων πολιτιστικών οικονομικών και την αλυσίδα αξίας των πολιτιστικών και φυσικών τοποθεσιών. Διερευνά λεπτομερώς τις οικονομικές, κοινωνικές, θεσμικές και νομικές θεωρήσεις, που διέπουν τις διάφορες κατηγορίες των τόπων που έχουν χαρακτηριστεί από την UNESCO ως τοποθεσίες Παγκόσμια Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Το πρόγραμμα δίνει επίσης έμφαση στις στρατηγικές ικανότητες διαχείρισης για τη διατήρηση και την προώθηση των χώρων αυτών καθώς και για την παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας και της επάρκειας των σχεδίων διαχείρισης των χώρων και των συνδεδεμένων πολιτιστικών έργων.


Το Master έχει σχεδιαστεί από το Πανεπιστήμιο του Τορίνο, το Politecnico di Torino σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Κατάρτισης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ITCILO), και το Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς ΟΥΝΕΣΚΟ, ενώ συνεργάζονται σημαντικά πανεπιστήμια και ιδρύματα.

Στο πρόγραμμα Μάστερ συνεργάζονται οι ακόλουθοι:
Το ICCROM – Διεθνές Κέντρο για τη Μελέτη Διατήρησης και Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ως διακυβερνητικός οργανισμός αφιερωμένος στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, και
το Siti, ως ερευνητικό ινστιτούτο για την καινοτομία και την κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη, που σχετίζονται με αυτή την πρωτοβουλία στους αντίστοιχους τομείς της αρμοδιότητάς τους.
Τα πανεπιστήμια Paris 1-Pantheon Sorbonne και Macquarie του Σίδνεϊ - Αυστραλίας, δύο κορυφαία πανεπιστήμια στο διεθνές πανόραμα, είναι συνεργάτες του Μάστερ.
Το Διεθνές Κέντρο Έρευνας για την Οικονομία του Πολιτισμού και Μελέτης της Παγκόσμιας Κληρονομιάς (κατηγορία 2 Κέντρο Τορίνο), ιδρύθηκε υπό την αιγίδα της UNESCO από τον καθηγητή SantAgata και επίσης συνδέεται επίσης με το Μάστερ. Το κέντρο αυτό βρίσκεται στο Venaria Reale Παγκόσμιας Κληρονομιάς στο Τορίνο, επιτρέποντας στους μαθητές να επισκεφθούν και να μελετήσουν αυτό το όμορφο παλάτι.
Για να υποβάλετε την αίτησή σας, παρακαλώ ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://worldheritage.itcilo.org/to-apply/details
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:

Υπάρχουν δύο προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων. Υπάρχει μια πρώϊμη προθεσμία της 3ης Ιουνίου 2012, και η τελική προθεσμία της 2ας Σεπτεμβρίου 2012.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.