Headlines News :

Ακόμα μια φορά "ζωγράφισαν" οι ενεργοί πολίτες.

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 7:51 π.μ.

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας με την τελευταία τους δράση έδειξαν ήθος, αγάπη για την πόλη τους, αδυναμία στον πολιτισμό… έδειξαν ότι δεν είναι κίνημα πατάτας, ούτε ρυζιού, ούτε.. πινέλων! Είναι κίνηση πολιτών που επιθυμεί να παρεμβαίνει δημιουργικά σε ότι τους αφορά.

Από το πρωί σκούπισαν και απέκλεισαν με χαρτόκουτα που καλλιτέχνησαν τους πεζόδρομους της δράσης πριν αυτοί γεμίσουν με γλυκές φατσούλες παιδιών, πινέλα, μπογιές, νότες. Οι  Βαλεντίνα Ακρίβου, Γιάννης Γεωργιάδης, Γιώργος Καλαμάρας και Τζένη Μπαμπαλή ανέλαβαν το συντονισμό των δεκάδων παιδιών που ζωγράφισαν με κάθε λογής υλικά και έκαναν δημιουργίες με κολάζ. Οι Βίκυ Αντωνούλη, Βάνα Καταραχιά και Κατερίνα Μπουνέλα έπαιξαν θεατρικό παιχνίδι με θέμα την ελεύθερη μετακίνηση στους πεζόδρομους. Και το συγκρότημα μαθητών του Μουσικού Σχολείου Λάρισας «Daltons and friends» γέμισε με νότες ελληνικής μουσικής την Πατρόκλου. Οι ενήλικες Ενεργοί Πολίτες εμψύχωσαν τα παιδιά, τα προστάτεψαν απαγορεύοντας την κίνηση κάθε οχήματος, συντρόφεψαν τους γονείς τους, καθάρισαν το χώρο μετά τη δράση. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί το όνομα της Εύης Καλούδη, που αποτέλεσε υπεύθυνη συντονίστρια, και εμπνεύστρια του όλου εγχειρήματος!!!

Όταν ολοκληρώθηκε… η τριπλή πολιτιστική παρέμβαση με μόνο μήνυμα: «δώστε μας πίσω τους πεζόδρομους» (!),  τα παιδιά κράτησαν τα πανό και τα χαρτόνια που ζωγράφισαν και πραγματοποίησαν την πιο σιωπηλή και παράλληλα πιο βροντερή πορεία διαμαρτυρίας που έγινε στο κέντρο της πόλης. Η πορεία των παιδιών κατέληξε στο δημαρχείο, όπου τα παιδιά κρέμασαν στο εσωτερικό του δύο πανό, θέλοντας να δείξουν ότι εκτός από τους πολίτες πρέπει να ευαισθητοποιηθεί περισσότερο και η δημοτική αρχή στην προστασία των πεζών δημοτών.   
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.