Headlines News :

Home.

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012 7:52 π.μ.

Συνεχίζεται και αύριο Τρίτη 06 Μαρτίου 2012 και ώρα 19:00 και 21:30, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Λάρισας.

Υπόθεση: 
Το HOMΕ είναι το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Yann Arthus-Bertrand (Ιαν Αρτύς-Μπερτράν), σε παραγωγή Luc Besson (Λυκ Μπεσσόν- «Απέραντο Γαλάζιο», «Leon», «Το πέμπτο στοιχείο» κλπ). Τη μουσική έγραψε ο Armand Amar (Αρμάν Αμάρ) και περιλαμβάνει όργανα και ρυθμούς από πολλές χώρες του κόσμου.
"Δείτε πόσο όμορφη είναι η Γη, δείτε τι καταστρέφουμε αλλά, πάνω απ΄ όλα, δείτε όλη αυτήν την ομορφιά που ακόμα μπορούμε να διατηρήσουμε..."
«Είναι πολύ αργά για να είμαστε πεσιμιστές». Με αυτό το σύνθημα ο σκηνοθέτης Yann Arthus-Bertrand, θέλοντας να υπογραμμίσει ότι ακόμα υπάρχει λύση για τον πλανήτη, μας προσκαλεί στην πρεμιέρα της ταινίας ΗΟΜΕ που, και στη χώρα μας, έχει προγραμματιστεί για τις 5 Ιουνίου 2009, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Μαζί με τον παραγωγό Luc Besson, θέλοντας μέσα από εικόνες ικανές να πείσουν και τον πιο δύσπιστο, να συμμετάσχει έμπρακτα σε κάθε μορφής αλλαγή που θα προστατέψει το περιβάλλον μας, δημιουργεί μια ταινία διαφορετική από τα συμβατικά ντοκιμαντέρ.
Για πρώτη φορά παγκοσμίως θα προβληθεί μια ταινία την ίδια μέρα σε 50 χώρες και σε όλες τις πλατφόρμες: Κινηματογράφο, Τηλεόραση, DVD, και Ίντερνετ. Στόχος ενός τέτοιου εγχειρήματος είναι το ΗΟΜΕ να αγγίξει όσο μεγαλύτερο κοινό γίνεται και να μας πείσει όλους για την ατομική και συλλογική μας ευθύνη προς τον πλανήτη.
Με γυρίσματα που κράτησαν 217 ημέρες σε 54 χώρες, εύκολα μπορεί να πει κανείς ότι πρόκειται για μια δημιουργία που ξεπερνά τις φόρμες και τα είδη. Το ΗΟΜΕ είναι η πρώτη ταινία που αποτελείται εξ’ ολοκλήρου από εναέρια πλάνα, ενώ κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της απασχόλησε τρία κινηματογραφικά συνεργεία που εργάζονταν παράλληλα για 21 μήνες στις τέσσερις άκρες της Γης.
Όλα τα έσοδα της ταινίας παγκοσμίως θα παραχωρηθούν στο μη-κερδοσκοπικό οργανισμό του Yann Arthus-Bertrand, GoodPlanet, που αγωνίζεται για την προστασία του περιβάλλοντος (goodplanet.org).

Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.