Headlines News :

«Camille Claudel: Το κύμα της τρέλας»...

Δημοσίευση από Art and City | Σάββατο 24 Μαρτίου 2012 6:12 μ.μ.


ΣΤΙΣ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Ερμηνεύει η Λυδία Φωτοπούλου σε σκηνοθεσία Στ. Κρασανάκη

Παρασκευή 30 Μαρτίου στις 8 μ.μ., στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.
Διοργάνωση: Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Θεραπευτήριο «Αναγέννηση» – Μιχ. Α. Θωμά και ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Αίων».

Η παράσταση παρακολουθεί τη διαδρομή της Καμίλ Κλoντέλ από τη δημιουργική της νιότη έως την παράφρονα «ώριμη ηλικία» και τον εγκλεισμό της για 30 χρόνια στο άσυλο έως το θάνατό της το 1943, ακολουθώντας τις μορφές και τις φόρμες που εκείνη πρώτη επινόησε. Το κείμενο ιχνηλατεί τη συντριβή της γυναίκας-δημιουργού με τη θριαμβευτική δύναμη σε μια εποχή έντονα συντηρητική, που κυριαρχείται από κοινωνικές ανακατατάξεις και ανδροκρατούμενες αντιλήψεις.
Αν το έργο της Καμίλ Κλoντέλ αποπνέει την παθιασμένη ψυχή της, η παράσταση αναζητά πως μέσα από τη συγκεκριμένη ιστορία διαφαίνεται το κύμα της τρέλας του μεσοπολέμου. Η κραυγή της Κλοντέλ όπως αναδύεται από τις επιστολές της αφορά όλους μας, εκφράζει κάθε αποκλεισμένο και έρχεται να συναντήσει εκείνες του Έντβαρντ Μουνκ, του Φραντς Καρλ Μπύλερ και του Φράνσις Μπέικον.
Η επιστολογραφία της Καμίλ Κλοντέλ, βασισμένη στο βιβλίο-αφιέρωμα του Jacques Cassar, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας από την ηθοποιό Janie Gastaldi στο Φεστιβάλ Νάξου 2008 που είχε ως θεματικό άξονα «Τέχνη και Τρέλα».
Για πληροφορίες και κράτηση θέσεων στο τηλ. 2410-287.508.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.