Headlines News :

«Βίρα τις άγκυρες….»

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012 4:49 μ.μ.


28 Μαρτίου 2012, Βόλος...

Ο Βόλος τιμά τον Γ. Μουζάκη με μια μεγάλη μουσική παράσταση στην Π. Ηλεκτρική
Σειρά Συναυλιών με τίτλο  «Μέρες Μουσικής» στα πλαίσια των εορτασμών ΕΛΑΣΣΟΝΑ 1911-2012: 100 Χρόνια Ελευθερίας

Με  μια εντυπωσιακή, από πλευράς μεγέθους και ποιότητας εκδήλωση παρουσιάζονται στην πόλη του Βόλου οι καλύτερες μουσικές δημιουργίες, του μεγάλου μας συνθέτη και μουσουργού, Γ. Μουζάκη .


Η  υψηλής αισθητικής αυτή εκδήλωση , διοργανώνεται από τον  Σύλλογο Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας στο Βόλο, με τη συμμετοχή της περίφημης Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής του Δήμου Ελασσόνας  (Μαέστρος Δ. Τσιαβές-25 σολίστες ) ,τη σκηνοθετική επιμέλεια του Καλλιτεχνικού Διευθυντή  του ΔΗΠΕΘΕ-Βόλου κ. Σπ. Μαβίδη (ΔΟΕΠΑΠ  -ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ) , με χορογραφίες από την κ. Βάσω Τηλιοπούλου  (CHORUS LINE) ,με Βιντεοπροβολή (Γ. Τζήκας)   , κείμενα (Μαρίνα Μανθογιάννη)  και με τη συμμετοχή σπουδαίων ερμηνευτών  ,οι οποίοι θα παρουσιάσουν ένα υπερθέαμα που θα περιλαμβάνει θαυμάσιες μουσικές , εκπληκτικές φωνές ,σκηνικά και θαυμάσιες χορογραφίες , από τους καλύτερους καλλιτέχνες του είδους .

Ο Σύλλογος Ελασσονιτών  Ν. Μαγνησίας (ιδρυτικό μέλος του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ») συνεχίζοντας ,σε εθελοντική βάση ,τις ποιοτικές του παρεμβάσεις στην πόλη του Βόλου και το Νομό Μαγνησίας , επιμελείται  ακόμα μιας μεγάλης συναυλίας στο  θέατρο της Π. Ηλεκτρικής ,την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012 και ώρα 20.00 μ.μ.
Υπενθυμίζεται ότι η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Δήμου Ελασσόνας ,έχει και πάλι καταπλήξει το απαιτητικό μουσικό κοινό του Βόλου , με τα μεγάλα αφιερώματα που διοργάνωσε ,πρόσφατα ,ο Σύλλογος Ελασσονιτών Μαγνησίας  , για τη Σοφία Βέμπο και το Ν. Γκάτσο .
Η σπουδαία  αυτή εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια μιας σειράς μεγάλων εκδηλώσεων με αφορμή τα 100 Ελευθερίας της Ελασσόνας και της έναρξης των Βαλκανικών πολέμων που διπλασίασαν τα σύνορα της Ελλάδας,  με τίτλο «Μέρες Μουσικής».

 Το μουσικό ταξίδι της μουσικής παράστασης Γ. ΜΟΥΖΑΚΗΣ: «Βίρα τις άγκυρες…» , θα συνεχιστεί στη Λάρισα , Ελασσόνα και άλλες πόλεις.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών και υπό την αιγίδα του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ,η Ελασσόνα και ο Θεσσαλικός Όλυμπος ,θα ταξιδέψουν ,μέσα από τους δρόμους της Μουσικής , σε όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο , με συναυλίες υψηλού επιπέδου που θα πραγματοποιηθούν σε μεγάλες Ελληνικές πόλεις ,εκφράζοντας τη σπουδαία μουσική παράδοση και παιδεία των κατοίκων του Δήμου Ελασσόνας .
Η σειρά των εκδηλώσεων «Μέρες Μουσικής» ,που διοργανώνονται  από το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και όλους τους κατά τόπους  Συλλόγους-Μέλη του σε όλη την Ελλάδα, περιλαμβάνουν μουσικές περιπλανήσεις στις καλύτερες μουσικές από όλο τον κόσμο, με μουσική επιμέλεια του αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής του Δήμου Ελασσόνας κ. Δημ. Τσιαβέ, με τη συμμετοχή  δεκάδων μουσικών και σπουδαίων σολίστ, σκηνοθετών, χορογράφων, χορευτών, ηθοποιών και ανθρώπων της Τέχνης ,που συμμετέχουν σε αυτή τη μεγάλη μουσική πανδαισία και που αναδεικνύει έναν σπουδαίο τόπο, με μεγάλη μουσική παράδοση και προσφορά στον πολιτισμό.
Του Δήμου Ελασσόνας, που βρίσκεται στις πλαγιές του μυθικού βουνού και φημίζεται για το μοναδικό περιβάλλον (Όλυμπος) και τα εξαιρετικά γεωργικά και κτηνοτροφικά του προϊόντα, τα περισσότερα των οποίων έχουν Εθνική και Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση Ποιότητας .
Έτσι η Ελασσόνα και ο Όλυμπος, με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή τους, συμβάλλουν στον Πολιτισμό, μέσα από τις σπουδαίες Εθελοντικές Οργανώσεις, που αναλαμβάνουν και καταφέρνουν, σε περίοδο κρίσης, να προσφέρουν σπάνιας ομορφιάς πολιτιστικές εκδηλώσεις. Είναι μια ακόμα προσφορά του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και των Μελών του στον Ελληνικό Πολιτισμό.

Ο  Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας, που είναι ιδρυτικό μέλος του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», έχει πρόσφατα ,επίσης, διοργανώσει, σε συνεργασία με σπουδαίους φορείς και ανθρώπους της Τέχνης, έχοντας την αποκλειστική επιμέλεια και τον συντονισμό, μεγάλες εκδηλώσεις πολιτισμού, οι οποίες ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα στους Μ. Χατζιδάκι, Στ. Καζαντζίδη, Σ. Βέμπο, Νίκο Καββαδία, Ν. Γκάτσο, Οπερέτα και Μιούζικαλ.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελασσονιτών ,αλλά και Πρόεδρος του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» κ. Κων. Σκριάπας ,δήλωσε ότι  «οι σπουδαίες αυτές πολιτιστικές παρεμβάσεις ,οι οποίες ενεργοποιούν δεκάδες ανθρώπους της τέχνης ,θα συνεχιστούν ,αφού ήδη ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις με σπουδαίους φορείς και καλλιτέχνες , με σκοπό ,παρά τις  συνθήκες απόλυτης κρίσης ,κοινωνικής και οικονομικής , ο Πολιτισμός και οι Τέχνες να έχουν τον ρόλο που τους ανήκει» .
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Συνδιοργάνωση: Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»-Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας με την υποστήριξη του Δήμου Ελασσόνας
Συντονισμός-Επιμέλεια Εκδήλωσης: Κων. Σκριάπας - Πρόεδρος Συλλόγου Ελασσονιτών
Καλλιτεχνική Διεύθυνση Ορχήστρας-Ενορχηστρώσεις:  Δ. Τσιαβές
Τραγούδι - Σολίστ: Γ. Αποστολόπουλος, Ευλαμπία Ντούλα
Ορχήστρα: Εμφανίζεται η περίφημη  Ορχήστρα  Ποικίλης Μουσικής του Δήμου Ελασσόνας 
(24 σολίστες - 6 Τρομπέτες, 4 Σαξόφωνα  ALTO, 4 Σαξόφωνα TENORO, Τύμπανα, Κρουστά , 2 Βαρύτονα, Πιάνο,Ακκορντεόν,2 Μπουζούκια, κιθάρα, μπάσο) ,
Σκηνοθετική επιμέλεια: Σπ. Μαβίδης,(ΔΟΕΠΑΠ  - ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ), Καλλιτεχνικός Διευθυντής  του ΔΗΠΕΘΕ -Βόλου
Χορογραφίες: Βάσω Τηλιοπούλου  (CHORUS LINE) ,
Xορευτές: Σχολή Χορού CHORUS  LINE
Βιντεοπροβολή: Γ. Τζήκας
Κείμενα: Μαρίνα Μανθογιάννη-Φιλόλογος
Ηθοποιοί: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου


Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.