Headlines News :

Ταξιδεύοντας με διηγήματα στην παλιά Λάρισα και τη Θεσσαλία...

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012 5:37 μ.μ.


Τα Βιβλιοπωλεία ΠΑΙΔΕΙΑ, η Ένωση Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας (Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ) και το 14ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, διοργανώνουν την Τετάρτη 14 Μαρτίου και ώρα 19.30, στον χώρο του Βιβλιοπωλείου (Μεγ.Αλεξάνδρου 6), εκδήλωση με θέμα «Ταξιδεύοντας με διηγήματα στην παλιά Λάρισα και τη Θεσσαλία».Η εκδήλωση στηρίζεται από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, και πραγματοποιείται στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος της Ε΄ Τάξης του 14ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.
Θα παρουσιαστούν οι έρευνες των μαθητών και δασκάλων για μνημεία και τοπία της  Λάρισας και της Θεσσαλίας, μέσα από διηγήματα, μυθιστορήματα και κείμενα που έχουν αναφορές σ΄ αυτά, ζωντανεύοντας έτσι τις εικόνες και μεταφέροντας το κλίμα της εποχής.
Το πολιτιστικό αυτό πρόγραμμα, συνδέεται με το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, «Ο Πηνειός και ο παραποτάμιος πολιτισμός» με αναφορές που καλύπτουν μεγάλο φάσμα εκπαιδευτικών μαθημάτων, γλώσσας, ιστορίας, γεωγραφίας. Άλλωστε, η Φιλαναγνωσία, είναι ένα ευρύ πεδίο δημιουργικών δράσεων που στοχεύει στην επαφή, την ψυχαγωγία και την αισθητική καλλιέργεια, όχι μόνο του παιδιού, στο γενικότερο πλαίσιο της εκπαίδευσης, αλλά και με ισχυρή δυνατότητα εφαρμογής σε εξωσχολικά θεσμικά περιβάλλοντα, όπως, βιβλιοθήκες, οικογένεια, παρέες, παρέχοντας την δυνατότητα της γοητείας με την ανακάλυψη της γνώσης, της υπέροχης γεύσης των λογοτεχνικών κειμένων, της δημιουργικής γραφής και κυρίως της χαμένης αίσθησης της χαράς του παιχνιδιού και της δημιουργίας.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:
Η κ. Δήμητρα Μπαρδάνη, πρόεδρος της Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ
Ο κ. Βασίλης Αρότσιος, υπεύθυνος του προγράμματος Φιλαναγνωσίας, του 14ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας.
Οι μαθητές, θα διαβάσουν αποσπάσματα κειμένων και θα δραματοποιήσουν ένα διήγημα.
Στην εκδήλωση, θα συμμετάσχουν επίσης, η κ. Ελίνα Μουχταρέλου, Φιλόλογος και η κ. Ευδοκία Χατζηδημητρίου, συνταξιούχος Νηπιαγωγός οι οποίες θα αφηγηθούν παραμύθια, σχετικά με το θέμα της παρουσίασης.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίων του Εκπαιδευτικού κ. Βασίλη Αρότσιου, τα έσοδα από την πώληση των οποίων, θα διατεθούν για τα συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.