Headlines News :

«Εκείνος και Εκείνος» στη Λάρισα

Δημοσίευση από Art and City | Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 11:25 π.μ.

«Εκείνος και Εκείνος» από το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης Στο Αρχαίο Ωδείο

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012, 9μμ 


Στα πλαίσια της επιτυχημένης Καλοκαιρινής Περιοδείας 2011, συνεχίζεται η Χειμερινή Περιοδεία 2011-2012 του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, με το κλασικό έργο του Κώστα Μουρσελά «Εκείνος κι εκείνος».
Πρόκειται για ένα έργο που έμεινε στη μνήμη όλων μας από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά πριν από κάποιες δεκαετίες και που παρουσιάζεται στο θέατρο για πρώτη φορά.
Στην δύσκολη εποχή της δικτατορίας μια σειρά κατάφερε να ταράξει τα νερά της Ελληνικής τηλεόρασης με κείμενα γεμάτα με αντικαθεστωτικά μηνύματα και εξαιρετική απόδοση, από δύο πρωτοκλασάτους ηθοποιούς, τον Βασίλη Διαμαντόπουλο και τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο. Στην Ελλάδα του 2011, της διαφθοράς και της αγανάκτησης, μια παράσταση επιχειρεί να συγκινήσει και να ταξιδέψει το κοινό σε μια πιο ρομαντική και αθώα εποχή.


Το έργο αναφέρεται στον Λουκά και στον Σόλωνα, δύο παρείσακτους της ζωής, που βλέπουν, παρατηρούν και σχολιάζουν. Πορεύονται μόνοι τους σ’ έναν κόσμο ακατανόητο, τον κόσμο της καθημερινής ζωής. Με ανατρεπτικό χιούμορ και σπινθηροβόλο πνεύμα, ο Λουκάς και ο Σόλων αποκαλύπτουν τον κόσμο που ο κάθε απλός άνθρωπος βιώνει στην καθημερινότητα του, απογυμνώνουν κατεστημένες αντιλήψεις και απομυθοποιούν την κοινωνία που μας περιβάλλει.
Τους δύο εμβληματικούς ρόλους ερμηνεύουν ο Τάσος Χαλκιάς κι ο Πάνος Σκουρολιάκος. Συμμετέχουν ο Δημήτρης Παπανικολάου και η Ηλεάνα Μπάλα. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Καραχισαρίδη, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Αντώνη Χαλκιά.


Δύο μοναχικοί άνθρωποι, που δεν κατανοούν την έννοια της μοναξιάς, απολαμβάνουν την «ανεργία» τους και δεν ντρέπονται γι’ αυτό. Δεν έχουν ελπίδες, αλλά δεν χρειάζονται ελπίδες.
Η ελπίδα είναι προνόμιο εκείνων που θέλουν να ξεφύγουν από κάτι. Αυτοί δεν επιθυμούν να ξεφύγουν από τίποτα. Οι διαφωνίες και οι μικροί καυγάδες τους δεν έχουν αληθινό περιεχόμενο για τους συνηθισμένους ανθρώπους, αλλά είναι αποκαλυπτικοί.
Είναι η συνεκτική ύλη της οικειότητας που βιώνουν. Οικειότητα με τον εαυτό τους, μεταξύ τους και με τον κόσμο που τους περιβάλλει. Ο Σόλων και ο Λουκάς δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα, αλλά επίσης δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν θα επιθυμούσε να ήταν αληθινοί.
Η δυσκολία και η αναποδιά, αντί να παράγει γκρίνια και «αδικία», παράγει ανεμελιά. Από την διαρκή αποτυχία, ξεφυτρώνει αυτό το απροσδόκητο συναίσθημα, που χτίζει μια γενναιόδωρη στάση ζωής.
Τους δύο κλασικούς πλέον ήρωες ερμηνεύουν οι δυο εκλεκτοί πρωταγωνιστές Τάσος Χαλκιάς και Πάνος Σκουρολιάκος, δίνοντας τους μια νέα πνοή, χωρίς να βάλουν τον θεατή σε διαδικασία σύγκρισης με τις τηλεοπτικές ερμηνείες και αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τις ερμηνευτικές τους δυνατότητες. Άμεσοι, επικοινωνιακοί, έχοντας σε εγρήγορση όλα τους τα εκφραστικά μέσα, με φοβερή χημεία μεταξύ τους θα μας κάνουν να γελάσουμε αλλά και να συγκινηθούμε χαρίζοντάς μας μια απολαυστική και ποιοτική θεατρική βραδιά.

Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ και 12 ευρώ.
Ισχύουν εισητήρια ΟΓΑ
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.