Headlines News :

5ος πανελλήνιος Διαγωνισμός Ζωγραφικής

Δημοσίευση από Art and City | Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012 5:45 μ.μ.


Το BORGIAS Fine Art & Design, προκηρύσσει τον 5ο πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής. 

Καλούνται οι καλλιτέχνες να μεταφέρουν τις ιδέες τους, που ειδικά για το συγκεκριμένο θέμα, θα δοθεί διεθνής προβολή μέσω ξένων site και όχι μόνο.
Το θέμα του Διαγωνισμού είναι: "Ελλάδα 2011 και μετά..." 

H παράδοση των έργων θα είναι έως το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012.
Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να προβάλουν με ένα τρόπο που να φανερώνει τη σημερινή κατάσταση της χώρας μας με το ύφος που ταιριάζει στον καθένα. (Δραματικό, χιουμοριστικό, συμβολιστικό, σουρεαλιστικό, ρεαλιστικό, μεταφυσικό κ.τ.λ.)
Τα 3 καλύτερα έργα που θα βραβευθούν από την επιτροπή μας και αυτά που μέσω του facebook θα βραβευθούν από το κοινό, θα τύχουν όχι μόνο προβολής από το site μας και από ελληνικά μέσα, αλλά θα αποσταλούν στα κοινοβούλια των ευρωπαϊκών κρατών, Αμερικής και σημαντικών άλλων κρατών των άλλων ηπείρων, καθώς και των διεθνών μέσων ενημέρωσης, ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου.
Στόχος είναι, εκτός του ανταγωνισμού για ένα υψηλό εικαστικό αποτέλεσμα, να ευαισθητοποιηθεί η διεθνής κοινή γνώμη και μέσω της Τέχνης να σταλούν πολιτικά ή άλλα μηνύματα που να καταδεικνύουν ότι η χώρα μας έχει άξιο έμψυχο υλικό με ιδέες και όραμα και είναι σε θέση να ξεπεράσει κάθε δύσκολη κατάσταση, όπως το έχει κάνει τόσες φορές στην Ιστορία της.
Καλούνται οι εικαστικοί να στείλουν έξυπνα και περήφανα μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση και να διατρανώσουμε ότι η χώρα μας έχει τη δυνατότητα να ξεπερνάει πάντα τα εμπόδια που βγαίνουν μπροστά της. Δεν αποκλείονται όμως και άλλες μη αισιόδοξες απόψεις.
Οι 50 καλύτεροι πίνακες, όπως θα αξιολογηθούν από την επιτροπή του BORGIAS Fine Art & Design, θα εκτεθούν σε εκθεσιακό χώρο όπου θα βραβευθούν οι έξι πρώτοι νικητές του διαγωνισμού. 
Ειδικό έπαινο θα λάβουν και οι υπόλοιποι 44 πίνακες. 
Στα εγκαίνια της έκθεσης θα παραστούν άνθρωποι των Τεχνών, του Πνεύματος και της Πολιτικής οι οποίοι θα βραβεύσουν τους νικητές. 
Οι 12 όμως καλύτεροι πίνακες όπως θα αξιολογηθούν από την επιτροπή θα διεκδικήσουν επίσης μέσα από το face book της σχολής μας, τις τρείς πρώτες θέσεις από την ψήφο κοινού καθώς και τα έπαθλα που θα προσφερθούν.
Παραλαβή των πινάκων θα γίνεται μέχρι Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, δίχως νέα αναβολή. 
Οι πίνακες παραλαμβάνονται με το σύρμα ανάρτησης και με όλα τα στοιχεία του διαγωνιζομένου.
Διαστάσεις έργων: Μέγιστο μήκος πλευράς 140cm. Ελάχιστο μήκος πλευράς 80 cm. Εξυπακούεται ότι κάθε διάσταση μεγαλύτερη ή ίση του 80cm και έως το 140cm είναι δεκτή. π.χ. 80 x 80cm, 140 x 140cm, 80 x 140cm, και κάθε άλλος ενδιάμεσος συνδυασμός. 
Υλικά: Ακρυλικό, λάδι, μικτή τεχνική.
Ηλικίες: 17 ετών και άνω. 
Βραβεία: Οι πρώτοι νικητές από επιτροπή ή κοινό, θα λάβουν απολύτως δωρεάν το 1ο από τα 3 έτη σπουδών του Αdvanced Painting ή άλλου ισόποσου τμήματος. Οι δύο δεύτεροι νικητές θα λάβουν απολύτως δωρεάν το πρώτο εξάμηνο σπουδών του Advanced Painting. Oι δύο τρίτοι νικητές θα λάβουν απολύτως δωρεάν, ένα τρίμηνο του Advanced Painting ή άλλου τμήματος της αρεσκείας τους. 
Όλοι οι νικητές θα προβάλλονται επί 1 εξάμηνο από το site του BORGIAS Fine Art & Design και θα ενημερωθούν οι σημαντικότερες γκαλερί Τέχνης της Ελλάδος για την επιτυχία τους.
Επίσης ειδικά διπλώματα θα απονεμηθούν στους πρώτους 12 νικητές.
Η συμμετοχή στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό είναι απολύτως δωρεάν.
Η επιστροφή των έργων μέσω courier γίνεται με χρέωση του καλλιτέχνη.
Τηλ.: 210 93 234 37, 210 98 82 866 
e-mail: borgias-@otenet.gr 
www.borgias-art.gr
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.