Headlines News :

Ο Γ. Λουκάκος στη Λάρισα

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012 4:05 μ.μ.


Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στην πόλη του Βόλου και το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στην Λάρισα.

Ο Γιάννης Λουκάκος συναντά μικρούς και μεγάλους, μιλά για το νέο του βιβλίο, για τα μυστικά της τέχνης του και πώς η μαγειρική μπορεί να γίνει το αγαπημένο παιχνίδι όλης της οικογένειας.


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Στο νέο του βιβλίο ο Γιάννης Λουκάκος εμπνεύστηκε από την παιδική του ηλικία, όταν έφτιαξε το πρώτο του φαγητό. Ήταν μια μηλόπιτα που όπως τελικά αποδείχτηκε ήταν η αφετηρία για το ταξίδι του στον κόσμο της γαστρονομίας.
Αναλογίστηκε, λοιπόν, πόσο πιο εύκολη θα ήταν η πρώτη μαγειρική του απόπειρα αν υπήρχε τότε ένα βιβλίο επεξηγηματικό, χωρισμένο σε βήματα, με συμβουλές και φωτογραφίες που θα έδειχνε τον δρόμο με τρόπο πιο σαφή.
Ταυτόχρονα θυμήθηκε και αρκετούς φίλους του, που αν και δεν είναι πια παιδιά, εξακολουθούν να χρειάζονται καθοδήγηση στην κουζίνα.
Έτσι γεννήθηκε το _Chef από την αρχή_, το οποίο απευθύνεται με προσιτό τρόπο σε μικρούς chef, αλλά και σε ενήλικες που αναζητούν ένα χέρι βοήθειας στην κουζίνα. Συγκεκριμένα, στο βιβλίο περιλαμβάνονται περισσότερες από 50 πρωτότυπες συνταγές, έξυπνα δομημένες σε βήματα, με τη συνοδεία των αντίστοιχων φωτογραφιών. Το_ Chef από την αρχή_ υπόσχεται να χαρίσει ευτυχισμένες ώρες δημιουργικής απασχόλησης σε ολόκληρη την οικογένεια. Ψάξτε λοιπόν το παιδί που και εσείς κρύβετε μέσα σας και αφεθείτε στα χρώματα, τα αρώματα και τις γεύσεις που αναδύονται μέσα από τις σελίδες.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΛΟΥΚΑΚΟ
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1973. Μεγάλωσε στην Αθήνα και επέστρεψε στις ΗΠΑ όπου σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Pennsylvania State University. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, άρχισε να εργάζεται σε εστιατόρια, αρχικά για χαρτζιλίκι αλλά και για να ασκεί το αγαπημένο του χόμπι, τη μαγειρική. Τελικά αποφάσισε να ακολουθήσει τη μαγειρική επαγγελματικά και ξεκίνησε σπουδές που διήρκεσαν δύο έτη. Στη συνέχεια εργάστηκε σε εστιατόρια της Νέας Υόρκης.
Το προηγούμενο βιβλίο του _Ψωμί και αλάτι: The cookbook_ βραβεύτηκε από τα βραβεία Gourmet ως το καλύτερο βιβλίο μαγειρικής της χρονιάς 2010-2011 από έλληνα συγγραφέα.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.