Headlines News :

Ο Έλληνας στη Σκάλα του Μιλάνο.

Δημοσίευση από Art and City | Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012 3:58 μ.μ.


Έλληνας ο διευθυντής διανομών του Teatro Alla Scala di Milano. Ο Ηλίας Τζεμπετονίδης παρά την τεράστια ύφεση, κατάφερε να αυξήσει τα έσοδά του περίφημο λυρικού θεάτρου.
Ο Ηλίας Τζεμπετονίδης γεννήθηκε το 1969 στη Λάρισα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Νομική, Επικοινωνία και Αrt Μanagement στο πανεπιστήμιο του Μονάχου στη Γερμανία και η 1η ενασχόλησή του με την κλασική μουσική και την όπερα ήταν το 1994 όταν μετείχε στη διοργάνωση του Φεστιβάλ Ναυπλίου με διευθυντή τον Γιάννη Βακαρέλη.
Ο Ελληνας σημερινός διευθυντής διανομών του Θεάτρου της Σκάλας του Μιλάνου το διάστημα 1997-2000 εργάστηκε στην όπερα του Μονάχου, «μαθαίνοντας πώς λειτουργεί ένα λυρικό θέατρο». Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 2000, ανέλαβε τη θέση του υπεύθυνου καλλιτεχνικού προγραμματισμού στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ενώ από το 2006 ήταν διευθυντής προγραμματισμού και διανομών στην Εθνική Λυρική Σκηνή.
Πρόκειται για τον 1ο στην ιστορία μη Ιταλό και πιο νέο ηλικιακά διευθυντή διανομών στα 233 χρόνια ιστορίας του θρυλικού θεάτρου. 

Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.