Headlines News :

Συναυλία Μουσικής Δωματίου.

Δημοσίευση από Art and City | Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013 1:54 π.μ.

Λάρισα.

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013. 

Μια ξεχωριστή συναυλία Μουσικής Δωματίου πρόκειται να απολαύσουν οι μουσικόφιλοι της Λάρισας στο Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας, από 2 εξαίρετους Λαρισαίους καλλιτέχνες τον Νικόλαο Στ.Ευθυμιάδη στο βιολί και τη Βασιλική Ν.Κακαγιάννη στο πιάνο ερμηνεύοντας έργα των Corelli, Mozart, Bartok, Elgar, Piazzola, Κωνσταντινίδη κ.α συνθετών. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Λόγου & Τέχνης του Σ.Ω.Λ. την Παρασκευή 8 Μαρτίου στις 9 το βράδυ.


Για περισσότερες πληροφορίες στη γραμματεία του ωδείου,1ος όροφος, τηλ. 2410670917 καθημερινά το απόγευμα.


ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤ.ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ.
Γεννήθηκε στη Καρδίτσα. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας το 1985 στο βιολί και τα θεωρητικά απʼόπου και απέκτησε το Πτυχίο Αρμονίας (τάξη Ι. Τσανάκα) . Το 1997 με την εισαγωγή του στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. συνέχισε τις μουσικές σπουδές στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης όπου και απέκτησε το Πτυχίο Αντίστιξης, Πτυχίο Φούγκας και δίπλωμα Βιολιού. Τέλος, το 2005 αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ.
Τα πρώτα μαθήματα στη διεύθυνση χορωδίας παρακολούθησε με τον πατέρα του Στ. Ευθυμιάδη και τον Ι. Αδαμίδη με τον οποίο και ολοκλήρωσε τις σπουδές του αποκτώντας Δίπλωμα Διεύθυνσης Χορωδίας το 2012. Παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια διεύθυνσης φωνητικών Συνόλων, γρηγοριανού μέλους, λειτουργικής μουσικής του 16ου αιώνα στην Ιταλία με τους G. Bredolo, G. Acciai, S. Papagallo, M. Gizzi, N. Salvatore κα., στη Βουλγαρία Μ. Tsonev, Sv. Ratcheva, στη Σερβία με την D. Matic- Marovic, A. Vujic, και στην Ελλάδα με τον Κ. Κωνσταντάρα
Παρακολούθησε μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας με τον Μ. Λογιάδη. Παρακολούθησε σεμινάρια βιολιού και μουσικής δωματίου με τους Γ. Χατζηνίκο, Δεμερτζή, T. Popova, E. Raschnetckov, I. Vegerov κα.
Έχει κάνει ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Σέρρες, Κατερίνη, Καστοριά, Τρίκαλα κα) και στο εξωτερικό ( Ιταλία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ουγγαρία). Έχει λάβει μέρος στη Διαβαλκανική Ορχήστρα Νέων, στη Συμφωνική Ορχήστρα του Α.Π.Θ., στην Ορχήστρα Νέων Δήμου Καλαμαριάς και στην Σύγχρονη Ορχήστρα Λάρισας. Επίσης, έχει πραγματοποιήσει συναυλίες ως Διευθυντής Χορωδιών και Οργανικών συνόλων. Έχει διδάξει βιολί στα Μουσικά Σχολεία Λάρισας & Τρικάλων καθώς και σε ωδεία της Θεσσαλίας & Θεσ/νικης.
Σήμερα, διδάσκει βιολί στο Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας όπου είναι υπεύθυνος Μουσικών Συνόλων, καθώς και στο ωδείο Τούμπας-Κ.Ματσίγκου στη Θεσ/νικη και από το 2003 διευθύνει τη χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου.
Το 2011 το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χορωδιών τον τίμησε ως νεαρό Μαέστρο για τη έως τότε πορεία του.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΚΑΓΙΑΝΝΗ.
Γεννήθηκε το 1980 στη Λάρισα. Ξεκίνησε πιάνο σε ηλικία 9 ετών στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με καθηγήτρια την Ζησοπούλου Ανθούσα, με την οποία και ολοκλήρωσε τις σπουδές της λαμβάνοντας πτυχίο πιάνου με «άριστα» το 2000 και δίπλωμα πιάνου με «άριστα» και Α΄ βραβείο το 2002. Το 1998 πέρασε 1η στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., από όπου και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2004. Είναι κάτοχος πτυχίων Αρμονίας ( τάξη Κ. Μπότου), Αντίστιξης (τάξη Γ. Γράμψα) και Φούγκας (τάξη Κ. Τσούγκρα) με «άριστα παμψηφεί». Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου και μουσικής ερμηνείας με τους Γ. Χατζηνίκο, Α. Παπαστεφάνου, Δ. Ευνουχίδου, Λ. Μπογιατζίεβα, Μ. Tirimo, B. Fredriksen, B. Ringeissen, Δ. Τουφεξή κ.ά., σεμινάρια διδακτικής, παιδαγωγικών και μουσικοπαιδαγωγικών, σεμινάρια ιστορικών θεωρητικών και μουσικής ανάλυσης (Γ. Γράμψας, Α. Μπαλτάς), μουσικής δωματίου και διεύθυνσης χορωδίας (Α. Κοντογεωργίου). Τον Ιούλιο του 2006 συμμετείχε στην 4η Διεθνή Μουσική Ακαδημία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο τμήμα «Διδακτική του πιάνου», με καθηγητές τους Αθηνά Φυτίκα, Κατερίνα Τσίτσα, Λάμπη Βασιλειάδη, Πέτρο Βούβαρη, Cynthia Benson. Τον Ιούλιο του 2005 συμμετείχε στην 3η Διεθνή Μουσική Ακαδημία του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Ιονίου Πανεπιστημίου, στο τμήμα ανώτερων θεωρητικών και ανάλυσης, με καθηγητές τους Χ. Ξανθουδάκη, Ι. Παπαδάτο, Π. Αδάμ κ.ά. Διετέλεσε μόνιμη συνοδός πιάνου στη χορωδία «ΚΟΡΑΗΣ» Θεσσαλονίκης ,στη χορωδία του Δήμου Πολυκάστρου και στη χορωδία του Δήμου Πυλαίας Θεσσαλονίκης. Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη και ήταν συνοδός πιάνου σε κονσέρτα, σε διπλώματα και ρεσιτάλ κιθάρας, πιάνου, ακορντεόν, μονωδίας, βιολοντσέλου κ.ά. Δίδαξε ανώτερα θεωρητικά στο ωδείο Γκουλέτσου Λάρισας, στο ωδείο Ματσίγκου Κ. Τούμπας Θεσσαλονίκης και πιάνο και θεωρητικά στη Μουσική Σχολή του Δήμου Νέσσωνος. Εργάστηκε ως αναπληρώτρια καθηγήτρια πιάνου και θεωρητικών ευρωπαϊκής μουσικής στα Μουσικά Σχολεία Κατερίνης, Βόλου, Καρδίτσας, Ξάνθης και ως εκπαιδευτικός μουσικής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σε Λάρισα, Ξάνθη και Νάξο. Εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας.


Info:
Συναυλία Μουσικής Δωματίου.
Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013, 9μμ.
Αίθουσα Λόγου & Τέχνης Σ.Ω.Λ., Λάρισα.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.