Headlines News :

Απ' τα κόκαλα βγαλμένα...

Δημοσίευση από Art and City | Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012 4:03 μ.μ.

Συνεχίζεται η Εβδομάδα Νεανικού Σινεμά, και οι Λαρισαίοι σινεφίλ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την τελευταία ταινία του Σωτήρη Γκορίτσα «Απ΄ τα κόκαλα βγαλμένα» την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στις 8μ.μ. στην αίθουσα προβολών του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.
Η προβολή θα γίνει παρουσία του ίδιου του σκηνοθέτη Σωτήρη Γκορίτσα αλλά και του συγγραφέα του ομώνυμου βιβλίου γιατρού Γ. Δενδρινού. Οι δύο δημιουργοί θα είναι στη διάθεση του κοινού για να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στην ενδιαφέρουσα και πολύ επίκαιρη ταινία.

Αυτή τη φορά ο Σωτήρης Γκορίτσας « χτυπάει» το ΕΣΥ και σατιρίζει όσα γίνονται σ΄αυτό. Πρόκειται για μία... δραματική κωμωδία που ακολουθεί την Οδύσσεια ενός αισιόδοξου (;) Έλληνα γιατρού, ο οποίος θαλασσοπνίγεται στα άπατα ενός δημόσιου νοσηλευτηρίου. Η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, τα οποία κατεγράφησαν στο βιβλίο του ορθοπεδικού γιατρού Γιώργου Δενδρινού, με το σκηνοθέτη να εμπνέεται παράλληλα από τα όσα επακολούθησαν ένα τροχαίο ατύχημα στο οποίο πρωταγωνίστησε. Το κωμικοτραγικό ζήτημα της δημόσιας υγείας, που σέρνεται εδώ και δεκαετίες για να επανέλθει με ζοφερό τρόπο στα σύγχρονα χρόνια της οικονομικής κρίσης και των άγριων κοινωνικών ανατροπών, είναι το επίκαιρο θέμα του «Απ'  τα κόκαλα βγαλμένα».
Στο σενάριο συνδράμει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ πλήθος γνωστών ηθοποιών κρατούν πρωταγωνιστικούς και δεύτερους ρόλους: Αργύρης Ξάφης, Δημήτρης Ήμελλος, Αννα Κουτσαφτίκη, Γιώργος Συμεωνίδης, Μηνάς Χατζησάββας, Κώστας Μπερικόπουλος, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Βαγγέλης Μουρίκης, Στέλιος Μάινας, Μπέσσυ Μάλφα, Μάκης Παπαδημητρίου, Υβόννη Μαλτέζου, Γιώτα Φέστα. Να σημειωθεί επίσης ότι τη μουσική της ταινίας υπογράφουν οι Burger Project.
 Ο Σωτήρης Γκορίτσας έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό με την ταινία του «Απ΄το χιόνι» που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1993 - Διεθνές διαγωνιστικό και σάρωσε κυριολεκτικά στα βραβεία και τις διακρίσεις.
Στη συνέχεια εξέπληξε ευχάριστα με τις ταινίες του «Παρέες», «Μπραζιλέρο», και φυσικά την πολύ επιτυχημένη και για όλους αγαπημένη ταινία το «Βαλκανιζατέρ».
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.