Headlines News :

Μάγεψαν με τις φωνές τους...

Δημοσίευση από Art and City | Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012 9:00 π.μ.



... Άρωμα γυναίκας χθες στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας...

Η βραδιά ήταν καθ' όλα γυναικεία στο χθεσινό ρεσιτάλ γαλλικού λυρικού τραγουδιού, με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και του Δημοτικού Ωδείου.

Οι σοπράνο Ποζίδου Βάσκα, Ντόβα Αλεξάνδρα και Κουσουλού Δέσποινα, με τη Σιοπούδη Ιωάννα στο πιάνο , παρουσίασαν ένα πλούσιο πρόγραμμα με τραγούδια των Saint Saens, Debussy, Faure Delibes, Poulenc κ.α. Αξίζει να σημειωθεί πως σε πρώτη εκτέλεση ακούστηκε το τραγούδι "Le pont Mirabeau" του συνθέτη Νίκου Οικονόμου.

Οι μοναδικές ερμηνείες με τη γεμάτη αισθαντικότητα των φωνών καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό που γέμισε την αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΩΛ.


Το προφίλ των καλλιτεχνών

* Ιωάννα Σιοπούδη
Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1974. Ξεκίνησε πιάνο στο Δ.Ω.Λ. (τάξη Λ.Ρίζου και Τ.Σακελαρίου) και πήρε πτυχίο αρμονίας (τάξη Δ.Δημόπουλου και Γ.Τσανακά). Από το 1991 ως το 1998 συνέχισε τις σπουδές της στο τμήμα «Παιδαγωγική Οργάνων και Τραγουδιού» του πανεπιστημίου Mozarteum του Salzburg με καθηγητή τον G.Kern και τις ολοκλήρωσε με το Magister Artium. Κατά καιρούς μελέτησε και συνεργάστηκε με σημαντικούς καλλιτέχνες – παιδαγωγούς (Γ. Χατζηνίκο, Δ. Ευνουχίδου, H. Holl κ.ά.), πήρε μέρος σε πολυάριθμες συναυλίες ως σολίστ, μέλος συνόλων μουσικής δωματίου και συνοδός – πιανίστα και καθηγήτρια πιάνου στο Δ.Ω.Λ. και είναι μέλος του τρίο «Αντιθέσεις» και του μουσικού συνόλου « Ενωδεία».

* Αλεξάνδρα Ντόβα
Γεννήθηκε στο Παρίσι το 1974. Σπούδασε πιάνο, τραγούδι και ανώτερα θεωρητικά. Παρακολούθησε σεμινάρια με διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, έλαβε μέρος σε συναυλίες και βραβεύτηκε σε διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς. Είναι παντρεμένη με τον συνθέτη Νίκο Οικονόμου και συνεργάζονται στη Θεσσαλική Μουσική Σχολή Λάρισας

* Δέσποινα Κουσουλού
Γεννήθηκε στη Λάρισα όπου άρχισε μουσική στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, στα θεωρητικά με την κ. Κική Μπανταβάνου και στο πιάνο με την κ. Νία Γώγου και κατόπιν στο Αχίλλειο Ωδείο Λάρισας απ’ όπου έλαβε πτυχίο Αρμονίας με άριστα με τον κ. Νίκο Ορφανίδη, ενώ στο πιάνο φοίτησε μέχρι την τάξη της 2ης Ανωτέρας της κ. Βιβής Καραγιάννη. Μονωδία άρχισε στην Πάτρα στο Ωδείο Φιλαρμονική Πατρών με την κ. Αλεξία Μαράτου όπου και φοίτησε μέχρι την τάξη της 2ης Ανωτέρας. Συνέχισε τη μονωδία στη Θεσσαλική Μουσική Σχολή με την κ. Αλεξάνδρα Ντόβα και έλαβε Δίπλωμα Μονωδίας με βαθμό άριστα παμψηφεί. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου και τραγουδιού (με Γεωργία Συλλαίου, Ειρήνη Τσιρακίδου, Γιώργο Χατζηνίκο κ.ά.), συμμετείχε στη μικτή χορωδία Καθολικού Ναού Αγ. Ανδρέα Πατρών (μαέστρος κ. Νίκος Σηνιγάλιας) και σήμερα στη Μικτή Χορωδία και στην Χορωδία όπερας του Δ.Ω.Λ. Έλαβε πτυχίο Αντίστιξης με άριστα στη Θεσσαλική Μουσική Σχολή Λάρισας όπου και συνεχίζει Ενοργάνωση και Φούγκα με τον κ. Νίκο Οικονόμου. Είναι απόφοιτος του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.


* Βασιλική Ποζίδου
Γεννήθηκε στην Τσεχία όπου άρχισε τις μουσικές της σπουδές. Συνέχισε στην Ελλάδα στο Μακεδονικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη της Θ. Μαραντίδου όπου έλαβε το δίπλωμά της, ολοκληρώνοντας παράλληλα τις σπουδές των ανωτέρων θεωρητικών (πτυχίο αρμονίας, αντίστιξης και φούγκας). Συμμετείχε στο στούντιο όπερας, στο πλαίσιο του Οργανισμού της Πολιτιστικής Πρωτεύσουσας Θεσσαλονίκης (1997), ντεμπούτο στην όπερα. Παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής με την G. Ravazzi, D. Iordacheschu, R. Coviello και σεμινάρια μελοδραματικής με τον σκηνοθέτη P. Cartalof. Πραγματοποίησε ρεσιτάλ στην Τσεχία, Ρουμανία, Λουξεμβούργο και Ελλάδα ερμηνεύοντας άριες από γνωστές όπερες και οπερέτες. Συνέπραξε με το Ρουμάνο βαρύτονο Dan Iordacheschu σε εμφανίσεις στη Βόρεια Ελλάδα υπό τη διεύθυνση του συνθέτη και μαέστρου Ν. Αστρινίδη.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.