Headlines News :

4ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου Δρομου.

Δημοσίευση από Art and City | Τρίτη 31 Ιουλίου 2012 7:49 π.μ.

Αθήνα.
20 έως 24 Σεπτεμβρίου 2012.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αγαπητοί Φίλοι και Συνεργάτες.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την πραγματοποίηση του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου από τις 20 έως και τις 24 Σεπτεμβρίου 2012 στην Αθήνα.

Όπως κάθε χρόνο, το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου της Αθήνας και τη συνδιοργάνωση του Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Οι χώροι στους οποίους θα διεξαχθεί το Φεστιβάλ είναι το Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο), η Πλατεία Συντάγματος, η οδός Ερμού, η Πλατεία Καπνικαρέας, η Πλατεία Μοναστηρακίου, το Θησείο, ο πεζόδρομος της Αποστόλου Παύλου και τα Άλση που βρίσκονται στην Αποστόλου Παύλου και η Πλατεία στον Κεραμικό.

Ο χώρος του Άλσους της Αποστόλου Παύλου θα διαμορφωθεί σε χώρο αποκλειστικά για παιδιά, με θεάματα, κουκλοθέατρο, θέατρο σκιών, εργαστήρια και παιχνίδια για τα παιδιά.

Το Φεστιβάλ, όπως κάθε χρόνο, χωρίζεται στο Main και στο Open. Οι ομάδες και οι καλλιτέχνες θα πρέπει να δηλώσουν εάν επιθυμούν να ενταχθούν στο Κεντρικό ή στο Ελεύθερο μέρος του Φεστιβάλ, καθώς και τις τεχνικές του απαιτήσεις.

Από το σύνολο των προτάσεων, θα επιλεγούν 14 ομάδες ή μεμονωμένοι καλλιτέχνες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, για τη συμμετοχή στο Κεντρικό Φεστιβάλ.

Για την κατηγορία του Open, η συμμετοχή είναι ελεύθερη, αλλά θα πρέπει απαραιτήτως να δηλωθεί, ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Όλες οι ομάδες και οι μεμονωμένοι καλλιτέχνες θα πρέπει να πραγματοποιήσουν τρεις (3) συνολικά παραστάσεις, εάν η παράστασή τους είναι πάνω από 30 λεπτά και έξι (6) παραστάσεις, εάν είναι κάτω από 30 λεπτά.

Στο Φεστιβάλ μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όλες οι ομάδες που θα ήθελαν να παρουσιαστούν στο δημόσιο χώρο, από οποιαδήποτε μορφή έκφρασης και τέχνης: Θέατρο Δρόμου, Τσίρκο, Όπερα, Μουσικό Θέατρο, Παιδικό Θέατρο, Θέατρο Σκιών, Κουκλοθέατρο, Χορός, Μουσική, Juggling, Happening, Performance, Installation, Site-Specific, Graffiti, Break Dance, Hip-Hop κλπ.

Το Φεστιβάλ, όπως κάθε χρόνο, είναι διαγωνιστικό. Τα Βραβεία θα είναι και φέτος τιμητικά και όχι χρηματικά. Τα Βραβεία που θα δοθούν είναι ισότιμα, διαχωρίζονται μόνο ως προς το περιεχόμενο και είναι τα εξής:

Για την κατηγορία Main:
1.- Βραβείο συνολικής σύλληψης και παρουσίασης για θέαμα στο δρόμο.
2.- Βραβείο πρότασης και πρωτοτυπίας για θέαμα στο δρόμο.
3.- Βραβείο επίσημης πρόσκλησης στο Φεστιβάλ Puppet Fair της Σόφιας στη Βουλγαρία, αποκλειστικά για ελληνική ομάδα.
4.- Βραβείο για μεμονωμένο καλλιτέχνη.

Για την κατηγορία Open:

1.- Βραβείο Ομάδας.
2.- Βραβείο μεμονωμένου καλλιτέχνη.
3.- Βραβείο επίσημης πρόσκλησης στο Φεστιβάλ Puppet Fair της Σόφιας στη Βουλγαρία, αποκλειστικά για ελληνική ομάδα ή καλλιτέχνη.

Τα δύο πρώτα βραβεία της κατηγορίας Open αντιστοιχούν σε επίσημη πρόσκληση για το Κεντρικό Φεστιβάλ της επόμενης χρονιάς.

Ομάδες ή καλλιτέχνες που δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ, θα πρέπει να το δηλώσουν με την κατάθεση της πρότασής τους.

Όλοι αναγνωρίζουμε ότι περνάμε μια πολύ δύσκολη περίοδο στην Ελλάδα. Οι οικονομικές δυνατότητες είναι ισχνές. Οι ανακοινώσεις, τόσο από το Υπουργείο Πολιτισμού, όσο και από το Δήμο της Αθήνας για την χρηματοδότηση του Φεστιβάλ για το 2011 και το 2012, προς το παρόν δεν έχουν γίνει. Για την φετινή χρονιά δυστυχώς δεν μπορούν να υπάρξουν αμοιβές. Οι ομάδες θα μπορούν εάν το επιθυμούν, να χρησιμοποιούν καπέλο και στις δύο κατηγορίες του Φεστιβάλ. Το Φεστιβάλ θα ήθελε να προσφέρει πολύ περισσότερα στις ομάδες και τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν. Ελπίζουμε πως σύντομα αυτή η κατάσταση θα ξεπεραστεί. Το Φεστιβάλ θα εδραιώνεται όλο και περισσότερο στην Πολιτεία, στους Δήμους, στους καλλιτέχνες και το κοινό και θα έρθουν καλύτερες εποχές, με μεγαλύτερες δυνατότητες. Μέχρι τότε, πρέπει να αντέξουμε. Και ένας θεσμός που αγαπήθηκε τόσο, θα είναι σε θέση να προσφέρει στους καλλιτέχνες και το κοινό πολύ περισσότερα. Στη παρούσα συγκυρία προέχει να κρατηθεί το φεστιβάλ και σ’ αυτό πιστεύουμε πως όλοι θα ήθελαν να συμβάλουν.

Στην περίπτωση που υπάρξει επαρκής επιχορήγηση από το Υπουργείο ή άλλον οργανισμό θα ισχύσουν τα οικονομικά δεδομένα την περσινής χρονιάς. Για τη συμμετοχή στο Κεντρικό Φεστιβάλ (MAIN), θα υπάρξει μια συμβολική αμοιβή για κάθε ηθοποιό του θιάσου και ανάλογα με τον αριθμό των παραστάσεων που θα πραγματοποιήσει, με ανώτερο τα 1.000€.

Το Φεστιβάλ για τις ομάδες από το εξωτερικό που θα επιλεγούν για την κατηγορία Main, καλύπτει έξοδα φιλοξενίας (ξενοδοχείο και φαγητό), τεχνική υποστήριξη, εσωτερικές μετακινήσεις και προβολή.

Οι δυνατότητες της Πολιτείας στη συγκεκριμένη συγκυρία, είναι περιορισμένες. Η δικιά μας όμως θέληση, θα ξεπεράσει τις δυσκολίες και η δική σας θέληση, των καλλιτεχνών, να αγκαλιάσετε και να στηρίξετε την προσπάθειά μας, είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για να τα καταφέρουμε.

Οι 60 και πλέον συμμετοχές της περασμένης χρονιάς και η απρόσμενη συμμετοχή των προηγούμενων ετών, είναι αυτό που μας κάνει να παραβλέπουμε τις απογοητεύσεις και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε.

Περιμένουμε τις συμμετοχές σας, με καταληκτική ημερομηνία τις 30 Ιουλίου 2012, συμπληρώνοντας απαραίτητα τις έντυπες φόρμες που σας αποστέλλουμε, επισυνάπτοντας και έξι (6) καλές, μεγάλες Α4 και υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες, στα mail: istfest.2012@gmail.com ή στη διεύθυνση:
INTERNATIONAL STREET THEATRE FESTIVAL
P.O. 77225
175 10 - PALEO FALIRO
ATHENS
GREECE
Τηλ: 2109855699.

Τέλος, όσοι ενδιαφέρονται να συμβάλλουν οργανωτικά στο Φεστιβάλ, θα είναι χαρά μας να συνεργαστούμε μαζί τους.
Μοιραστείτε το :

2 σχόλια:

  1. Οι συμμετοχές δηλώνονται μέχρι 30 Ιουλίου και το δημοσιεύετε 31 Ιουλίου; Λογικότατο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το A & C αποτελείται ΜΟΝΟ από 2 άτομα. Όπως φαίνεται η δουλεία δεν είναι και λίγη. Προφανώς και έπεσε στην αντίληψη μας στις 31 και το βάλαμε τότε, όχι για τις δηλώσεις συμμετοχής αλλά για την πληροφόρηση του Φεστιβάλ που πρόκειται να γίνει το ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ!!!

      Ευχαριστούμε πολύ για την επισήμανση σου.

      Διαγραφή

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.