Headlines News :

1η Μουσική Κατασκήνωση τον Ιούλιο στο Συκούριο

Δημοσίευση από Art and City | Τετάρτη 30 Μαΐου 2012 7:57 π.μ.



Αναλυτικό Πρόγραμμα.


Από τις 9 μέχρι τις 15 Ιουλίου του 2012 θα πραγματοποιηθεί στο Συκούριο Λάρισας η 1η Μουσική Κατασκήνωση. Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Τεμπών (ΔΟΠΑΠΕΠΤ) φιλοδοξεί μ’ αυτή τη δράση που οργανώνει η Μουσική του Σχολή, να συνδυαστούν καλοκαιρινές διακοπές και επιμόρφωση σε ένα φυσικό τοπίο ανάμεσα στον Όλυμπο και τον Κίσσαβο. Απευθύνεται σε νέους μουσικούς, σπουδαστές μουσικής, δασκάλους, καλλιτέχνες αλλά και σε ακροατές που ενδιαφέρονται  να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες και ποιοτικές μουσικές  εκδηλώσεις και να διευρύνουν τους πνευματικούς τους ορίζοντες. Η Μουσική Κατασκήνωση είναι ανοιχτή σε όλους τους μουσικούς οποιουδήποτε οργάνου και ηλικίας. Έχει πρωταρχικό σκοπό τη δημιουργία Μουσικών σχημάτων τα οποία θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ειδικά οργανωμένες συναυλίες και με προγραμματισμένες «παρεμβάσεις», αυθόρμητα happenings και αυτοσχεδιασμούς θα απλωθούν σε όλη την πόλη.


Παράλληλα οι ειδικοί καθηγητές που πλαισιώνουν τη Μουσική Κατασκήνωση, όλοι τους καταξιωμένοι μουσικοί, θα πραγματοποιούν καθημερινά ατομικά ανοιχτά μαθήματα – σεμινάρια πάνω στα διάφορα θέματα της τεχνικής ή σε έργα του ρεπερτορίου του οργάνου τους.

Στα πλαίσια των δράσεων της Μουσικής Κατασκήνωσης, θα πραγματοποιηθούν Μουσικοί Αγώνες κατά επίπεδο ή ηλικία. Όσοι λάβουν μέρος μπορούν να διαγωνιστούν είτε ατομικά είτε με κάποιο σύνολο. Θα έχουν έτσι την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, να ζήσουν τη χαρά του συναγωνισμού  και εκτός από την πρόοδο που πάντοτε φέρνει η προσπάθεια αυτή, να αποκτήσουν ή να εμπλουτίσουν την εμπειρία τους στον τομέα των διαγωνισμών.

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Όσοι συμμετέχουν στη Μουσική Κατασκήνωση θα φιλοξενηθούν από τον Δήμο Τεμπών για 6 νύχτες στο Προσκοπείο του Συκουρίου.Στη φιλοξενία περιλαμβάνεται διατροφή (πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό).
Θα πραγματοποιηθούν εκδρομές και ξεναγήσεις σε αξιοθέατους χώρους.

ΑΝΗΛΙΚΟΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ

Οι σπουδαστές ηλικίας έως 15 ετών θα πρέπει να συνοδεύονται από γονέα, κηδεμόνα ή τον καθηγητή. Εφ’ όσον συνοδεύονται από τον καθηγητή απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα. Για τη συμμετοχή σπουδαστών ηλικίας 15 – 18 ετών
οι οποίοι δε συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα.
Τελευταία προθεσμία υποβολής αίτησης συμμετοχής, η 25η Ιουνίου 2012.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΝΗ

Επειδή εκ της φύσεως της διοργάνωσης δεν είναι δυνατή η παρακολούθηση ενός εκάστου σπουδαστή σε 24ωρη βάση, ο κάθε ένας είναι υπεύθυνος για το εαυτό του ενώ οι ανήλικοι πρέπει να συνοδεύονται. Οι διοργανωτές της Μουσικής Κατασκήνωσης θα εξαντλήσουν την προσοχή και τη φροντίδα τους ώστε να παρασχεθεί η μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας ο χώρος διαμονής και διατροφής θα βρίσκεται υπό έλεγχο ενώ τη νύχτα θα υπάρχει εντεταλμένος φύλακας (security).
Όλοι ανεξαιρέτως οι συμμετέχοντες στην Μουσική Κατασκήνωση θα καλύπτονται από ομαδική ασφάλιση καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της.

ΕΓΓΡΑΦΗ / ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Όσοι πρόκειται να πάρουν μέρος (ενεργά ή ως παρατηρητές) στις εκδηλώσεις της Μουσικής Κατασκήνωσης πρέπει να προκαταβάλουν ως εγγραφή το ποσό των €100 και δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής. Η εγγραφή πρέπει να πραγματοποιηθεί ως τις 25 Ιουνίου 2012. Το ποσό πρέπει να καταβληθεί στον υπ’ αριθμόν 040/998644 – 82 λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και να σταλεί αντίγραφο της απόδειξης είτε με e – mail στη διεύθυνση: musika.sykouri@gmail.com είτε στον αριθμό Fax: 2495052128.
Οι αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές κατά σειρά προτεραιότητας. Όσοι από τους συμμετέχοντες επιθυμούν να διαμένουν ή να διατρέφονται (ή και τα δύο) εκτός κατασκήνωσης, πρέπει να μεριμνήσουν γι’ αυτό καθώς και για τη μετακίνησή τους, οι ίδιοι. Υπογραμμίζεται ότι μια τέτοια επιλογή δεν μπορεί να μεταβάλει το αρχικό ποσό.

Φλάουτο // Μουσικά Σύνολα // Μουσική Δωματίου:
Δημήτρης Φωτόπουλος

Βιολί:
Κορνήλιος Μπουιούκ

Τρομπέτα//Σύνολα χαλκίνων:
Γιάννης Καραμπέτσος

Φαγκότο:
Μιλτιάδης Οικονόμου

Τσέλο:
Θέμης Βαγενάς

Κιθάρα:
Ιάκωβος Κολανιάν

Πιάνο:
Απόστολος Αλεξίου

Πιάνιστική συνοδεία:
Δημήτρης Κτιστάκης

Παραδοσιακή μουσική // Κλαρίνο:
Κώστας Κωστούλης

Κρουστά:
Γιάννης Μακρυγιάννης

Λαούτο:
Χρήστος Καλαμπούκας

Κουκλοποιός – κουκλοπαίκτρια:
Ειρήνη Λάλου.


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο: http://www.musika.sykouri.gr
Μοιραστείτε το :

14 σχόλια:

  1. Εύχομαι κάθε επιτυχία στη "Μουσική κατασκήνωση". Όμως, Η ΔΟΠΑΠΕΠΤ δεν έχει υποβάλλει επίσημα αίτηση προς το 1ο Σύστημα Προσκόπων Συκουρίου για τη φιλοξενεία των παιδιών που θα συμμετέχουν. Η αίτηση που υπέβαλλε ο Πρόεδρος της ΔΟΠΑΠΕΤ, δεν έχει αριθμό πρωτοκόλου και δεν φέρει το λογότυπο του δημοτικού οργανισμού. Δηλαδή, είναι αίτηση ενός φυσικού προσώπου. Τη μουσική κατασκήνωση τη διοργανώνει η ΔΟΠΑΠΕΠΤ ή ένα φυσικό πρόσωπο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω, ο Μακρής Γεώργιος, Αρχηγός Ομάδας του 1ου Συστήματος Προσκόπων Συκουρίου, μέχρι 11/06/2012 και ώρα 18:00, ζητώ αντίγραφο του αιτήματος της ΔΟΠΑΠΕΠΤ προς το 1ο Σύστημα Προσκόπων Συκουρίου και αντίγραφο της απάντησης του 1ου Συστήματος Προσκόπων Συκουρίου,όπου φαίνεται η παραχώρηση της Προσκοπικής Εστίας Συκουρίου προς τη ΔΟΠΑΠΕΠΤ. Διαφορετικά, θα προβώ σε μήνυση για αποκατάσταση ηθικής βλάβης του ονόματος των Προσκόπων. Ποιός είναι ο φάκελος υπόστασης της Μουσικής κατασκήνωσης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλημέρα σας κ. Μακρή. Το artandcity.gr ενημέρωσε ως όφειλε τους αρμόδιους, οπότε η απάντηση πιστεύουμε πως θα δοθεί το συντομότερο δυνατόν...

      Διαγραφή
  3. Παρατηρώ την ιστοσελίδα σας από το Σάββατο 9/6/2012. Δεν έχουν την ευαισθησία οι διοργανωτές να απαντήσουν ποιος διοργανώνει τη Μουσική κατασκήνωση; Το γεγονός ότι δεν έχει κατατεθεί επίσημα αίτηση από τους διοργανωτές προς το 1ο Σύστημα Προσκόπων Συκουρίου για φιλοξενία των συμμετεχόντων στη Μουσική κατασκήνωση, εγείρει υποψίες..................................
    Αν διοργανωτής είναι ο Δημοτικός Οργανισμός ΔΟΠΑΠΕΠΤ, το ερώτημα που μου δημιουργείται είναι: Πρέπει οι συμμετέχοντες στη Μουσική κατασκήνωση να πληρώσουν συνδρομή;
    Οι διοργανωτές μιας πολιτιστικής εκδήλωσης οφείλουν να μη προσβάλουν με τη συμπεριφορά τους το ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διοργανωτές της Μουσικής κατασκήνωσης Συκουρίου, όταν αποφασίσω να κάνω πάρτι, θά διαλέξω το καλύτερο από τα σπίτια σας και θα γράψω τη γνώμη σας στα παλιά μου τα παπούτσια. Έλεος!!!!!!!!!!! Ο αυτοσεβασμός είναι απαραίτητη προυπόθεση για να σεβαστούμε τους άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας ευχαριστω που ερευνατε το θεμα της μουσικης κατασκηνωσης.Ως απλη δημοτης καταλαβαινω οτι κατι δεν παει καλα.Θα περιμανω με αγωνια να δω αν βρειτε καποια ακρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιος διοργανωνει τελικα τη μουσικη κατασκηνωση?Γιατι δεν απαντουν?Αξιζει να παμε τα παιδια μας ή ολα γινονται για σκοτεινα συμφεροντα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ευτυχισμένη Πολιτεία, είναι αυτή που οι πολίτες υπακούουν τους άρχοντες και οι άρχοντες υπακούουν τους νόμους "Πλάτωνας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυρία Καραλαριώτου, συνδιοργανώνετε πολιτιστικές εκδηλώσεις και ορθώς πράττετε. Γίνεται έλεγχος της νομιμότητας αυτών των εκδηλώσεων ή……………….
    Είναι νόμιμη η Μουσική Κατασκήνωση που θα γίνει στο Συκούριο; Τελικά ως συνδιοργανωτής μπορείτε να πείτε στους πολίτες ποιος πραγματοποιεί τη Μουσική Κατασκήνωση στο Συκούριο από 9 έως 15 Ιουλίου 2012;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. O περιφερειάρχης τουλάχιστον σε θέματα διαύγειας έχει γράψει ιστορία (στη Βουλή ως ταχυδακτυλουργός ,εξαφάνιζε ψηφοδέλτια και ήθους καθηγητή πανεπιστημίου...σε ψηφοφορία για το σύνταγμα της χώρας)εσείς ως διαυγής και διαφανής αντιπεριφερειάρχης δώστε μια ειλικρινή απάντηση για το τί πραγματικά συμβαίνει με αυτή την εκδήλωση στους υπεύθυνους των προσκόπων Συκουρίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παρακαλω ,ψαξτε το θεμα .Εχω βαρεθει να "βλεπω" πολλα, αλλα να νιωθω οτι κανεις δεν ενδιαφερεται για τη διαφανεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλησπέρα σας!!!
      Το artandcity.gr ως πολιτιστικός οδηγός για τα πολιτιστικά δρώμενα και εκδηλώσεις της Λάρισας και όχι μόνο εκ των πραγμάτων δε μπορεί να γίνει ο δικηγόρος κανενός... Ρόλος μας είναι η ενημέρωση και η πληροφόρηση, μέσω δελτίων τύπων και ενημερώσεων, εφόσον υφίστανται και σε καμία περίπτωση δεν υπερασπίζεται και υπερασπίζει καμία ομάδα. Να διασαφηνίσουμε πως δε συμμετέχουμε στη διοργάνωση καμίας από τις δημοσιεύσεις μας, ακόμη και όταν έχουμε το ρόλο του χορηγού επικοινωνίας... Αυτό που ήταν εφικτό από την πλευρά μας ήταν η ενημέρωση αυτών που μας πληροφόρησαν για το συγκεκριμένο δρώμενο. Από εκεί και πέρα οι απαντήσεις θέλουμε να πιστεύουμε πως θα δοθούν το συντομότερο...

      Διαγραφή
  11. Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΕΠΤ υπέβαλε αίτηση με αριθμό πρωτοκόλλου 144 στις 12/06/2012 και ζητά τη φιλοξενεία των συμμετεχόντων στη Μουσική Κατασκήνωση στη Προσκοπική Εστία Συκουρίου.Η Εφορεία Προσκόπων Περιοχής Θεσσαλίας έχει την άποψη ότι:α)σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των κατασκηνωτικών κέντρων του ΣΕΠ, η Προσκοπική Εστία Συκουρίου δεν διαθέτει την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας και τις απαραίτητες υποδομές για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώς χώρος κατασκήνωσης.β)Οι φιλοξενούμενοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την αίθουσα του ισογείου για τη πραγματοποίηση των διαλέξεων, απ' όπου θα πρέπει να αποχωρούν μετά το πέρας του προγράμματος, εξασφαλίζοντας άλλο χώρο για κατάλυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στην ιστοσελιδα www.musika.sykouri.gr (η οποια ανοιγει μονο απο προηγουμενη δημοσιευση του artandsity) γραφει οτι τα παιδια θα φιλοξενηθουν στο...Δημοτικο Σχολειο Συκουριου. (???)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.