Headlines News :

Υποψήφια για το Διεθνές Βραβείο Άστριντ Λίντγκρεν για το 2014.

Δημοσίευση από Art and City | Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013 3:04 π.μ.

Ελλάδα | Κόσμος.

Για την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη.

H SCBWI Greece, το ελληνικό τμήμα της διεθνούς οργάνωσης για το Παιδικό Βιβλίο SCBWI (Society of Children’s Book Writers and Illustrators) προτείνει την αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη ως την ελληνίδα υποψήφιο για το διεθνές βραβείο παιδικής λογοτεχνίας Astrid Lindgren Memorial Award για το 2014.

Είναι η πρώτη φορά που προτείνεται επαγγελματίας αφηγητής για το βραβείο ALMA.


ΒΡΑΒΕΙΟ ALMA.

Θεσπίστηκε από τη σουηδική κυβέρνηση το 2002, στη μνήμη της δημοφιλούς συγγραφέως παιδικής λογοτεχνίας Άστριντ Λίντγκρεν (1907-2002), γνωστής για τις ιστορίες της με πρωταγωνίστρια την Πίπη Φακιδομύτη.

Το βραβείο τιμά κάθε χρόνο συγγραφείς, εικονογράφους, αφηγητές ή υπέρμαχους της φιλαναγνωσίας, των οποίων το έργο αντανακλά το πνεύμα της Άστριντ Λίντγκρεν. Σκοπός του βραβείου είναι να αυξήσει το ενδιαφέρον για τη λογοτεχνία για παιδιά και για νέους και να προωθήσει την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τον νικητή επιλέγει 12μελής κριτική επιτροπή από σουηδούς μελετητές, συγγραφείς, εικονογράφους, κριτικούς και βιβλιοθηκονόμους. Ο νικητής ανακοινώνεται κάθε χρόνο τον Μάρτιο στο Βίμερμπι, την πατρίδα της Άστριντ Λίντγκρεν. Η απονομή γίνεται τον Ιούνιο σε ειδική τελετή στη Στοκχόλμη.

LINKS  


Η Συστατική επιστολή της υπεύθυνης της SCBWI Greece Μαρίας Ρουσάκη.
Η Σάσα Βούλγαρη είναι διάσημη Ελληνίδα αφηγήτρια που αφηγείται λαϊκά παραμύθια, θρύλους και ιστορίες από όλον τον κόσμο σε ενήλικες και παιδιά για 24 ολόκληρα χρόνια. Η Σάσα είναι ευρέως αναγνωρισμένη από τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις στην ελληνική τηλεόραση, από τα προγράμματα αφήγησης που σχεδίασε συνεργαζόμενη με μεγάλα ελληνικά μουσεία καθώς και από τις εκπαιδευτικά της σεμινάρια για την Τέχνη της Αφήγησης. Η Σάσα δεν αγαπά απλά να λέει παραμύθια στα παιδιά, κάτι που έχει κάνει με επιτυχία για παραπάνω από δύο δεκαετίες, αλλά απολαμβάνει επίσης να διδάσκει αφηγηματικές τεχνικές με την ζωντανή της μεταδοτικότητα. Το πάθος για την δουλειά της είναι σοβαρός λόγος που η σύγχρονη τεχνη της αφήγησης αναπτύχθηκε και εξαπλώθηκε στην Ελλάδα. Η Σάσα αγαπά τις ιστορίες - γίνεται ένα με τις ιστορίες όταν τις αφηγείται! Και για αυτόν τον λόγο έχει δικαίως επιλεχθεί να είναι η υποψήφιά μας για το ALMA το 2014.

Μαρία Ρουσάκη
Περιφερειακή Σύμβουλος του Ελληνικού Τμήματος της SCBWI
Μοιραστείτε το :

1 σχόλιο:

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.