Headlines News :

Φοβού τους ξένους;

Δημοσίευση από Art and City | Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013 4:12 π.μ.

Λάρισα.

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013.

Από την ΕΛΜΕ Λάρισας, προβολή ταινίας στο 6ο Λύκειο για την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης - Ε.Λ.Μ.Ε. Λάρισας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη η οποία έχει ανακηρυχθεί από τα Ηνωμένα Έθνη, από το 1990, να γιορτάζεται κάθε χρόνο την 18η Δεκεμβρίου, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η εκστρατεία του ΟΗΕ για την προστασία του παγκόσμιου μετανάστη, (υπολογίζεται ότι το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού, γύρω στα 150 εκατομμύρια, ζουν εκτός της πατρίδας τους), συμμετέχει για τη φετινή χρονιά, προβάλλοντας την ταινία "Φοβού τους ξένους;", την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013, στις 7μμ, στο Αμφιθέατρο του 6ου Λυκείου Λάρισας, με ελεύθερη είσοδο.

Η ταινία υλοποιήθηκε το 2013 από 2 συναδέλφους, καθηγητές του ΕΠΑΛ Τυρνάβου, τον Δημήτρη Σακατζή και τον Αργύρη Γιουρούκη, έχει βραβευτεί το Νοέμβριο του 2012, από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, στο «Θεσμό Αριστείας και ανάδειξης καλών πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», χρηματοδοτήθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και την Επιτροπή Ερευνών στο 2ο σχολικό διαγωνισμό «Δημιουργικότητας & Καινοτομίας», ενώ για τη δημιουργία της βοήθησαν και στήριξαν πολλοί φορείς όπως η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΠΑΛ Τυρνάβου, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ Τυρνάβου, ο Δήμος Τυρνάβου και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, ο Δ.Ο.Π.Α.Ε.Λ. Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, κ.α.

Η ταινία έχει ως θέμα την ξενοφοβία και τη σχολική βία (bullying) και συμμετείχαν 20 ερασιτέχνες ηθοποιοί - μαθητές λυκείου του ΕΠΑΛ Τυρνάβου, 7 μαθητές δημοτικών σχολείων και οι 2 καθηγητές. Σημαντικό στοιχείο είναι η μουσική επένδυση, η οποία δημιουργήθηκε ειδικά για την ταινία, από τις Λαρισαίες μουσικούς Ράνια Τσοχατζή - Γκάγκα (πιάνο) και Γεωργία Βουλγαράκη (φλάουτο), τον Λεριό & Γάλλο συνθέτη Yorgos Delphis (greecepeace.com), τον τρομπετίστα από την Κοζάνη, Βασίλη Ναλμπάντη (από τους «Koza Mostra») και τον κιθαρίστα - συνθέτη στην Αθήνα, Χρυσόστομο Καραντωνίου. Το σενάριο έγραψε ο Δημήτρης Σακατζής και τη σκηνοθεσία έκανε ο Αργύρης Γιουρούκης.
Μοιραστείτε το :

0 σχόλια:

Αφήστε το σχόλιό σας εδώ...

 

Υποστήριξη : About us | Επικοινωνία | Διαφήμιση
Copyright © 2013. ArtandCity.gr - Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.